Europos Komisijos pirmininkas: Tie kvaili nacionalistai yra įsimylėję savo valstybes

Europos Komisijos nuotrauka Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude' as Junckeris pripažino, kad po Europos Parlamento rinkimų ...

Europos Komisijos nuotrauka
Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude' as Junckeris pripažino, kad po Europos Parlamento rinkimų daug didesnę įtaką įgis už valstybių suverenumo išsaugojimą pasisakančios jėgos. „Šie populistai, nacionalistai, kvaili nacionalistai, jie įsimylėję savo valstybes“, – CNN duotame interviu prieš ES „solidarumą“ nukreiptų jėgų pasaulėžiūrą apibūdino jis.

Rinkimų į Europos Parlamentą išvakarėse interviu davęs J.-C. Junckeris pabrėžė, kad Europoje augantis nacionalistų judėjimas parodo, jog europiečiai ne tik „įsimylėję“ savo valstybes, bet ir „nemėgsta“ žmonių, kurie atvyksta iš „labai tolimų“ valstybių.

„Jiems nepatinka tie, kurie atvyksta iš labai toli, man patinka tie, kurie yra iš toli... mes turime veikti solidariai atžvilgiu tų, kurie yra blogesnėje situacijoje nei mes“, – veikiausiai apeliuodamas į vadinamąją pabėgėlių krizę savo situacijos matymą ir nacionalistų požiūrio vertinimą aiškino Junckeris. 

CNN žurnalisto paklaustas, kodėl „antieuropinės“ jėgos daug sėkmingiau mobilizavosi nei „proeuropiečiai“, Europos Komisijos pirmininkas jokių giluminių ES krizės priežasčių ieškoti nesiteikė.

„Visuomet neigiamas jėgas mobilizuoti lengviau nei teigiamas jėgas“, – lakoniškai atsakė Junckeris.

J.-C. Junckeris savo Europos Komisijos pirmininko penkių metų kadenciją baigs šių metų lapkritį.


Susiję

Pažangos ideologija 495322841771497753

Rašyti komentarą

22 komentarai

Anonimiškas rašė...

Klausyti Junckerio, tai kaip imtis domėn ką sako Paksas. Abu pijokai ir tauzyja tą, ką tądien išeinantis garas atneša.

Anonimiškas rašė...

joo, pasirodo, ans dar kvailesnis, nei atrodo. Ir tokie diktuoja šimtams milijonų. Va, kokia paslaptis :)

Anonimiškas rašė...

Ooo, stai kur itakingu intelektualu, diktuojanciu ideju madas Europoje, samburis. Propatrijos komentaruose!

Anonimiškas rašė...

O ant tribūnos puikuojasi užrašas: "1818/2018 - 200 metų Karlui Marksui". Švenčia žmogus. O jūs čia dar sukat galvas, kur suka ES.

Anonimiškas rašė...

"Visuomet neigiamas jėgas mobilizuoti lengviau nei teigiamas jėgas“, – lakoniškai atsakė Junckeris"
---
Va čia tai aukso žodžiai. Kitaip nebūtų šitiems apipelijusiems marksistiniams ideologams pavykę taip toli nueiti krikščioniškos civilizacijos Europoje naikinimo keliu - kur jie praėjo, ten žolė neauga.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ditto. :)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Antanas Algimantas Miškinis rašė...

Štai todėl ir reikia bėgti iš tokios "sąjungos" - ji pavojingesnė nei Sovietų sąjunga.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, dar yra mažytis šansas, kad sveikas protas nugalės fanatišką beprotybę. Jei ne - niekur bėgti nereikės, nes tas sajūzas pats nueis velniop.

Anonimiškas rašė...

o klodai žanai kaip laiku tu prasižiojai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Jis toli gražu ne vienintelis ir ne pirmas iš tų prasižiojusių - keli pavyzdžiai:
1. Guy Verhofstadt: https://www.youtube.com/watch?v=DPn0O2PRpD0&feature=youtu.be&t=324
2. Martin Schulz: https://www.documentingreality.com/forum/f225/martin-shulz-german-mep-threats-other-countries-use-force-158869/
3. Angela Merkel: https://www.reuters.com/article/eurozone-merkel/merkel-says-euro-members-must-be-prepared-to-cede-sovereignty-idUSL5N0D92AS20130422 (2013 m.) ir (jau drąsiau) https://www.express.co.uk/news/politics/1048913/brexit-news-angela-merkel-germany-eu-sovereignty-uk (2018 m.); vokiška versija: https://www.kas.de/veranstaltungsberichte/detail/-/content/-das-herz-der-demokratie-.

Anonimiškas rašė...

Ačiū už nuorodas.
Taip, CJJ ne pirmas, bet jo amtelėjimas - ypač laiku, nes tikrai bemat pasklido po visą Europą kaip tik prieš rinkimus.
Man vis tik neramu dėl galimo rezultatų klastojimo turint omeny faktinę Lietuvos situaciją: Sorošo gauja iš vienos pusės ir rytų dujininkai/naftininkai su savo papirktais ES funkcionieriais iš kitos. Lietuva ir būtent ,,Susigrąžinkime valstybę'' yra būtent tie, kurie vieninteliai trukdo naujajam Rytų Europos pasidalinimui - visi kiti Lietuvos kandidatai į Europarlamentą naujiesiems Europos raikytojams yra kaip tai, ko patys raikytojai ieškodami ir su žiburiu nerastų: savanoris vergas - pats nuolankiausias.

Anonimiškas rašė...

Gal ir nueis, gal ir pasikeis, bet, anot patarlės - ,,Kol saulė patekės, rasa ir akis išės.''
Tie, kurie neriasi iš kailio, ieškodami naujo šeimininko Lietuvai, iš esmės ničniekuo nesiskiria nuo komunistų funkcionierių, visais įmanomais būdais ir tada, ir dabar žūtbūtinai siekiančių įtikti Maskvai. Skirtumas tik tas, kad dabar visaip stengiamasi įtikti šiandieniams Briuselio eurokomunistams, bet esmė ta pati: visada teisūs svetimi, ir niekada savi.
Keistas psichologinis faktorius (o gal savybė?) - kad tik būtų koks nors svetimas šeimininkas, kuris, aišku, dar duos ir pinigų, ir kad tik nereikėtų spręsti patiems ir ryžtis atsakomybei už savo sprendimus. Paaiškinti tokią nuostatą - nuolat ieškoti svetimo šeimininko - galima tik vienu dalyku: tiesos suvokimo trūkumu. Gali būti, kad tai gali paaiškinta ir protinių gebėjimų/negebėjimų ypatumais, talento stoka ar dar kuo nors, bet dabar ne laikas gilintis į atskirų detalių priežastingumą ir sandarą - tam bus laiko vėliau.
Aišku tai, kad mainstreamai taip vengia ,,Susigrąžinkime valstybę'' pirmiausia toddėl, kad kaip tik šis pilietinis sambūris vertina susidariusią padėtį teisingiau už kitus, t.y. geriausiai mato, kas yra kas ir kodėl.

nemo rašė...

Visas interviu yra čia:

https://edition.cnn.com/videos/world/2019/05/22/jean-claude-juncker-eu-nationalists-exclusive-intv-pleitgen-vpx.cnn


Kai klausais jo, yra aišku, kad Juncers kalba ne apie bet kokį nacionalizmą ar suverenumą, bet apie tokį, kuris apskritai neigia tarpusavio (taikius) ryšius ir juos užtikrinančias struktūras (kaip kad ES) ir apie tokį, kuris pagimdė pasaulinius karus.

Šitų RADIKALŲ atžvilgiu jis pasakė "stupid". Tuo tarpu proPatria išvertė ir pateikė taip, tarsi Junkersas ir kokias patriotines eiles apie mergeles prie upės rašantį Maironį vadintų "kvailu nacionalistu".

Eilinis blogos interpretacijos ir atspalvių nepagavimo pavyzdys ProPatria portale. Eilinis pavyzdys, kaip vis dėlto norisi oponentui priskirti savo retorikai palankias prasmes.

Anonimiškas rašė...

Junkeris dar ne tokių nonsensų yra pasakęs. O tas argumentas, kad ES - taikos garantas , tai eilinis melas. Taika Europoje tik NATO dėka. O per tuos taikius dešimtmečius būtent ir gyvavo nacionalinės valstybės. Kai tik pradėjo fanatikai stumti "taikias" islamizuotas JEV, taip Europoje kilo sąmyšis. Tai ar nac. valstybės/tautos dėl to kaltos?

Anonimiškas rašė...

Siekis sukurti ,,Europos armiją'' ir yra siekis sukelti Europoje naują karą.

Anonimiškas rašė...

Europos armijos labiausiai nori Prancūzija, kad galėtų ginti savo kolonijas Afrikoje. Jau ir dabar ES karinės pajėgos ten kariauja prieš "islamistus", o iš tikrųjų prieš maliečius, sukilusius prieš kolonizatorius. Lietuvos kareivukai irgi ten "gina" Malio gyventojus. Melo imperija ta ES su irštva Briuselyje.
Aš ne robotas.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Ne tik. Spėčiau, pirminis motyvas - turėti vėzdą, kuriuo galima būtų grasinti "nepaklusnioms sajūzinėms respublikoms". MVD kariuomenė tam tikslui būtų pats tas.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Ponas Radikulitas dabar turi pripažinti, kad laimėjo geriau organizuotos neigiamos jėgos. Mes jam pritariam.

Anonimiškas rašė...

keista, kad Europos Komisijos pirmininku gali tapti kiekvienas glušius... Gero nelauk su tokia sąjunga ir tokiomis siauražiūrėmis valdžiukėmis... kaip nebus tų visokio plauko krizių...

item