Sarah Kramer. Ar mokyklose ideologija turėtų būti viršesnė nei biologija?

Alliance Defending Freedom nuotr. laisvavisuomene.lt Mokyklos privalo saugoti moksleivių saugumą ir privatumą, tačiau kai kurios iš...

Alliance Defending Freedom nuotr.

Mokyklos privalo saugoti moksleivių saugumą ir privatumą, tačiau kai kurios iš jų šios pareigos nevykdo. Norite įrodymų?

Nereikia ieškoti toliau nei mokyklų politinės gairės dėl persirengimo kambarių, dušų ir tualetų prieinamumo priešingos lyties studentams. Yra atvejų, kai šios gairės buvo įdiegtos nepranešus moksleiviams ar jų tėvams. Kai kurių mokyklų valdininkai netgi nurodė prie prieš priešingos lyties moksleivių priverstiems persirenginėti mokiniams elgtis natūraliai. Vienu tragišku atveju penkiametė mergaitė mergaičių tualete buvo seksualiai užpulta savo klasės draugo, kuris į mergaičių tualetą buvo įleistas dėl mokyklos politikos.

Vis dėlto Šv. Jono apygardos mokykla Floridoje (JAV) yra kitokia.

Ieškodama protingo šios problemos sprendimo ir tris metus praleidusi kruopščiai vertindama geriausias praktikas lyties tapatybės klausimams spręsti ši mokykla įgyvendino politines gaires, kurios saugo visų jos moksleivių privatumą. Ji pasirinko įrengti privačias, lyčiai neutralias erdves studentams, kurie tapatinasi su priešinga lytimi.

Ši gailestinga ir išmintinga išeitis turėtų būti sutikta aplodismentais, tačiau vietoje to sulaukė ieškinio.

Dabar atsakingas JAV apeliacinis teismas turės galimybę atsakymą į klausimą, ar mokyklos yra laisvos įgyvendinti protingumo principu pagrįstą politiką, kuri saugo jų moksleivių privatumą. Ar vis dėlto jos privalo nusilenkti politinei ideologijai, kuri atmeta mokslinę realybę?

2018 m. gruodžio 27 d. Laisvės gynimo aljansas (angl. ADF International) užpildė amicus brief keturių medicinos daktarų, kurie tokias mokyklų politines gaires kaip parengė Šv. Jono apygardos mokykla palaiko medicininiu ir moksliniu aspektais, vardu. Kiekvienas iš šių medikų turi patirties, susijusios su lyties disforija – psichologiniu sutrikimu, dėl kurio tikima, kad tavo biologinė lytis nesutampa su lyties tapatybe.

Dokumente akcentuojama, kad nėra jokių mokslinių ar medicininių įrodymų, kad ilguoju laikotarpiu lyties disforija gali būti sėkmingai išgydoma patvirtinant vaiko lyties tapatybe, o ne jo ar jos biologinę lytį.

Priešingai, „Įprastoje medicinos ir psichologijos praktikoje jaunuolis, turintis nuolatinį klaidingą įsitikinimą, kuris neatitinka realybės, nėra skatinamas toliau laikytis savo įsitikinimų.“ Pavyzdžiui, vaikas, kuriam diagnozuojama anoreksija, neskatinamas toliau mesti svorį. Tai sukeltų dar didesnę žalą.

Lygiai taip pat, [vert. past. – skirtingą nei biologinę] socialinę lytį skatinančios politinės gairės lyties disforijos sutrikimą turintiems vaikams paprastai labiau kenkia nei padeda.

Amerikos pediatrų kolegija (angl. American College of Pediatricians) neseniai priėjo išvados, kad daugelis lyties disforijos sutrikimą turinčių vaikų bręsdami ima identifikuotis su savo biologine lytimi. Tačiau lyties tapatybės šalininkai priešinasi natūraliai vystymosi eigai, nors „kuo labiau genderizmo ideologija skatinama tarp vaikų, tuo didesnė tikimybė, kad jie priims ir netgi sieks drastiškų medicininių priemonių.“ Šios priemonės – hormonų terapija ir lyties keitimo operacijos – dažnai yra negrįžtamos ir gali baigtis sterilizacija bei kitomis rizikomis sveikatai.

Nors LGBT šalininkai yra linkę tvirtinti, kad naudinga lyties disforijos sutrikimą turinčius vaikus traktuoti kaip esančius priešingos lyties, iš tikrųjų nėra tai pagrindžiančių patikimų mokslinių įrodymų. Tiesą sakant, įrodymai rodo, kad tokių įsitikinimų patvirtinimas yra žalingas.

Kaip rašoma Laisvės gynimo aljanso parengtame dokumente, „[vert. past. – Socialinės] lyties patvirtinimo politinių gairių priėmimas mokykloms yra naujas (ir pavojingas) eksperimentas, nepagrįstas jokiais moksliniais įrodymais… Tai yra blogas ideologija paremtas vaistas, o ne solidžiais moksliniais įrodymais pagrįstas sprendimas.“

Galiausiai, svarbiausia, kad Šv. Jono apygardos mokyklos politika saugo kiekvieno moksleivio, įskaitant ir turinčio lyties disforijos sutrikimą, saugumą ir privatumą. Tai ir yra tai, ką turėtų ginti atsakingas JAV apeliacinis teismas.


Susiję

Sarah Kramer 1427512225221817386

Rašyti komentarą

2 komentarai

Pikc rašė...

Įdomu, kiek žmonių būtų patikėję, jei kas prieš kokius 10 metų būtų pasakęs, kad psichų ir iškrypėlių liguistų kliedesių pagrindu sukurpti "eksperimentai" privaloma tvarka ir su valdžios (dažnai - aukščiausios) palaikymu bus diegiami ugdymo įstaigose? O dabar pagalvokite apie perspektyvas, jeigu liberastai liks valdžioje...

ale, rašė...

Pikc: "...kad psichų ir iškrypėlių liguistų kliedesių pagrindu sukurpti "eksperimentai" privaloma tvarka ir su valdžios (dažnai - aukščiausios) palaikymu bus diegiami ugdymo įstaigose?"
- Brangusai, psichai iš principo negali nieko sukurpti, nei vieningai veikti. Psichai tai tik priemonė - varomoji jėga - piktavaliams išlaikyti savo įtaką. Ir tik lygiavertūs psichams psihai, lyg gaidžiukai, gali kapotis tarpusavyje, nė neįtardami, kas ir kokiu tikslu apmoko juos tokioms niekada nesibaigiančioms peštynėms. Jei gaidys esi, ir padvėsi gaidžiu nuo tokio pat gaidžio.

item