Prancūzija 2019 metais iš kalėjimų išleis 450 islamistinių ekstremistų

„Mes turime apie 500 sulaikytųjų, kurie radikalizuoti kaip islamistiniai teroristai. Iš tų 500 apie 20 į laisvę išeis šiemet ir apie 30 k...

„Mes turime apie 500 sulaikytųjų, kurie radikalizuoti kaip islamistiniai teroristai. Iš tų 500 apie 20 į laisvę išeis šiemet ir apie 30 kitąmet“, – patvirtino Pranzūcijos teisingumo ministrė Nicole Belloubet.

Le Figaro praneša, kad, ministrės teigimu, apie 30 procentų iš dabar jau radikalizuotų kalinių populiacijos, maždaug 450 žmonių, kitų metų pabaigoje taip pat bus išleisti iš kalėjimo.

„Valdžia atidžiai stebi šiuos žmones“, – teigė ministrė Belloubet. „Tai prasideda nuo sulaikymo, kuomet šie žmonės yra įvertinami ir tuomet jie laikomi įkalinimo vietose, kurios atitinka jų pavojingumo lygį“, – tvirtino ji. 

Prancūzijos teisingumo ministrė patikino, kad pavojingiausi kaliniai, tarp kurių yra ir islamistiniai teroristai, bus stebimi ir tuomet, kai bus išleisti į laisvę.

2016 m. duomenimis Prancūzijoje gyveno bent 8250 radikalaus islamo ekstremistų. 2015 m. tokių buvo daugiau nei dvigubai mažiau.

Šių metų kovą išleistoje Prancūzijos Tarptautinių santykių instituto (IFRI) studijoje teigiama, kad vidutinis radikalizavęsis musulmonas yra jaunas, 20-ies - 30-ies metų, vyras, kuris kilęs iš migrantų šeimos, užaugęs viename iš imigrantų tankiai apgyvendintų priemesčių ir buvo įsitraukęs į smulkius nusikaltimus.

Radikalizacija kalėjimuose paskutiniais metais linksniuojama kaip itin svarbi Prancūzijos problema. Kai kurie šiuos kalėjimus vadina „teroristų universitetais“.

Kalėjimas taip pat nesutrukdo radikalaus islamo atstovams bendrauti su teroro grupėmis ar planuoti teroro atakas.

Praėjusį spalį du vienos Fresneso kalėjimo kameros kaliniai buvo sugauti naudoję kontrabandinius mobiliuosius telefonus. Kaliniai komunikavo su „Islamo valstybe“ ir iš kalėjimo kameros telefoninio ryšio pagalba planavo teroristinę ataką.

Susiję

Europa 4162151860607787513
item