Klaipėdos forumo pareiškimas dėl savivaldybės tarybos rinkimų

Gerbiami klaipėdiečiai, Mūsų miesto ateitis priklauso nuo Jūsų valios, kurią išreikšti galėsite artėjančiuose savivaldybių tarybų r...

Gerbiami klaipėdiečiai,

Mūsų miesto ateitis priklauso nuo Jūsų valios, kurią išreikšti galėsite artėjančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose. Pasaulinėje politikoje šiuo metu vyksta didžiuliai pokyčiai – ilgą laiką dominavusias neoliberalias jėgas į šoną stumia atgimstantys tautiniai judėjimai, o tautas, kalbas, religiją bei šeimos vertybes naikinantiems stambiojo kapitalo atstovams vis aktyviau priešinasi nacionalinių valstybių šalininkai bei įvairūs visuomeniniai judėjimai. Arši idėjų kova vyksta JAV ir Europoje, kurioje visi laukia permainų, padėsiančių tautoms sutramdyti Briuselio biurokratų diktatą.

Permainos nevyksta tik Klaipėdos politiniame gyvenime. Daugelį metų miestą valdančios tos pačios politinės jėgos yra visiškai išsikvėpusios ir atsipalaidavusios – politinės konkurencijos nebuvimas leidžia valdžios atstovams negerbti rinkėjų valios, nepaisyti visuomeninių organizacijų nuomonės, piktnaudžiauti valdžios galiomis siekiant savanaudiškų tikslų arba tenkinant stambaus verslo interesus. Ilgą laiką nekeičiant miesto valdžios, susiformavo asmeninėmis pažintimis ar korupciniais ryšiais grįsti valdininkų ir juos supančios politikų-verslininkų aplinkos ryšiai. Mieste gausu vykdomų ūkinės veiklos projektų, kurių dauguma vertingi tik tiems, kurie dalyvauja konkursuose ir laimi su šiais projektais susijusius pinigus. Kultūriniame miesto gyvenime – visiškas nuosmukis, istorinių akcentų ir miestui nusipelniusių asmenybių įamžinimui skiriamas dėmesys – minimalus, o savivaldybės pagalba visuomeninėms ar religinėms bendruomenėms mūsų mieste – visiškai neįmanomas dalykas.
  
Mieli klaipėdiečiai, tik Jūs galite sukelti bangas, išjudinti miesto gyvenimą, priversti valdžią dirbti miestui. Rinkimų metu kviečiame balsuoti ne už tuos kandidatus, kurių gražiausi pažadai ir brangiausi mieste iškabinti rinkiminiai plakatai. Ne už tuos, kurie jau daug metų sėdi minkštuose valdžios krėsluose ir gerina gyvenimą savo draugams visų mūsų sąskaita. 

Ypatingą dėmesį prašome atkreipti į tai, ar kandidatas yra ištikimas Lietuvos valstybei, ar supranta Klaipėdos miesto interesų svarbą, ar palaiko tradicinę šeimos sampratą, ar gerbia tautos tradicijas. Į tai, kokia yra kandidato politinės ir visuomeninės veiklos istorija. Rinkimės žmones, kuriems svarbios moralinės vertybės, kurie galėtų atstovauti miestiečių daugumą, o ne tik verslo grupių interesus.

Už Klaipėdą! Už Lietuvą!

Susiję

Klaipėdos forumas 3125667015106479161
item