D. Trumpas: Ateitis priklauso patriotams, ne globalistams

UN/Cia Pak nuotr. Sakydamas kalbą Niujorke esančioje Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje , JAV prezidentas Donaldas Trumpas pabrėž...

UN/Cia Pak nuotr.
Sakydamas kalbą Niujorke esančioje Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, JAV prezidentas Donaldas Trumpas pabrėžė valstybių suverenumo svarbą ir kritikuodamas globalizmą teigė, kad „ateitis priklauso patriotams“.

„Tiesa yra paprasta: jei norite laisvės, didžiuokitės savo šalimi. Jei norite demokratijos, išlaikykite savo suverenumą. Ir jei norite taikos, mylėkite savo tautą. Išmintingiems lyderiams jų žmonių ir tautos gėris visuomet yra svarbiausias. Ateitis nepriklauso globalistams, ateitis priklauso patriotams. Ateitis priklauso suverenioms ir nepriklausomoms valstybėms, kurios gina savo piliečius, gerbia savo kaimynus ir gerbia skirtumus, kurie kiekvieną šalį daro ypatinga ir unikalia“, – teigė JAV prezidentas.

Remdamasis kalboje pabrėžta suverenumo svarba, D. Trumpas teigė, kad jo pirminis uždavinys yra dirbti JAV piliečiams. 

Be to, JAV prezidentas kritikavo ir vadinamąją atvirų sienų politiką, teigdamas, kad ši yra naudinga „nusikalstamoms organizacijoms“. 

„Šiandien aš turiu žinutę tiems atvirų sienų aktyvistams, kurie prisidengia socialinio teisingumo retorika: jūsų veiklos kryptys (angl. policies) yra neteisingos“, – sakė D. Trumpas, pridurdamas, kad atvirų sienų politika nusikaltėlių aukomis paverčia nekaltus vyrus, moteris ir vaikus.

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.


Susiję

Pasaulis 6343483760503052916
item