Viktoras Orbanas Europos Parlamente: „Mūsų šalis nebus imigrantų šalimi“

tiesos.lt Europos Parlamentas rugsėjo 12-ąją priėmė rezoliuciją ( ČIA ) dėl padėties Vengrijoje ir taip pradėjo 7-ajame ES sutarties ...


Europos Parlamentas rugsėjo 12-ąją priėmė rezoliuciją (ČIA) dėl padėties Vengrijoje ir taip pradėjo 7-ajame ES sutarties straipsnyje numatytą procedūrą, kuri gali baigtis beprecedentėmis sankcijomis Vengrijai – balsavimo teisės ES Taryboje įšaldymo.

Tokį sprendimą EP priėmė konstatavęs, jog esama „rizikos, kad Vengrijoje yra pažeidžiamos ES pamatinės vertybės“.

Jūsų dėmesiui siūlome Vengrijos ministro pirmininko kalbos, pasakytos Europos Parlamente per diskusiją, vykusią rugsėjo 11-ąją, balsavimo dėl rezoliucijos išvakarėse, įrašą (ČIA).

Priminęs Vengrijos kovas už laisvę ir demokratiją Viktoras Orbanas pabrėžė, kad europarlamentarai, balsuodami už tokią rezoliuciją, įžeidžia jo šalį, nes „Vengrijos pasirinkimai vyksta Vengrijoje“, kai šios šalies žmonės balsuoja už vienokį ar kitokį politinį darinį, jo programą, ne Europos Parlamente.

Pakvietęs atvirai pripažinti, jog Vengrija yra baudžiama už tai, kad ji „apsisprendė nebūsianti imigrantų šalimi“, V. Orbanas stebėjosi: EP nori pritaikyti sankcijas ir taip sunaikinti konstruktyvų dialogą, pamatinę demokratijos sąlygą, šaliai, kuri saugojo ir toliau saugo Europą – pastačiusi tvorą Vengrija sustabdė šimtus tūkstančius nelegalių migrantų.

V. Orbano žodžius „mes ir toliau saugosime savo sienas ir patys spręsime, su kuo mums draugauti ar ne“ kai kurie europarlamentarai palydėjo plojimu.

Turinčius laiko kviečiame pasižiūrėti, ir kaip vyko kone tris valandas trukusi diskusija (ČIA).

Susiję

Viktoras Orbanas 1054474654262401620
item