Vilniuje vyks dokumentinio filmo „Sesuo Nijolė“ premjera

Sausio 10 d. 18:00 val. Vilniaus įgulos karininkų ramovėje (Pamėnkalnio g. 13) įvyks dokumentinio filmo „Sesuo Nijolė“ premjera. Scenarij...

Sausio 10 d. 18:00 val. Vilniaus įgulos karininkų ramovėje (Pamėnkalnio g. 13) įvyks dokumentinio filmo „Sesuo Nijolė“ premjera. Scenarijaus autorius ir režisierius Juozas Sabolius.

Laisvė gynėjos Nijolės Sadūnaitės moto: „Tiesa padarys jus laisvus“. Vadovaudamasi šiuo evangeliniu principu N. Sadūnaitė įveikė visas nuoskaudas net ir keliaudama į kalėjimą bei tremtį. Aktyvi jos kova už sąžinės ir Tėvynės laisvę, už žmogaus teises prasidėjo 1971 m., kai drauge su kitais pogrindžio kovų už Lietuvos laisvę bendražygiais ji rinko parašus prieš sąžinės laisvės apribojimus okupuotoje Lietuvoje. Į Maskvą N. Sadūnaitė ne kartą gabeno ir Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kroniką, ten ji bendradarbiavo su Lietuvos Laisvės premijos laureatu Sergejumi Kovaliovu. Sesers Nijolės angažuota veikla nukreipta prieš represinę sovietinę mašineriją išgarsino Lietuvos vardą visame laisvame Vakarų pasaulyje.

N. Sadūnaitė pirmą kartą buvo areštuota 1974 m. už „LKB Kronikos“ tekstų rengimą. Tąkart už 6 puslapių tekstą ji buvo nubausta kalėti šešerius metus. Visa kalėjimo patirtis jos neatgrasė, bet, kaip įprasta herojams, ją tai dar labiau sustiprino ir įkvėpė naujiems žygiams, „vedžiojant už nosies“ KGB pareigūnus.

Filmas pačios Nijolės Sadūnaitės lūpomis pasakoja neeilinę jos nueito laisvės kovotojos kelio istoriją.

Renginį organizuoja: LK Vilniaus įgulos karininkų ramovė.

Susiję

Nijolė Sadūnaitė 4652265048756469131
item