Vengrijos vyriausybė: migrantams nelegaliai išdalintos 1,55 mlrd. eurų vertės anoniminės kortelės

Migrantams nelegaliai išdalintos 1,55 milijardo eurų vertės anoniminės debetinės kortelės, praneša  Vengrijos vyriausybė. Kaip pripažino ...

Migrantams nelegaliai išdalintos 1,55 milijardo eurų vertės anoniminės debetinės kortelės, praneša Vengrijos vyriausybė. Kaip pripažino Europos Komisija, bent dalis tokių kortelių finansuojamos ir iš Europos Sąjungos lėšų. Vengrijos premjero vyriausiojo patarėjo saugumo klausimais György Bakondi teigimu, tokias korteles jau gavo daugiau nei 2 milijonai migrantų.

G. Bakondi pabrėžia, kad šios debetinės kortelės yra nelegalios, nes Europos Sąjungos valstybių piliečiams anonimiškas banko korteles turėti draudžiama. Kaip teigiama, migrantams išdalintos kortelės yra pagamintos be viešųjų pirkimų procedūros.

„Šis sprendimas, kuris nebuvo gerai apgalvotas ir yra neteisėtas, bei kitos Europos Sąjungos pastangos legalizuoti nelegalią imigraciją, kaip imigranto vizos ir teisėtų kanalų imigracijai steigimas, reprezentuoja saugumo srityje esančią riziką ir Vengrijos bei Europos piliečiams tenkančias pasekmes sveikatos apsaugos, ekonomikos ir kultūros srityse“, – aiškino Vengrijos premjero vyriausias patarėjas saugumo klausimais.

G. Bakondi sakė manantis, kad ES nesiekia sustabdyti neribotos imigracijos, bet, priešingai, bando ją legalizuoti. 

„Tačiau Vengrija tam nepritaria. Vengrijos nuomone, problema neturi būti atnešama į Europą, bet vietoj to pagalba turi būti teikiama taip, kad problemos būtų išspręstos ten, kur jos ir kyla“, – pabrėžė jis.

Vengrijos vyriausybės atstovo Zoltano Kovacso teigimu, tokios išankstinio apmokėjimo anonimiškos debetines kortelės yra suteikiamos net potencialiems teroristams. Vengrija šiemet suėmė iš Sirijos atvykusį ir, kaip įtariama, teroristinį išpuolį surengti planavusį Sirijos pilietį, kuris turėjo minimo tipo anoniminę debetinę kortelę. Ši kortelė, kaip teigiama, kas mėnesį būdavo papildoma 500-ais eurų.

Parengta pagal Vengrijos vyriausybės ir užsienio žiniasklaidos informaciją.

Susiję

Pažangos ideologija 792687198863244003
item