Vytautas Radžvilas. Padėkos žodis

propatria.lt nuotrauka  Brangūs bičiuliai ir bendražygiai! Rinkimai į Europos parlamentą baigėsi. Tauta tarė savo žodį. Rinkėjų valia a...

propatria.lt nuotrauka 
Brangūs bičiuliai ir bendražygiai! Rinkimai į Europos parlamentą baigėsi. Tauta tarė savo žodį. Rinkėjų valia aiški. Šiuos rinkimus visada prisiminsiu kaip mūsų visų kartu nueitą bendrą kelią. Jame būta džiaugsmingų ir liūdnesnių akimirkų. Esu dėkingas likimui, kad šie rinkimai atvėrė galimybę sutikti ir pažinti daug nuostabių žmonių, man tapusių gyvais neįtikėtino atkaklumo ir tikro pasiaukojimo pavyzdžiais.

Kaip žinote, tai nebuvo paprasti rinkimai. Dalyvaudami juose ne šiaip siekėme patekti į Europos parlamentą. Kaip sugebėjome, stengėmės Lietuvos žmonėms perduoti iš tiesų svarbią žinią apie mūsų Tėvynei iškilusį egzistencinį pavojų patekti po irstančios Europos Sąjungos griuvėsiais.

Ačiū tiems, kurie įsiklausėte ir išgirdote šią žinią. Tiesa, kad nebuvome išgirsti taip, kaip norėjome ir svajojome. Gal todėl, kad nepakankamai aiškiai kalbėjome. O gal toji žinia buvo per ankstyva ir daug kam pasirodė nesvarbi. Kad ir kaip būtų, tai nieko nekeičia. Reikia žvelgti į ateitį.

Viliuosi, kad visų mūsų triūsas ir mėginta perteikti žinia neprapuls veltui. Europos parlamento rinkimų rezultatai nepalieka jokių abejonių: ES toliau irsta. Nuo šiol ji byrės tik dar sparčiau. Tai reiškia, kad didės ir pavojus Lietuvai.

Tikiuosi, kad ateis diena, kai šį pavojų supras ir stos jai padėti daugiau mūsų šalies piliečių. Neabejoju, kad jie perims iš mūsų estafetę ir tęs kovą dėl Lietuvos išlikimo mūsų pastangomis jau šiek tiek išpurentoje intelektualinėje ir politinėje dirvoje.

Smagu, kad tapome šio ilgo ir sunkaus kelio pirmeiviais. Taip, kartais klydome. Bet galime didžiuotis, kad įstengėme organizuoti aukšto lygio rinkimų kampaniją, kuri tikrai paliks pėdsaką mūsų politiniame gyvenime ir galės tapti sektinu pavyzdžiu būtinai atsirasiantiems mūsų pradėto žygio tęsėjams.

AČIŪ JUMS, MIELIEJI, UŽ NEPAKARTOJAMAS BUVIMO KARTU AKIMIRKAS!

Su meile ir dėkingumu 
Vytautas

Susiję

Vytautas Radžvilas 7598869338155169730

Rašyti komentarą

60 komentarų

Anonimiškas rašė...

Ačiū ir prof. V.Radžvilui.
Nieko tokio, viskas gerai, kaip žmonės sako - pradžia darbą gaišina.
Juk iš tikrųjų ProPatria įsikūrusi dar visiškai neseniai, o ir jos konceptualusis idėjinis turinys yra toks, kad jau dabar įsitvirtino kaip idėjinė platforma Lietuvos valstybingumo atkūrimui.
Tokioje kovoje, į kurią pakilo ProPatria ir visos tikros Lietuvos patriotinės jėgos, dar pamatysime visko, nes tikrai ne juokas pakilti prieš tokias dideles blogo galias kaip neoliberalmarksizmas, globalistinė kapitalo diktatūra ir genderizmas - šitam reikia ir didelio pasiaukojimo, ir talento, ir įžvalgumo, ir proto, ir geležinės kantrybės.
O dar tiksliau - tikro pasišventimo ir tikros ištikimybės Lietuvai.
Išbandymai visuomet svarbūs ir tuo, kad, anot kitos patarlės - ,,Draugą nelaimėje pažinsi'', ar kitaip sakant - dabar puiki proga atskirti grūdus nuo pelų: kas yra tikrai ištikimas Dievui ir Tėvynei, o kas tik vėl bando pasinaudoti naujove Lietuvos politiniame gyvenime savęs populiarinimo ar savanaudiškumo tikslais.
Jau vien pats ProPatria egzistavimo faktas turi didelę, tiesiog neįkainojamą reikšmę Lietuvai, ir toks greitas progresas per keletą metų yra geriausias įrodymas, kad einama teisingu keliu.
Nereikia norėti visko iškart: tikri dalykai greitai nevyksta, o tiesa įsitvirtina pamažu, bet visam laikui.
Apibendrinant ES rinkimų rezultatus, reikia pastebėti, kad patriotinės Europos jėgos taip sustiprino savo pozicijas, kad be jų pritarimo dabar negals būti priimtas jks sprendimas, t.y. faktiškai patriotinės Europos jėgos įgavo sprendžiamąją galią ES parlamente, o tai neabejotinai svarbu ir Lietuvai. Europarlamento rinkimų rezultatai grandinine reakcija įtakos visas ES administravimo sferas gerąja prasme - nuo kultūros ir ekonomikos iki finansų ir užsienio politikos.
Dabar svarbiausia - kantriai, nuosekliai ir apgalvotai dirbti toliau.
Reikalingi stabilūs ir platūs ryšiai su Europos patriotinėmis jėgomis - naujajame Europarlamente taip pat, taip pat ir su visais idėjiniais bendraminčiais už Europos ribų.

Anonimiškas rašė...

Ačiū Jums, nes kuriate ir skleidžiate gėrį, nes teikiate viltį. Nors mano širdis nepaprastai liūdi dėl tautiečių tokio pasirinkimo, kokį matau,bet puikiai žinau, kad gėris- tai trapus rožės žiedas...Dėkoju už šios padėkos žodžius, kuriuos tariate, kurie viltingi ir be jokio kartėlio...Pagarba.

Anonimiškas rašė...

Dėkoju ir šiai svetainei-šviesai tamsos jūroje...

Anonimiškas rašė...

Viena dieną mumija vardu Radžvilas padvės ir be jo pasaulis taps geresniu

Anonimiškas rašė...

Kokie dar idėjiniai bendraminčiai? Prancūzų, Austrijos, Vengrijos, Italijos "patriotai" yra rusofilai kurie Lietuvą parduotų Rusijai už statinę naftos, Britai iš vis laiko rytų Europiečius tame pačiame lygyje kaip Afrikiečius.

Anonimiškas rašė...

Vieną dieną, gal šiandien arba rytoj, tu nudvėsi. Pasaulis tik pagerės ;)

Anonimiškas rašė...

,,Kokie dar idėjiniai bendraminčiai...'' - nesivargink ir dėl to nesuk sau galvos. Ir išvis kam tau reikėjo čia eiti ir rašinėti? Beje, kai kurias iš tavo išvrdintų šalių pažįstu nepalyginamai geriau už tave, todėl savo išradimus pasilik sau.

Anonimiškas rašė...

Afrikiečiai Britanijoje gyvena geriau negu patys britai.

Anonimiškas rašė...

Svarbu dalyvaut o ne laimėt ��
Nesvarbu, Juozaitis daugiau balsų surinko, mūsų balsai tvirtesni.

Tomas rašė...

Įdomios tendencijos - Radžvilas daugiausia balsų surinko didžiuosiuose miestuose, mažiausiai - kaimuose. Vilniuje Radžvilas daugiausia surinko balsų "elitiniuose" labiau pasiturinčių žmonių rajonuose - Žvėrynas, Užupis, Senamiestis, visi rajonai aplink centrą, mažiausiai - miegamieji rajonai, užkampiai. Man tai įdomi ir netikėta statistika - parodanti, kad kaltinimas perdėtu intelektualizmu, "elitizmu" ir t.t. nėra iš piršto laužtas.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Elitizmas čia niekuo dėtas. Protingam žmogui sunku patikėti, kad kiti gali būti kvailesni.

Anonimiškas rašė...

Balsavau už p.p. Radžvilą, Petkų, Pakalnį, Pakalnį, Čepaitienę ir neprisimenu, ar dar tilpo Endriukaičio eil. Nr,

Anonimiškas rašė...

Lietuvių tauta anemiška, kvaila, tokią tik okupuok, ar net to nereikia - ją sutvarko savų kolaborantų rankomis. "Ir tada jie dirba Lietuvai". Neeikvokit sveikatos dėl šitų mankurtų.

Hm rašė...

Priešingai populiariam mitui apie kažkokį mistinį „kaimo žmogaus“ dvasinį pasaulį, kaimiečiai paprastai nebūna nei protingi, nei patriotiški, nei sveikos sielos ir balsuoja už visokius užpiskichus ir pan.

Bet mitas gražus, aišku :)

Tomas rašė...

Aš vis tik siūlyčiau ne kaltinti tuos mažesnio išsilavinimo-pajamų žmones patriotiškumo trūkumu, durnumu ir kitomis ydomis, o bandyti reflektuoti savo klaidas: gal buvo galima savo žinutę pateikti suprantamiau, patraukliau, labiau susieti su praktiniu gyvenimu? beje, pats balsavau už VRK, vilnietis

Anonimiškas rašė...

Ačiū Radžvilai

Anonimiškas rašė...

Le Pen, JK breksitiečiai, Salvini patys komentavo kaip nori pagerinti santykius su Rusija, Austrijos dešinysis buvo pagautas bandant susitarti su Rusijos oligarchais. Jie rusofilai ir išduos mūsų šalį.

Anonimiškas rašė...

Dėkoju prof. Radžvilui už įdėtas pastangas ir kviesčiau neprarasti tikėjimo mūsų tauta. Yra daug stebinančių dalykų rinkimų rezultatuose, bet visame kame reikia ieškoti priežasčių. Lenkiu savo žilą galvą prieš Jūsų išmintį filosofijos, praeities tyrinėjimuose, bet dabartis dažniausia būna dar sudėtingesnė savo neprognozuojamumu, arba tiesiog kvailumu. Panašu, kad didesnės sėkmės sulaukia šaumenai. Su visa pagarba poniai Maldeikienei, bet jos "traukinys" vargiai būtų nuvažiavęs į Briuselį, jeigu ne šau elementai jos charakteryje. Arba reikalingas ilgalaikis žinomumas. Sėkmės Jums, profesoriau.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 2019-05-27 14:39 man labai nesimpatiškas savo "išmintimi". Iš kur ta tokia akla rusofobija ? Pagal tokią logiką galima nukeliauti iki išvados, kad visas pasaulis rusofilai, išskyrus "išminčių" Anonimą. Galvojau, kad bent čia nėra komentuojančių nebrendylų ...

Anonimiškas rašė...

Kol kas nėra didesnių rusofilų nei rusus šeriantys Nord-Stream'ais vokiečių krikdemai ir socdemai.

Puteikio rinkėjas rašė...

Juozaitis liepė balsuoti už Puteikį, tai ir balsavau.
Prieš tai už Radžvilą ragino, bet anam sakė juozaitininkų balsų nereikia, kas ten tie 66 000 balsuotojų...

Anonimiškas rašė...

Aš neklausiau Juozaičio, nors buvau didelė jo fanė rinkimuose. Balsavau už Radžvilą. Juozaičiui kažkas negerai, arba tiesiog užmynė ant grėblio...

Sėlis rašė...

Juozaitis išverstaskūris, dabar dar aiškiau, kodėl Radžvilas vis nuo jo atsiribojo.

Anonimiškas rašė...

Ačiū Dievui, kad jūsų neišrinko. ES ir taip padaugėjo populistų, kurie jau dabar nesutaria tarpusavyje. ES buvo sukurta bendruomenės principu. Nacionalistai net teoriškai negali sukurti sąjungos.
Tikiuos, kad greičiau grįšite dėstyti į kokią kolegiją ir pamiršote savo politiko karjerą. Jūs kaip dėstytojas tai visai nieko, bet politika ne jums. Jūsų ir Juozaičio konfliktas tai puikiai įrodė, kai abi panašiai mąstančios jėgos vietoj to, kad palaikytų viena kitą - susipjovė dėl mažmožių.

Anonimiškas rašė...

Tai ir šis portalas yra dažnai pašiepiamai vadinamas ProRussia, dėl savo sunkiai slepiamos meilės fiureriu iš rytų.

Anonimiškas rašė...

Oh, tai A.Juozaitis ragino nebalsuoti už V.Radžvilą? Juokinga, tai ko šitie proto nabagai nepasidalino? Kuris aukštenis uberfiureris bus?

Anonimiškas rašė...

Radžvilas pagal erudiciją ir kompetenciją drąsiai galėtų eiti dėstyti į kokią paprastesnę kolegiją ar proftechninę. Žmogus nėra kvailas, turi patirties. Kokia skurdesnė aukštesnioji priglaustų už minimumą pusei etato.

Sėlis rašė...

Skarolski, čia tu? :)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Sėlis rašė...

Anonimiškas 2019-05-27 20:04

Tai jei Radžvilas tokio lygio, tai tamstelė išvis šuns grybas. :) Ane?

Anonimiškas 2019-05-27 19:53

Populistai yra tie, kurie daug žada, bet nieko nepadaro, pučia miglas, kaip viskas bus gerai, jei balsuosite už mus, arba gieda tai, ką nori girdėti bukas skysto maumenėlio rinkėjas. Radžvilas neatitinka nei vieno kriterijaus. O į EP dabar išrinkti būtent tokie.

1Chingishan rašė...

Nereikia analizuoti rinkimų per politinę prizmę (tai yra tiek Radžvilistų tiek Juozaitininkų klaida) Rinkimus reikia analizuoti ir juos daryti per marketinginę prizmę- o to negali suprasti opozicinės jėgos. Reikia ne tik ruošti politinę platformą, bet ėsmių ėsmė yra informaciniai resursai- kokiu būdu jūs perdavinėsit informaciją- apie tai beveik arba išvis nėra galvojama. Kur bent internetinė televizija, bent internetinis radijas, naujienų saitas o ne blogas, kur internetinė reklama soctinkluose, kur informacinė spauda bent kartą per mėn, kur peticijos (kurios padėtų susirinkti emeilus). Pas Radžvilą sekėjų dabar facebooke 8,9K o pas Juozaitį 8,8K stebinčių. Nu tai rodo kad į soc tinklus išvis buvo nekreipta iki tol dėmesio. Investuot reikia bent po 100 eurų savo reklamai bent metus, pusantrų ir galima užsiaugint iki 100 tūkst followerių- tokiu atveju galima jau kažko tikėtis iš soc tinklų. Kur tinklai po visą Lietuvą aktyvistų? Kur po visą Lietuvą grupės internete? Viskas buvo padėta daryti paskutinę minutę ir jokio įdirbio iki tol pvz pas Juozaitį išvis nebuvo, man rodos net accounto facebooke nebuvo jokio. (man tas šitbookas vemti verčia bet bent kol kas tai geriausia ir greičiausia galimybė pasiekti tūkstančius rinkėjų vienu paspaudimu) dabar gi irgi matau kad jau grupės kurios buvo bandomos daryti skirtingiems miestams nebeatnaujina informacijos- nu tai spjovė grupių vadovai ir nebeuagina naujų narių- tai nėra ko tikėtis ir iš kitų rinkimų tokiu atveju. Dabar reikia nenustot važinėt po Lietuvą, burt kuopeles, daryt minėtus radijus, televizijas, saitus, rengt peticijas, ieškot rėmėjų ir investuot į savo ir savo naujų partijų reklamą, reikia pasamdyt Politinių Reitingų agentūrą iš užsienio, kad bent kartą per mėn padarytų objektyvią apklausą. Pradėt ne likus pusei metų - bet jau vakar reikėjo ruoštis seimo rinkimams. Kitaip sakant žinot ir išmanyt politiką, būt nuoširdžiam valstybininkui - kažką laimėt nebeužtenka- reikia užsiiminėt socialogija ir marketingu, samdyt rinkimų ir įvaizdžio ekspertus. Tik taip.

Anonimiškas rašė...

Aha, reikia nenustot važinėt po Lietuvą ir kurti rudmarškinių chunveibinų kuopeles.

Anonimiškas rašė...

---->Hm 16:55
Seniai naudojamas ir gerai žinomas žmonių pjudymo būdas, čia iš vatinių arsenalo. Ir išsireiškimas koks! - ,,sveikos sielos'' - irgi mat diagnostikas atsirado.
Šiaip toks pasakymas aiškiai rodo, kad dbar Lietuvos priešų jėgos bus kaip tik nukreiptos į Lietuvos provinciją, siekiant dvejų tikslų: pasinaudoti žmonėmis kitų metų Seimo rinkimuose ir tuo pačiu išnaudoti didelę socialinę atskirtį Lietuvoje, nors šiaip toli gražu ne visuose Lietuvos kaimuose yra taip jau blogai.

Anonimiškas rašė...

Sėli, tai buvo aišku jau seniai, ir reikkia psakyti, kad A.Juozaitis vis dėlto nėra tas žmogus, kurį tikrosioms Lietuvos aptriotinėms jėgoms būtų verta angažuoti. Nesiimsiu išsakyti apibūdinimų ir minėti visiems gerai žinoų faktų, bet esmė išlieka ta pati.
Dabar svarbiausia dar labiau mobilizuoti Lietuvos patriotines jėgas - aišku tai, kad ilgas ir sudėtingas darbas, ir tai turi būti ne vien prof. V. Radžvilo pastangos. Reikia daugiau žmonių.

Gintaras rašė...

Ačiū Gerbiamam Vytautui! Buvo svarbu sužinoti ir idomu klausytis. Teišlieka Judėjimas, teapima vis daugiau žmonių! Vytautui linkiu sveikatos ir daugybės gerų darbų Lietuvai. Tesaugo Dievas.

Anonimiškas rašė...

koncernas "Siemens" tik po kilusio erzelio žiniasklaidoje atšaukė dujų turbinų pardavimą į Krymą (galiojant sankcijoms). tai įdomu paklaust - kas tie rusofilai, kur čia taip drabstosi ne kurie?

Skaitytojas rašė...

„... taps geresniu“

Ir žinoma, su rusiška sintakse. Lietuviškai būtų „taps geresnis“.

Kita vertus, šūdinas turinys, šūdina ir sintaksė. Viskas harmoninga.

Hm rašė...

---> Anonimiškas2019-05-27 21:22

Tai ir nesiūlau griauti gražaus mito. Tik praktiniuose veiksmuose verta nepamiršti rūsčios tikrovės.

Gabrielė rašė...

Labai įrastas elgesys: jei ne liberalas ar konservatorius reiškia prorusiškas. Tai vyksta daugybę metų ir kas nori, tas supranta kokio sakytojo ausys kyšo. AR Trumpas, kuris sako "America the first" irgi prorusiškas, ar jam tiesiog rūpi Amerika? Keista, kad nacionalinius judėjimus remia remia Rusija. Argi taip gali būti?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Sėli - taikliai. ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Labai neblogos mintys, sakyčiau.

Anonimiškas rašė...

Profesorius turi vietą VU, jam į kolegiją nereikia (nors ir ten turėtų ką pasakyti). O teigti, kad nacionalistai negali sukurti sąjungų yra tas pats kaip teigti, kad skirtingų tautų atstovai negali susituokti.

Anonimiškas rašė...

O kodėl tu, chunveibine, nenaudoji lietuviškų kabučių, o kas kart uždedi tas svetimšališkas geiropiškas kabutes?

Anonimiškas rašė...

Šiaip Juozaičio paskutinę dieną išreikštas nepritarimas Radžvilui yra ganėtinai blogas dalykas. Vien dėl to stipriai sudvejojau Juozaičiu. Kas yra Puteikis, lyginant su Radžvilu? Bet šiaip... tai parodė seną tiesą: tautininkai pliekiasi tarpusavyje, ir jokios vienybės nėra. Smėlio dėžės kovos, asmeniniai interesai, įžeistas orumas. Taip nieko nepadarysi. Natūralu, jog žmonės renkasi "klasikines" partijas, mato, kad tautininkai pirma pasitaikiusia proga atsuks vienas kitam nugarą.

Unknown rašė...

Ditto, ditto!

Unknown rašė...

Kai kurie ligoniai į diskusiją irgi aktyviai įsitraukė.

Anonimiškas rašė...

Jų kumyras Briuselyje irgi sakė, kad neigiamos jėgos geriau organizuojasi, nei teigiamos. O mankurtai be sąjungos išvis negali. Vienintelis, ką jie gali, tai kaip papūgos atkartoti Centro žodžius "populistai,nacionalistai, rasistai...". Smegenys tik tiek ir veikia - ir patogu, ir iš masės neiškrenti. Indivudualaus mąstymo taigi nėra. Kam ta tauta, kam ta valstybės. Beveidžiams geriau federastinis sojūzas.

Anonimiškas rašė...

----> Gabrielė 23:46
Cit.: ,,...nacionalinius judėjimus remia Rusija...'' - čia vienas iš paskutiniųjų maintream'ų išradimų.
Apskritai vos tik politiniame fone iškyla ryškesnė asmenybė, Kremlius iškart mėgina apsimesti jų draugais - standartinė gudrybė iš ,,Skaldyk ir valdyk'' arsenalo. O nacionalinės valtybės ir nacionalinius rioritetus ginančios vyriausybės kaip tik yra Kremliui nepageidaujamos, nes jos naftos ir dujų neįsiūlysi. Mat nacionalinės vyriausybės pirmiausia galvoja apie sa vo tautos ir valstybės interesus, todėl puikiausiai uspranta, kad negalima rizikuoti energetine priklausomybe, priešingu atveju gresia šantažas ir politinis spaudimas.
O visokie ,,socialistai'' yra labai tinkami globalistų ir liberastų planams paversti valstybes bežadžių vergų minia, todėl globalistų ir federastų mainstream'ai - Lietuvoje taip pat, jų, manau, nereikia įvardinti - sumanė naują klastą: nacionalines vyriausybes ir nacionalinės idėjos lyderius, tokius kaip V.Orbanas, vaizduoti kaip atseit ,,prorusiškus''. Kad valstybių lyderiai susitikinėja vieni su kitais, kad egzistuoja diplomatiniai kontaktai - tai yra natūralu valtybių diplomatinėje praktikoje ir taprtautiniuose valstybių santykiuose, tačiau mainstream'ai iš adatos priskaldo vežimą ir taip mėgina meluoti visuomenei apie tikruosius valstybių santykius.
Beje, įdomumo dėlei: Vengrijos ekonomikos augimas šiais metais yra 5,3% - aukščiausias Europoje. Nedaug atsilieka ir Lenkija - 4,7%. Štai ką reiškia tautos ir jos išrinktos valdžios vienybė. Dabar neverta leistis į paskirų ekonomikos sektorių analizę, tačiau tiek Lenkij, tiek ir Vengrija yra labai sustiprinę savo elektronikos ir IT sektorius, galėčiau išvardinti ne vieną abejų šalių firmą, sėkmingai bendradarbiaujančią su JAV ir Japonija elektronikos srityje: Lietuvos rinkoje šių rimų produkcija pasižymi ir gera kokybe, ir gera kaina. Ne klaida sakyti, kad importinė produkcija iš Lenkijos ir Vengrijos dėl savo konkurencingumo laimi prieš lietuvišką produkciją; žinau tai iš asmeninės patirties. O Lieutvos ekonomikos vadeliotojai ne tik kad nereformuoja mokesčių sistemos ir darbo rinkos teisinės bazės, bet neapgalvotais draudimais ir nuolat naujai įvedamais absurdiškais mokesčiais visaip slopina smulkų ir vidutinį verslą - ir tai, savaime aišku, turi neigiamų paskemių bendrajam Lietuvos makroekonomikos klimatui. Taip yra todėl, kad Lietuvoje visi prioritetai suteikti nomenklatūrinės-oligarchinės prekybos verslui, todėl vietiniai gamintojai negali konkuruoti su visaip valdžios remiamais stambiaisiais prekybininkais.

Anonimiškas rašė...

Tai iš 2,5 mln Lietuvoje tik per 41 tūkst. mąstančių. Kitiems kaip vėjas papūs taip gerai.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Nebūtinai - daugeliui fundamentalūs klausimai yra "toli ir manęs neliečia". Be to, ir klausytis (o juolab galvoti) apie problemas nesinori - kur kas smagiau girdėti pasakėles apie tai kaip "viskas puiku, jokių problemų nėra, visur sėkmės istorija, sparčiai žengiame į šviesų rytojų, neklausykite tų, kas gąsdina, nes iš tiesų komunizm... oi, pardon - visuotinė gerovė tuoj-tuoj bus."

Anonimiškas rašė...

Ačiū jums, gerbiamieji. Jūs esat/buvot? mūsų mažasis sąjūdis. Šiuolaikinės Sistemos hidra veikia kitais metodais - pinigai. Ir komjaunuoliška euforija, su realybe neturinti nieko bendra. Kol lėtapėdis lietuvis susivoks, žiū, vieną dieną atsibus JEV. O ten jau kaip Briuselis duos, taip ir bus. O kas sėdi Briuselyje, matėm, matom ir matysim. O jie visi mums rodo nosį.

Glušiai rašė...

Patriotas tapo glušiaus sinonimu. Kaip tik rinkimai, taip skaldymasis ir eilinis pralaimėjimas. Smagu sisteminėms partijoms turėti tokią kvailą ir neįgalią opoziciją.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tiesą sakant, dalis kritikos (dėl skaldymosi) turi pagrindo, BET "sisteminiai" riejasi nė kiek ne mažiau - tiesiog per zombinę masę tai ne taip ryšku, ir visi seka paskui laimėtoją, o dėl autoritarizmo jokios ryškesnės ambicijų sandūros nesimato. Vadinasi, sprendimas - diktatūra (kaip Konpartijoje)?
O apie piktdžiugavimą dėl to, kad patriotizmas Lietuvoje pralaimi prieš baudžiauninkišką mentalitetą ("vat, parodė burokevičinikai tiems marginalams sąjūdustams!"), geriau jau nieko nesakysiu. ;)

Anonimiškas rašė...

Dar lieka rinkimai į seimą. Radžvila ir Ko turėtų ten eiti. O šiaip padėtis labai sunki, jei ne beviltiška. ES hompartijos demokratūra eina taranu.

Anonimiškas rašė...

Kazin, ne zombiai ir ne autoritarizmas cia kalti. Tiesiog konservai nekenke sau ir nedare nesamoniu. Padare vidinius rinkimus, laimejo Simonyte; pralaimejes Usackas nekaisiojo pagaliu, visi konsolidavosi ir isspaude maksimuma is to, ka konservai gali is savo 20% isspausti. O ka dare konservatyvus patriotai? Kaip ir visuomet, saude sau i kojas ir ieskojo kaltu.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kaip ir sakiau - kritika turi pagrindo. Antra vertus, nereikia nuvertinti ir zombinimo efekto: intensyvaus dešimtmečiais trukusio masių smegenų plovimo ir savo kaip vienintelių tėvynės gelbėtojų vidaus ir išorės priešų apsuptyje įvaizdžio (na, maždaug kaip Putinas Rusijoje :)) formavimo dėka "konservai" turi elektoratą, kuris už juos balsuos nepriklausomai nuo to, ką jie darys ir ar apskritai ką nors darys. Ir autoritarizmo įtakos atmesti nereikėtų - pavardės garbinimas niekur nedingo, o "nepatenkintieji" mikliai užčiaupiami. Na, o dėl "nekenke sau ir nedare nesamoniu" - agresyvus chamizmas ir fanatizmas (įskaitant ir "užingridasų" elgesį tiek prieš rinkimus, tiek ir po jų) tikrai atėmė iš Šimonko balsų.
O ir ne tik apie "konservus" kalba - gi tiek liberalų, tiek "socdemų" partijose skaldymųsi irgi buvo. Tiek, kad jie sau gali tą leisti (bent iki tam tikro laipsnio), o "naujokai" - ne. Be to, yra dar ir kitų veiksnių - pvz. laiko (santykinai neseniai atsiradę "naujokai" "kampų gludinimui", konsolidavimuisi ir rinkėjų pritraukimui turėjo kur kas mažiau laiko, negu dešimtmečiais gyvuojančios partijos), vertybiniai (pvz. Juozaičio parėmimo klausimas iš "radžvilininkų" pusės dėl kai kurių jo pasisakymų buvo problemiškas, Puteikis išvis savo nuostatas keičia pagal situaciją, ir pan.), asmenybiniai (t.y. paprasčiausios ambicijos - žr. pvz. Juozaičio ir Puidoko "pasistumdymus"; beje, prie to prisidėjo ir "fanklubų", orientuotų į asmenybes, o ne į idėjas, formavimasis - tokioje aplinkoje labai lengva susireikšminti) ir pan. Tai nėra kažkoks unikalus, vien patriotams būdingas elgesys - tai, sakyčiau, tiesiog politinio judėjimo formavimosi "liga", jeigu jis nesiformuoja aplink vieną asmenybę (pvz. Brazauskas ar Landsbergis). Politiniai pralaimėjimai šioje stadijoje dėsningi - tik reiktų, kad jie būtų priimami kaip išmoktinos pamokos ir akstinas vystymuisi.

item