Estija atsisakė pasirašyti JT migracijos sutartį

Estija paskelbė, kad nepasirašys Jungtinių Tautų „Pasaulinė saugios, tvarios ir reguliarios migracijos“ sutarties.  Šiuo sprendimu ji...

Estija paskelbė, kad nepasirašys Jungtinių Tautų „Pasaulinė saugios, tvarios ir reguliarios migracijos“ sutarties. 

Šiuo sprendimu ji prisijungė prie Jungtinių Amerikos Valstijų, Austrijos, Australijos, Kroatijos, Vengrijos, Lenkijos, Bulgarijos ir Čekijos – valstybių, kurios jau atsisakė ar planuoja atsisakyti pasirašyti šią sutartį dėl jos keliamos grėsmės šalies suverenumui ir sienų kontrolei.

„Formuodami valdančiąją koaliciją, sutarėme, kad sprendimus priimsime, tik jei bus konsensusas. Valdžia šiandien vykusio vyriausybės posėdžio metu nepasiekė sutarimo dėl JT migracijos sutarties. Dėl to valdžia prie šios sutarties neprisijungs“, – paskelbė Estijos premjeras Jüri Ratas.

Sutartis numato 23 tikslus, kurių dauguma įpareigoja šalis sudaryti kuo patogesnes sąlygas tarptautinei migracijai, o migrantams jų atvykimo šalyse užtikrinti tas pačias teises ir viešąsias paslaugas kaip ir jų piliečiams. Sutartis taip pat įtvirtina multikultūralizmo principus, pagal kuriuos priimančios šalys turi vienodai gerbti savo ir migrantų kultūrines ir socialines normas, papročius, nepriklausomai nuo jų skirtumų ir nesuderinamumo su šalyje galiojančia tvarka. 

Estijos ministras pirmininkas pabrėžė, kad visapusiškas imigracijos suvaldymas yra svarbus kiekvienai valstybei. Vis tik, Estijos premjero teigimu, dabar galiojantys imigracijos srities Estijos įstatymai yra geri ir nereikalingi keisti.

Parengta pagal užsienio žiniasklaidos informaciją.


Susiję

Europa 1215884975542246444
item