Paminklinės plokštės iš Lukiškių aikštės pašalintos Šimašiaus įsakymu

A. Ažubalio nuotr. Dvi paminklinės plokštės, apie kurių vagystę iš Lukiškių aikštės pirmadienį pranešta policijai, pasirodo, buvo paša...

A. Ažubalio nuotr.
Dvi paminklinės plokštės, apie kurių vagystę iš Lukiškių aikštės pirmadienį pranešta policijai, pasirodo, buvo pašalintos Vilniaus savivaldybės iniciatyva.

Savivaldybės teigimu, paminklinės plokštės pašalintos dėl to, kad buvo įrengtos neteisėtu būdu. Kaip teigiama, jų įrengimas nederintas su Vilniaus miesto pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisija.

Šiuo metu iš Lukiškių aikštės pašalintos paminklinės plokštės saugomos bendrovės „Grinda“ aikštelėje.

Komentuodamas susidariusią situaciją Seimo narys A. Ažubalis tvirtino: „Žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams apie vagystę ir policijai pradėjus ikiteisminį tyrimą, Vilniaus m. savivaldybė išplatino informaciją, kad paminklinės plokštės Lukiškių aikštėje buvo pašalintos savivaldybės iniciatyva – vogčia, net neįspėjus prie plokščių pastatymo prisidėjusių patriotinių organizacijų ir už miesto architektūrą atsakingų asmenų. Panašu, kad meras Šimašius toliau kovoja savo karus prieš valstybės istorinę atmintį.“

Lietuvos laisvės kovotojų sąjungos garbės pirmininkas Jonas Burokas apie tai, kad paminklinės plokštės išmontuotos Vilniaus savivaldybės reikalavimu, teigia sužinojęs tik iš žiniasklaidos ir tokį savivaldybės elgesį vadina „akibrokštu“.

J. Burokas neslėpė nuostabos dėl savivaldybės išsakytų argumentų: 

„Grinda“ turėjo žinoti apie plokščių padėjimą, todėl galėjo ir turėjo į mus kreiptis, jeigu laikė jas „neteisėtomis“. Bet viskas padaryta už akių. Patį atminimo plokščių pašalinimą laikau labai neetišku savivaldybės poelgiu, įžeidžiančiu visus laisvės kovotojus. Relikvijų palaidojimą organizavo ir pasirašė visos laisvės kovotojus vienijančios organizacijos, architektai, šventinęs kunigas. Visos šios organizacijos ir asmenys yra paniekinti, bet svarbiausia, kad paniekinti žuvę laisvės kovotojai.

Kad granitinės plokštės bus padėtos, su savivaldybe buvo suderinta. Nederintas tik ant jų užrašytas tekstas, tačiau jame nėra nieko kontroversiško ar skandalingo. Tai nėra pagrindas savivaldybei aiškinti, kad pačios plokštės ten būtų padėtos neteisėtai.

Plokštės yra „Grindoje“ ir savivinkams leidžiama jas pasiimti. Tačiau kas čia per žaidimas? Pasiimti namo? Padėti į jų deramą vietą aikštėje? Bet savivaldybė vėl jas paims.“

Susiję

Istorijos politika 6634778039688126654

Rašyti komentarą

37 komentarai

Pikc rašė...

Pasirodo, teisus buvau, spėdamas ""Progresyvistai" nerimsta, "kovoja prieš retrogradiškumo apraiškas"?" - tik suklydau dėl homunistinių lervų "kalibro": maniau, kad ten atmatos iš gatvės, o pasirodė, kad tai atmatos iš savivaldybės. Suprantama, nėra ko stebėtis, kad homuniagas, "dabinančius" sostinę iškrypėliška atributika, bet kokios patriotizmo apraiškos tiesiog alergizuoja (kaip, beje, ir jų pirmtakus komuniagas) - bet negali nesistebėti tokią fauną valdžion išrinkusių žmogelių mentalitetu.

1Chingishan rašė...

Neįtikėtina. Šūdašius (čia tas pedofilų berniukas kuris paskutinis ūsą matė)- sau prisukinėja metus, kuriuos jam teks sedėt už kovą prieš savo valstybę.

stv rašė...

Šimašius atvirai jokių genderistinių tendencijų nerode, nežinojo daugelis tiesiog.O dabar mato kad perrinkimas nebegredia tai pridirbs iki kaklo.

Pikc rašė...

Bet juk buvo akivaizdu, kokią ideologiją jis atstovauja ir kokios tos ideologijos "viartibes".

Anonimiškas rašė...

Čia yra straipsnis, kad Lukiškių aikštė tapo vandalų taikiniu, o, pasirodo, plokštės pašalintos Šimašiaus nurodymu - ar teisingai? Betgi jos buvo pašventintos. Ar Šimašius jau tiek nupuolė, kad liepė pašalinti pašventintas plokštes?

Anonimiškas rašė...

Vyrai, čia jau peržengtos visos ribos. Kelti ranką prieš pašventintus dalykus - nematyta negirdėta. Ką darysime? Rašom atvirą peticiją ir paskelbime ją ProPatria ir tiesos.lt? Melsime, kad Dievas nebūtų rūstus šitam nelaimingam žmogui? Juk visi žinome pasakymą: ,,Dievas pirmiausia atima protą tam, ką ruošiasi nubausti.'' Ar Šimašius šituo nori pasakyti, kad skelbia atvirą konfrontaciją su Romos Katalikų Bažnyčia? Ką apie tai sako plokštes pašventinęs kunigas? R.Šimašiau, ar esi skaitęs, kaip susiklostė gyvenimai Bažnyčios griovėjams ir šventų dalykų niekintojams? Šimašiau, ar žinai, kad kai Meksikos užkariautojas Fernandas Kortesas liepė pakarti paskutinį actekų valdovą - ir visai nekaltai, vien už tai, kad jis kovojo prieš ispanus už savo gimtojo krašto laisvę, paskutiniai Kuatemoko žodžiai Kortesui buvo tokie: ,,Kodėl tu mane žudai taip neteisingai? Tu turėsi atsakyti prieš Dievą!'' - tą patį vakarą po egzekucijos Kortesas lankėsi majų (ne actekų) šventykloje, slydo ant laiptų ir stipriai susitrenkė galvą. F.Kortesas taip ir negavo Meksikos vicekaraliaus titulo, mirė visų apleistas ir pamirštas. Po mirties F.Korteso palaikai dar tris šimtus metų vis būdavo perlaidojami, baiminantis, kad actekai gali juo išniekinti. Kai 1823 metais Meksika išsikovojo visišką nepriklausomybę nuo Ispanijos, F.Korteso vardas buvo prakeiktas, o jo palaikus keletas sumuštos ispanų armijos karininkų slapta išgabeno iš Meksikos į Siciliją, kur gyveno aristokratas Monteleonė, tolimas F.Korteso giminaitis - ir po trijų šimtmečių F.Kortesui teko visam laikui palikti užkariautą kraštą. Šimašiau, viename žymiausių pasaulio muziejų savo akimis mačiau F.Korteso ginklus ir jo žirgo šarvus, todėl klausiu tavęs: ar tu supranti, ką darai?

Anonimiškas rašė...

Tėvynės Sąjunga ir Krikščionys-demokratai, kur jūs? Ką pasakysite apie šitokią niekšybę? Reikia paprašyti, kad prof. Vytautas Landsbergis Lietuvos visuomenei pasakytų, kaip jis vertina šitokį pašventintų dalykų pavogimą ir tokį Lietuvos Laisvės paniekinimą.

Skaitytojas rašė...

Na še tai tau, maniau, kad tai jaunieji titoviečiai, o pasirodo, šimašenkoviečai.

Anonimiškas rašė...

Vytautas lansbergis ,su visa pagarba jam , užsiėmes Rusijos reikalais ,tokie niekai jam nerūpi.D

Anonimiškas rašė...

Šimašius yra anūko draugas. Ar neatsimenat, kaip po rinkimų bandė atsitempti į koaliciją liberalus. Tik po liberalų apsišikimo to nebedemonstruoja...

Anonimiškas rašė...

Šimašius yra anūko draugas. Ar neatsimenat, kaip po rinkimų bandė atsitempti į koaliciją liberalus?Tik po liberalų apsišikimo to nebedemonstruoja...

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Susidomės, ir dar kaip, nes aiškiai mato, kiek daug balsų gali netekti 2020 rinkimuose. Ten jau yra šiokių tokių pragiedrulių - sakykime, Ažubalis, Kasčiūnas, ir, atrodo, Dagys, bet tiek per mažai. Be to, dar iki rinkimų yra šiek tiek laiko, o jeigu jie ir toliau užsiims ,,pabėgėliais''ir ,,mažumomis'' tai ir patys matys, kad per rinkimus gali kristi taip, kaip dar niekad nekrito. Aišku kaip dieną, kad Anūku ten tikrai ne visi patenkinti, ten irgi yra skiriančių juodą nuo balto.

Pikc rašė...

Rinkimuose jie orientuojasi į besmegenį paiką jaunimėlį, kurį jie tikisi perimti iš liberastų ir kuriam tokie klausimai nerūpi, o kita rinkėjų dalis - pensininkai fanatikai, kurie vis tiek balsuos, kad ir ką konservatnykai darytų. Na, o keli padorūs krikdemai (kurie nė velnio nieko nelemia) palikti "dėl vaizdo" - santykinai adekvatiems rinkėjams pritraukti, nes anie naiviai tikėsis, kad balsuoja ne už konservatnykus, o už tuos kelis žmogelius. Pastarieji, beje, gal ir pasakytų ką nors apie Szymaszeus ir Ko. elgesį (jei Anūkas leistų, aišku), bet konservatnykams apskritai yra giliai nusispjauti - eurosajūzas už tai pinigų nemoka.

Anonimiškas rašė...

Gal.... nežinau. Vis tik jaunimėlis paikas tol, kol nereikia skaičiuoti tėvų pinigų. O kai prireikia skaičiuoti savus, iškart atsiranda proto. Šituo poelgiu Šimašius padarė lemiamą taktinę klaidą: ir be klausimų aišku, kad, liepdamas pavogti - taip, PAVOGTI, nes plokštės buvo paimtos slapta - PAŠVENTINTAS plokštes, Šimašius vos ne atvirai metė iššūkį Romos Katalikų Bažnyčiai. O susipykęs su RKB, Šimašius toli nenueis. Bet ir tai dar toli gražu ne viskas. Sakykime, su neapsisprendusiu jaunimėliu ir su fanatiškais pensininkais tegul taip ir būna - kol kas. Bet yra vieni visų lyg ir pamiršti veikėjai, kurie tikrai nepamiršo ir niekada nepamiršta savęs - tai socdemai. Socdemaij jau įrodė, kad moka išlaukti sau nepalankius momentus pogrindyje, o paskui staiga atgimsta kaip Feniksas iš pelenų - taip buvo jau ne kartą. Ir socdemų elektoratas pensininkų tarpe tikrai ne mažiau gausus nei TS-LKD, o gal ir dar gausesnis. Sprendžiant iš visko, dabar socdemai laukia, kol pasibaigs rietenos ant ,,didžiojo kelio'' tarp TS-LKD ir ,,valstiečių''. Štai jei dabar socdemai šauktų ,,Maža, maža, duokite dar!'' - viskas būtų paprasta ir aišku, bet socdemai - ,,Ne, ačiū, mums jau gana.'' - ir kaip tik dėl socdemų ,,Ne'' viskas tampa nepalyginamai sudėtingiau. Savaime aišku, kad jie aplink save pradės burti paksininkus, ,,darbiečius'' ir kitas prorusiškas formuotes, o tada prieš 2020 rinkimus taip užtrimituos apie tikras, faktais pagrįstas Lietuvos realijas - socdemai šitai sugeba kaip niekas kitas - kad ir TS-LKD, ir ,,valstiečiams'' beveik nieko neliks. Na, ,,valstiečiai'' pabers keletą krikdemų ideologijos fragmentų, bet tai tai ir viskas. Ir kaip tik staiga sugrįžę socdemai neabejotinai perims tiek rinkėjų balsų, kad be jų negalės apsieiti nei vieni, kurie norės tapti koaliacine valdančiąja dauguma. Ir TS-LKD, ir pas ,,valstiečius'' yra tokių, kurie šitai tikrai supranta, bet kaip tik per socdemus TS-LKD 2020-ųjų rinkimuose gali griūti taip, kaip niekad iki šiol - todėl TS-LKD vengs bet kokios rinkiminės retorikos apie ,,pabėgėlius'' ir mažumas, nes stengsis išsaugoti tai, ką dar galima išsaugoti.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Teisybe reikalauja, kad Dievo rustybe uzgriutu si uzkietejusi piktadari! To turime melsti visi. Tik uzgriuvus vargams ir nelaimems si zmogu ir jo gimine, jis ims atgailauti. Tik tada jam Dievas atleis. Tik per kancia jis gali isgelbeti savo siela. Simasius tyciojasi is Sventu dalyku. Jis tyciojasi is mirusiuju, kuriems jau visi karai ir bet kokia politika pasibaige. Melskime visi Dievo teismo sitam zmogui, Teismo, kuris visada yra teisingas. Jei visi vieningai imsime tai daryti, nustebe pamatysime, kaip greit apsivalys ir ims keistis Dorovine atmosfera ir Vilniuje, ir visoje Lietuvoje. BENDRA malda- galinga jega!

Anonimiškas rašė...

Tagi, kad titovieciai, AK-ovcai ir nepagaunamasis Solomonas perinami po Simasiaus sparnu. Juk vienas Simasius visko neapzioja. Tai grupinis nusikaltimas.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Dievo teismas gal ir gerai - bet aš visai neprieštaraučiau, jei tas fruktas pradžiai stotų prieš žemiškąjį. :)

Unknown rašė...

Čia kažkas (anonimiškas 23.15) puoselėja viltis dėl "Tiesos" portalo. Nebūkit naivūs: iš paviršiaus matosi labai patriotiški viražai, tačiau iš esmės nėra didesnio katalikybės priešo už "Tiesas", semiančias savo įkvėpimą iš sionistų katilo bei mintančios njueidžiška putra, kantriai ir atkakliai ardančios katalikišką Šv. Rašto supratimą ir peršančios žydiškas nuostatas.

Anonimiškas rašė...

Malonėk pavyzdžių su visomis detalėmis. Bus perskaityta atidžiai ir po kelis kartus.

Anonimiškas rašė...

Ne pries "savo", o pries "musu" valstybe. Jam sava yra ten, kur gerai sheria, o cia jis tik ganosi.

Anonimiškas rašė...

Zemiskame teisme sedi teisejai - tokie patys "fruktai".





Pikc Kažinkavičius rašė...

Deja. Bet pasvajoti juk galima... :)

Anonimiškas rašė...

TS-LKD G.Landsbergio lyderystė yra formali, o ne faktinė. Jei būtų kitaip, iškart po jo atėjimo TS-LKD būtų performavę savo ideologinius postulatus ir juos tuojau pateikę visuomenei, nes jiems taip būtų buvę naudinga. O dabar momentas, kuomet galima laimėti maksimalų efektą ir tuo pačiu naudą, praleistas. Be to, yra ir - manau, taip jau galima psakyti – istorinių priežasčių. Kuomet 1992 metais V.Landsbergis pasikvietė K.Prunksienę, o pastaroji paskelbė Lietuvos Nepriklausomybės moratoriumą, tai buvo itin didelė ir Lietuvai labai daug kainavusi klaida, nes senoji nomenklatūra bemat pasinaudojo tokia nepaprasta proga ir Lietuvoje prasidėjo tikras nomenklatūrinio kapitalizmo renesansas – visi prisimename sužlugdytus bankus ir pavogtus indėlius, nomenklatūrinę prichvatizaciją ir t.t. Jeigu TS-LKD tai būtų pripažinę prieš 2016 rinkimus, galmas dalykas, jie būtų laimėję. Bet viską lėmė užsispyrimas ir aklas tikėjimas savo teisumu – ir tai į valdžią atvedė ,,valstiečius‘‘: visi matome žlugdomą sveikatos apsaugos sistemą, griaunamą švietimą, beatodairiškai kertamus miškus ir kita. Bet viena bėda - ne bėda. Netikėtai TS-LKD partijos suvažiavime pradėjo svarstyti rezoliucijas apie tai, kad ,,Lietuva turi prisiimti savo atsakomybės dalį dėl pabėgėlių‘‘, išgirdome įvairiausias globalistines kalbas – ir taip iškilo pavojus, kad, atleiskite už išsireiškimą, Tėvybės Sąjunga nesugriautų Tėvynės, parduodama ją globalistams, sorošininkams, ,,pabėgėliams‘‘ ir pi.... na, žodžiu. Ir iš TS-LKD pusės - ta pati spengianti tyla arba nieko nelemantys pasisakymai apie Rusiją. TS-LKD tarpe pažįstu nemaža tikrai dorų, sąžiningų žmonių, tikrų Lietuvos patriotų, todėl mane tokios TS-LKD vadovybės klaidos gąsdina. R.Šimašius, liepdamas pavogti pašventintas plokštes, pagrindinius TS-LKD sąjungininkus liberalus pribaigė galutinai. Tiesa, liberalams lemiamą smūgį sudavė kyšininkas Masiulis, o R.Šimašiaus akibrokštas jau yra, kalbant kurtuazine kalba, savotiškas Coup d‘Coeur, savotiškas ,,gailestingumo smūgis‘‘ – visai kaip Viduramžių riterių turnyruose. Nežinia, kaip ir kada liberalams kilo toks potraukis susinaikinti, bet tiek to. Žvelgiant pirmyn, yra aišku, kad TS-LKD priešininkai dabar kviesis TS-LKD lyderius į viešus debatus – bus naudojamasi tuo, kad TS-LKD tarpe trūksta talentingų polemistų. Visapusiškai išprusęs, charizmatiškas oratorius ir fanatiškai savo teisingumu įsitikinęs bei užsispyręs rėksnys – diametrialiai priešingi dalykai. TS-LKD protingiausiai padarytų, paleisdami LKD ,,į laisvę‘‘ – ir taip būtų padaryta pusė darbo, nes jei rinkimuose LKD surinktų balsų daugumą, savo pagrindiniais koaliacijos partneriais jie visvien pasirinktų TS. Taip pat LKD iškart atsvertų ,,valstiečius‘‘, nes šie savo poziciją grindžiai akivaidzdžiai iš LKD pasiskolinta ideologija – bet svetimais ratais toli nenuvažiuosi, ir ,,valstiečiai‘‘ šitai puikiausiai supranta. O ,,laisvi‘‘ LKD iškart galėtų pateikti visuomenei jau ištobulintą valstybės valdymo ir perspektyvos koncepciją, pagrįstą krikščioniškomis vertybėmis ir nacionaliniais Lietuvos interesais – tokią koncepciją jie jau turi, tik ją pateikti trukdo TS jaunimo polinkis į globalizmą ir bereikalingas, Lietuvai tiesiog žalingas nuolaidžiavimas Briuseliui. Ir jeigu LKD prabiltų, ,,valstiečiai'' ideologiniu požiūriu iškart liktų be nieko - apie žemę jie kalbėti negali, nes tuomet iškart bus prisimintas Markauskas ir Karbauskio žemgrobystė. O viešoji polemika nėra stiprioji TS-LKD pusė, prisiminkime, kaip G.Landsbergis, paklaustas apie jų ir sodcemų požiūrių skirtumus, pasakė, kad skiriasi požiūriai į ... korpuciją. Aišku, visi pradėjo kvatotis iki ašarų, tai visiškai suprantama, bet esmė ta, kad jeigu TS-LKD lyderiai taip nuolat pralaimės viešus debatus, viešoji nuomonė bus jų priešininkų pusėje, o tai neabejotinai turės didelės reikšmės rinkimų rezultatams. Be to, TS-LKD nepakankamai vertina provinciją, o mažoritarinės rinkimų sistemos sąlygomis provincija ir yra lemiamas balsavimo rezultatų faktorius.

Pikc Kažinkavičius rašė...

LABAI skeptiškai vertinčiau požiūrį, kad Anūkas tik nominalus vadovas - bent jau elgiasi jis kaip koks "generalisimusas" - o LKD yra akivaizdžiai "po padu" ir realiai nieko nelemia ir lemti negali. Iliustracijai užtenka prisiminti L. Kasčiūno istoriją su jo paties pakviestais AfD atstovais: Partijos Vadas treptelėjo kojele, ir Kasčiūnas vokiečių vizitą praleido palindęs po stalu. Taigi, apie kažkokią realią LKD įtaką net kažkaip nepatogu kalbėti. :)
P.S. Coup de coeur, berods, kažką panašaus į įsimylėjimą reiškia - o tas pribaigimas vadinasi coup de grâce.

Anonimiškas rašė...

Kalbant apie socdemus, jie pagrindines jėgas yra sukoncentravę ne Vilniuje, o būtent provincijoje – vėlgi dėl tos pačios mažoritarinės rinkimų sistemos. Provincijose niekam ne paslaptis, kad energetikos infrastruktūrą – karšto ir šalto vandens tiekimą, elektrą, visokius visokiausius butų ūkius, netgi šiukšlių išvežimą - valdo sodcdemų žmonės. Tikras paradoksas – turėdami vienus didžiausių hidrorerursų Europoje, Lietuvoje už šaltą vandenį mokame bene brangiausiai Europoje! Norvegijoje šaltas vanduo tiekiamas nemokamai, o Didžiojoje Britanijoje ir Vokietijoje mokestis už šaltą vandenį – juokingi skatikai. Šitokiu būdu socdemai yra susikūrę tvirtą materialinį pagrindą, galimas dalykas, kad kai kurie stambieji prekybos tinklai Lietuvoje taip pat yra sukurti už buvusių komunistų pinigus – štai kodėl socdemai gali ramiai laukti palankaus momento ilgą laiką. TS-LKD niekaip nesugeba atsirinkti, kada, kam ir kodėl reikia pasakyti tvirtą, neginčijamą NE – o ,,valstiečiai‘‘ ir ypač socdemai šitai moka puikiai. Socdemai tikrai psinaudos kai kuriais fragmentais iš praėjusių rinkimų – sakykime, visi prisimename G.Landsbergį TS-LKD su plastikiniu puodeliu, pilnu kažkokio rudo skysčio - kas ten buvo? alus? – tiksliai nežinau. Tokios iš pažiūros nereikšmingos detalės, surinktos į vieną vietą, tampa reikšminga visuma – ir ne TS-LKD naudai. Gali būti, kad socdemai jau turi pasiruošę keletą variantų pirkti elektro energiją iš Astravo – šit kodėl Lietuvos atsijungimas nuo BREL žiedo beveik nevykdomas. Nereikia nei sakyti, kokia didelė grėsmė Lietuvai yra Astravo AE, ji greičiausiai ir statoma taip arti Lietuvos sienų todėl, kad numatyta, jog komunistinė nomenklatūra vistiek gręšis į Rytus. Be to, socdemai labiau rūpinasi darbo vietų kūrimu provincijoje - TS-LKD į tai nekreipia reikiamo dėmesio, ir todėl požiūris į rinkimus Lietuvos provincijoje yra visiškai kitoks nei Vilniuje. Geras to pavyzdys yra Kaunas, kurį prarado – ir bijau, kad ilgam laikui – TS-LKD. O rinkėjai provincijoje mąsto galbūt ir paprasčiau – jiems geri tie, kurie pasiūlo ką nors konkretaus. Kaip tik tuo socdemai ir naudojasi. Tad kai G.Landsbergis pasirodo provincijoje ir pradeda kalbėti apie globalizaciją bei vartoti vakarietiškos ekonomikos terminus – neretai iš globaliostų arsenalo – žmonės tik numoja ranka ir per rinkimus balsuoja už tuos, kurie vadovaujasi realesniu požiūriu. Todėl galima sakyti, kad netikėtas socdemų grįžimas yra visiškai įmanomas, bet bijau, kad vieną Rytų instrumentą – Karbauskį - gali pakeisti kitas – senosios nomenklatūros liekanos ir jų palikuonys. Visiškai gali būti, kad vieną marijampolietį – S.Skvernelį – pakeis kitas – Druskininkų meras R.Malinauskas. Tačiau socdemų grįžimas į vakdžią Lietuvai būtų labai žalingas, nes prasidėtų tikra filtracija. Apskritai situacija Lietvoje primena laikus prieš pat 1926-ųjų perversmą.

Pikc rašė...

Konservatnykai nuo tų "socdemų" iš esmės nė velnio nesiskiria, tad tiek vienų, tiek kitų buvimas valdžioje yra, kaip sakote "labai žalingas" - ką ir rodo dabartinė situacija, kuri yra tiesioginė jų tandemo valdymo pasekmė. Na, o dėl "Rytų instrumento" - niekas nėra tiek naudingas tiems Rytams, kiek Anūko Konpartija. Niekas - net kiauri vatnykai/koloradai ar tomaševskiniai separatistai.

Pikc rašė...

Labai panašu, kad tas "unknovn" vienas iš dviejų čia besireiškiančių "dūchovnų skriepū" ir "židū samokslo" žinovų su pilna galva vatos. ;)

Anonimiškas rašė...

Dėl visų tų dorų ir sąžiningų žmonių iš TS-LKD, kuriuos pažįstu, man žmogiška prasme gaila prof. V.Landsbergio - kovodamas už Lietuvos Laisvę, jis tikrai nesitikėjo, kad vėliau jo tikras anūkas žygiuos pagrindine išlaisvintos Lietuvos gatve su pi.... ir kitais nenaudėliais. Apskritai visa panašu į dvejų visuomenės modelių sankirtą, užduodančią dar ir sudėtingą filosofinę mįslę.

Ultrakrikscionis rašė...

Kokius modelius turite omeny? Prasau placiau

Pikc rašė...

Pala, o kodėl to Didžiojo Vado taip gailitės dėl Vado Anūko elgesio? Prieš puldami gailėtis, pabandykite sau atsakyti į kelis paprastus klausimus. Ar Didysis Vadas nežinojo apie savo Anūko ideologines pozicijas prieš perleisdamas jam Konpartiją? Ar Didysis Vadas kaip nors išreiškė pasipiktinimą ar apgailestavimą dėl savo Anūko elgesio? Gal pagrasino žaisliuką atimti? Ne? Tai kas tamstą verčia manyti, kad Partijos Vadui toks Anūko elgesys nepatinka ir dėl to jam tamstos gailesčio reikia? ;)

Anonimiškas rašė...

Tikrai, apie šituos klausimus rašydamas nepagalvojau. Pamaniau, kad suveikė šeimos rato emocinis tiltas ir V.Landsbergio amžiui būdingos grynai žmogiškos savybės. Be to, natūralu, kad rašydamas pagalvojau apie savo šeimos tradicijas, moralinius principus ir pažiūras.

Anonimiškas rašė...

-> Ultrakrikščioniui Tikiuosi Jūsų neįžeisti sakydamas, kad kol kas, mano manymu, plačiau aiškinti hipotezę apie galimą dvejų visuomenės modelių sankirtą nesiryžtu pirmiausia todėl, kad ji yra grynai subjektyvi, antra - tiesiog man pačiam norėtųsi laiko tėkmėje pamatyti, kiek tokia prielaida gali pretenduoti į tiesos ieškojimus.

Pikc rašė...

Tikiu - kitus pagal save matuoti yra, ko gero, visiems mums bendra silpnybė. Bet vis dėlto, toks požiūris šiuo atveju gali būti ir naudingas - galima vertinti situaciją "o jeigu aš būčiau jo vietoje?" aspektu. Esate padorus žmogus, tad pagalvokite - jeigu Tamstos anūkas aiškiai demonstruotų požiūrį, kuris yra priešingas (ir net priešiškas) Tamstos suburtos partijos deklaruojamoms vertybėms - ar perleistumėte tam anūkui savo partiją (tarkim, kad "lyderystės pasimokytų")? Aš, pavyzdžiui - niekada. Bet čia tuo atveju, jeigu principai svarbiau už giminystės ryšius. Ir jeigu tie principai apskritai yra. O jei, tarkim, deklaruojamos vertybės tėra korta žaidime, o realūs prioritetai priklauso nuo situacijos, tada koks skirtumas, kokios tos vertybės? Svarbu - operatyviai reaguoti į kintančią situaciją, prisitaikyti ir laimėti. Partijos atveju pergalė reiškia valdžią. Esant tokiam požiūriui, tinka visos priemonės, įskaitant veiksmus, diametraliai priešingus deklaruojamoms vertybėms. Taigi, grįžtame prie to paties klausimo - ar kuris nors scenarijus ("giminystė - aukščiau principų" arba "velniop principus - svarbu likti valdžioje") sukuria prielaidas užjausti "pagrindinį herojų"?
Grįžtant prie straipsnio temos - ar Landsbergis Vyresnysis pasisakė šito Szymaszeus išsišokimo klausimu (čia ne sarkazmas - aš tikrai nežinau)? Vis dėlto, tai ne tik pasikėsinimas į "konservatorių" deklaruojamas vertybes, bet ir viešas pasityčiojimas, be kita ko, ir iš ilgamečio ištikimo "konservatorių" ir paties Landsbergio Vyresniojo elektorato.

Alfred Naujocks rašė...

''Grįžtant prie straipsnio temos - ar Landsbergis Vyresnysis pasisakė šito Szymaszeus išsišokimo klausimu''

- nepasisakė. Paskutinis jo komentaras buvo Sausio 13-os bylos eigos bei kitų Rusijos nusikaltimų lakoniškas įvertinimas. Sakykit ką norit, bet čia jo arkliukas - šitam kontekste kuo kuo bet nenuoseklumu jo neapkaltinsi.

Šioj vietoj poziciją išreikšti vis dėlto reikėtų partijos vairininkui - bet ar bent buvo kas pakalbintas ir išvis ši istorija apart ProPatrijos kur nors figūruoja?
Juk libkonai nori atrodyti kaip skaistučiai, susitepusius akimirksniu ant kilimėlio kviečia, ne? Vertinant visą šią istoriją man įdomu - ar tai sąmoningas siauraprotiškumas, tiesioginis atitrūkimo nuo realybės įrodymas, ar paprasčiausia klaida.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item