Nigel Farage: „Imigracija – blogiausia, kas nutiko Europai moderniaisiais laikais“

www.tiesos.lt Angela Merkel, galingiausia Europos moteris, nebėra tokia galinga. Sprendimas priimti per milijoną imigrantų pakenkė ja...


Angela Merkel, galingiausia Europos moteris, nebėra tokia galinga. Sprendimas priimti per milijoną imigrantų pakenkė jai ir jos karjerai. Taip naujienų kanalui „Fox News“ sakė buvęs JK Nepriklausomybės partijos lyderis Nigel Farage, rašoma friatider.se.

Angelos Merkel sprendimas priimti per milijoną imigrantų turėjo lemtingų pasekmių ne tik Europai, bet ir Vokietijos vadovės karjerai.

Kad kanclerės Angelos Merkel (Krikščionių demokratų sąjungai; CDU) politinė žvaigždė gęsta, ypač pasidarė akivaizdu kilus nesutarimams Vokietijos koalicijos viduje: vidaus reikalų ministro Horsto Seehoferio (Bavarijos Krikščionių socialinei sąjunga; CSU) pasiūlytas migracijos planas, ypač jo siūlymas neįsileisti migrantų, registruotų kitose ES šalyse narėse ar be dokumentų, yra priimtinas ne visoms ES šalims narėms.

„Ji buvo galingiausia politinė lyderė Europoje. Ji buvo valdžioje daugiau nei dešimtmetį. Ji dominavo ne tik Vokietijoje, bet visoje Europoje, – sakė JK Nepriklausomybės partijos atstovas Europos Parlamente Nigel Farage naujausiame interviu kanalui „Fox News“.

„Bet vienas sprendimas visiškai sugriovė jos karjerą ir politinį palikimą. Ir tai buvo blogiausias sprendimas per visą moderniosios Europos istoriją: kad visi, kas nori čia atvykti, gali tai padaryti. Ir daugiau nei milijonas žmonių atvyko į Vokietiją. Per pastaruosius ketverius metus matėme, kaip per 1000 žmonių tapo prieglobsčio siekiančių imigrantų išpuolių aukomis“, – tęsė jis pasirėmęs naujausiais tyrimais, rodančiais, kad pastaraisiais metais daugiau nei 1000 žmonių buvo sužeisti ar nužudyti „radikalizuotų prieglobsčio prašytojų“.

Buvęs JK Nepriklausomybės partijos vadovas taip pat pabrėžė, kad jo manymu, apie 20 proc. balsų šalyje surinkusi partija „Alternatyva Vokietijai“, Vokietijos isteblišmentui tapo „absoliučiu siaubu“.

Dabar Angela Merkel turi per dvi savaites, t.y. iki birželio 28–29 dienomis vyksiančio Europos Sąjungos viršūnių susitikimo, įtikinti Bendrijos nares sutarti dėl bendros griežtesnės migracijos politikos, kitaip Vokietija pradės vienašališkai ir daug neatidėliodama išsiųsti prieglobsčio negavusius prašytojus ar dokumentų neturinčius migrantus. Toks buvo kompromisas, ir A. Merkel su tuo sutiko.

„Turint omeny, kad ji ir buvo tas žmogus, kuris atvėrė duris imigracijai, manyti, kad dabar jis įtikins kitas šalis griežčiau elgtis su imigrantais, visai nerimta. Jai – galas“, – rėžė N. Farage.

N. Farage įsitikinęs: migracija pakeitė visą politinį žemėlapį Europoje ir net JAV. Ir Breksitas, ir naujoji Italijos vyriausybė, ir Angelos Merkel kritimas, ir Donaldo Trumpo pergalė Prezidento rinkimuose – visa tai įvyko tik dėl to, kad žmonės ėmė įsisąmoninti katastrofiškas migracijos pasekmes.

Parengė Daiva Jakubonienė.

Susiję

Europa 2827871329357737825
item