Seimo pirmininkas studentui Vytautui Vyšniauskui: „Ar ką nors gero padarei?“

propatria.lt nuotr. Šiandien Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis  Žinių radijo laidoje   (įraše: 18 min 50 s. – 19 min. 40 s.)  pare...

propatria.lt nuotr.
Šiandien Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis Žinių radijo laidoje (įraše: 18 min 50 s. – 19 min. 40 s.) pareiškė, kad birželio 4 d. vykusiame Sąjūdžio 30-mečio minėjime Seime sakytos sąjūdiečių kalbos pasižymėjo „populistiniais pareiškimais“. Išskirtinai kritikuota VU studento Vytauto Vyšniausko kalba.

Vedėjas: Pirmadienį Seime skambėjo ir plojimų susilaukė tokios kalbos, kuriose sakyta, kad valstybę reikia susigrąžinti. Pritariate tai nuotaikai?

Viktoras Pranckietis: Ne, nepritariu. Manau, kad ten buvo labai populistiniai pareiškimai, kad viskas yra blogai. Daugiausiai tokių sakinių turbūt pasakė žmogus, kuris gimęs jau nepriklausomoje Lietuvoje, kuriam mes turėjome paduoti. Ir jis atsiradęs, jis nevertina nieko, kas yra sukurta. Jam atrodo, kad viskas yra padaryta ne taip, kaip jis norėtų. Šiandien jis turi kortas rankose ir jis gali kurti tą geresnę Lietuvą, tokią, kokią jis įsivaizduotų geresne. Vakar tokį klausimą uždaviau retorišką: ar ką nors gero padarei, ar ką nors gero padarysi? Tai padaryk. 

Susiję

Vytautas Vyšniauskas 6213854471245554893
item