Klaipėdos forumo pareiškimas dėl šmeižikiško ir antivalstybinio Viačeslavo Titovo pasisakymo

Mes, Klaipėdos forumo dalyviai, pareiškiame, kad 2018-07-18 viešas Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario Viačeslavo Titovo pasisaky...

Mes, Klaipėdos forumo dalyviai, pareiškiame, kad 2018-07-18 viešas Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario Viačeslavo Titovo pasisakymas dėl Lietuvos partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago yra visiškai nepateisinamas ir laikytinas Lietuvos istorijos menkinimu. 

Klaipėdos m. savivaldybės tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu išsakytas teiginys, kad mūsų tautos partizanų vadas yra kaltas dėl „8000 taikių piliečių nužudymo“, yra visiškai neteisingas, prasilenkiantis su istorine realybe ir niekinantis laisvės kovotojų atminimą.

Reaguodami į šį Klaipėdos m. savivaldybės tarybos nario Viačeslavo Titovo pasisakymą, reikalaujame, kad V. Titovas viešai atsiprašytų visų Lietuvos gyventojų dėl partizano A. Ramanausko-Vanago šmeižimo.

Taip pat išreiškiame didelį susirūpinimą dėl Klaipėdos m. tarybos ir savivaldybės administracijos neveiklumo bei aplaidumo įamžinant Lietuvos Respublikos tautinius idealus ir valstybės lyderių atminimą.

Tvirtiname, kad Adolfo Ramanausko-Vanago atminimo ženklas prie buvusio Klaipėdos pedagoginio fakulteto yra būtinas. Klaipėdos miestui ir šiandien trūksta tautinio išsilaisvinimo dalyvių įamžinimo.

Todėl Lietuvos Respublikai minint šimtmečio jubiliejų privalome aktualizuoti valstybės istorines asmenybes, tarp kurių yra ir Adolfas Ramanauskas-Vanagas, kurio nuopelnai valstybės išlikimui milžiniški bei negali būti užmiršti.

Susiję

Klaipėdos forumas 4730127411767406236
item