Kviečiame į konferenciją „Romualdas Ozolas – valstybės kūrėjas“ sausio 31 dieną Seime

Lietuvos Respublikos Seimas, minėdamas Romualdo Ozolo 80-ąsias gimimo metines, kviečia į konferenciją „Romualdas Ozolas – valstybės kūrėj...

Lietuvos Respublikos Seimas, minėdamas Romualdo Ozolo 80-ąsias gimimo metines, kviečia į konferenciją „Romualdas Ozolas – valstybės kūrėjas“. Konferencijos pradžia – sausio 31 dieną, 11 valandą Seimo Kovo 11-osios salėje (Seimo I rūmai). Organizatoriai – Seimo Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisija. 

Konferencijoje pranešimus skaitys Romualdo Ozolo mokslinės ir politinės veiklos bendražygiai – redaktorius ir leidėjas Antanas Rybelis, filosofas prof. Vytautas Radžvilas, rašytojas Romas Gudaitis, istorikas prof. Arūnas Gumuliauskas, politologas Alvydas Medalinskas. Analitinius pranešimus taip pat pristatys istorikė prof. Rasa Čepaitienė, politologai doc. Algimantas Jankauskas ir dokt. Vytautas Sinica. 

„Ateis diena, kai bus pasakyta tiesa – Romualdas Ozolas faktiškai yra dabartinės Lietuvos Respublikos atkūrimo tikrasis ideologas. Būtina skaityti jo tekstus. Tai žmogus, kuris matė ateitį 15-20 metų į priekį. Jis turėjo pranašo dovaną. O tai, kad mes jo neįvertiname, yra jau ne paties Ozolo nelaimė, o mūsų tautos tragedija“, - apie Romualdą Ozolą teigia Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys, filosofas, Vilniaus universiteto profesorius Vytautas Radžvilas.

Konferencijos pirmajai daliai pirmininkaus Seimo Laisvės kovų ir istorinės atminties komisijos pirmininkas prof. Arūnas Gumuliauskas ir Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubo prezidentas dr. Romas Pakalnis, antrajai daliai – Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė ir Pirmosios Vyriausybės klubo prezidentas Albertas Sinevičius.

Pertraukos metu Seimo Vitražų galerijoje bus atidaryta nuotraukų paroda „Romualdas Ozolas – filosofas politikoje“. 

Konferencija yra dalis Romualdo Ozolo 80-ųjų gimimo metinių minėjimo programos, kurioje numatyti leidybos darbai, atminimo lentos Teatro gatvėje (Vilnius) iškabinimas, įvairios meninės programos, parodos ir kita.


Konferencijos pranešėjai ir pranešimų temos:

- Antanas Rybelis „Romualdas Ozolas – leidėjas ir filosofas pavergtoje visuomenėje“;
- doc. Algimantas Jankauskas „Romualdas Ozolas, filosofų klubas ir Sąjūdžio užuomazgos“;
- prof. Vytautas Radžvilas „Sąjūdžio kūrėjas ir nepriklausomybės ideologas“;
- Romas Gudaitis „Romualdo Ozolo veikla Aukščiausioje Taryboje“;
- prof. Arūnas Gumuliauskas „Centrizmo ideologija ir partija“;
- prof. Rasa Čepaitienė „Kultūrologija Romualdo Ozolo akiratyje“;
- Alvydas Medalinskas „Romualdas Ozolas – visuomenininkas“;
- Vytautas Sinica „Ozolo pranašystės Europai“.

Kadangi patekimas į Seimo pastatą galimas tik su leidimais, būtina išankstinė dalyvių registracija iki sausio 29 dienos adresu www.lrs.lt/registracija arba e-paštu [email protected]. Telefonai pasiteiravimui: 85 239 6119 ir 85 239 6144.



Susiję

Romualdas Ozolas 4383201504786541693
item