Atnaujintas ikiteisminis tyrimas dėl įvykių Turgelių bažnyčioje

voruta.lt Vilniaus apylinkės prokuratūroje aukštesniojo prokuroro sprendimu atnaujintas ikiteisminis tyrimas dėl galimo trukdymo atli...


Vilniaus apylinkės prokuratūroje aukštesniojo prokuroro sprendimu atnaujintas ikiteisminis tyrimas dėl galimo trukdymo atlikti religines apeigas ar religines iškilmes.

Atnaujinus ikiteisminį tyrimą, bus atliekamos papildomos asmenų, kurie gali žinoti kokių nors reikšmės ikiteisminiam tyrimui turinčių aplinkybių, apklausos, sulaukta atsakymų į išsiųstas užklausas.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai š. m. rugpjūčio 15 d., minint Žolinės šventę, į Šalčininkų rajone Turgelių miestelyje esančią bažnyčią užėjo trys dvasininkais persirengę vyrai, kurie lenkų kalba pasakojo apie netrukus įvyksiantį renginį „Siemens“ arenoje, į pamaldas susirinkusiems tikintiesiems siūlė ir dalino suktines, taip galimai sutrikdydami religinės bendruomenės pamaldas.

Ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas nenustačius, kad buvo padaryta nusikalstama veika, numatyta Baudžiamojo kodekso 171 str. (Trukdymas atlikti religines apeigas ar religines iškilmes), tačiau konstatuota, kad reklaminės akcijos organizatoriams ir atlikėjams galėtų būti taikoma administracinė atsakomybė. Aukštesniajam prokurorui patikrinus nutarimą nutraukti ikiteisminio tyrimo teisėtumą ir pagrįstumą, buvo priimtas sprendimas tyrimą atnaujinti.

Voruta

Susiję

Religija 4258346787156809937

Rašyti komentarą

4 komentarai

Pikc rašė...

Geros žinios - gal šįkart atmatoms nepavyks išsisukti?

Audrius rašė...

Valio. Tik įtariu, jei ir nubaus, tai labai simboliškai. Bet vis geriau, nei tyla.

Anonimiškas rašė...

Jie turi būti nubausti - apskritai kaip buvo įmanoma nutraukti tyrimą, jeigu nusikalstami faktai tiksliai attinka Lietuvos BK 171-ąjį straipsnį?

Anonimiškas rašė...

O kas nubaus Shimasiu uz pasventinto simbolinio antkapio pagrobima is Lukiskiu aikstes? Jam eretikui ir masonui sventi dalykai nieko nereiskia, bet kodel tyli musu dvasininku elitas? Gal Jus, kunige Grigai pajudintumet sia byla?

item