Linas Linkevičius: palestiniečiai laukiami Vilniuje

propatria.lt nuotr. Kaip skelbia portalas „Lietuvos žinios“, Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius palestiniečių ketini...

propatria.lt nuotr.
Kaip skelbia portalas „Lietuvos žinios“, Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius palestiniečių ketinimus atidaryti atstovybę Vilniuje laiko visiškai pamatuotais ir įmanomais.

„Su palestiniečių atstovais ir ministru R. al-Malikiu apie tai esu kalbėjęs ne kartą. Jie tokį ketinimą yra išsakę ir pernai, ir užpernai. Jų svarstymus vertiname palankiai, – LŽ teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. – Aišku, dėl suprantamų priežasčių tai negalėtų būti ambasada, o panašaus lygio padalinys, kokį turime Ramaloje. Palestinos, kaip valstybės, nepripažįstame, tačiau santykius palaikome, dialogas vyksta. Esame atviri, ir jie tai žino.“, – portalui lzinios.lt teigė ministras.

Anot ministro, atstovybės atidarymas būtų išimtinai Palestinos arabų iniciatyva. „Viskas priklauso nuo jų pačių. Jei jiems reikės praktinės pagalbos, patalpų, mielai jas suteiksime“, – kalbėjo L. Linkevičius.

Lietuva oficialiai nepripažįsta Palestinos valstybės. Diskusijas dėl Palestinos atstovybės steigimo Vilniuje įplieskė Palestinos autonomijos užsienio reikalų ministras Riyadas al-Malikis per lietuvių žurnalistų vizitą Ramaloje išsakęs ketinimą Vilniuje greitu metu atidaryti palestiniečių atstovybę.

Parengta pagal www.lzinios.lt informaciją.

Susiję

Užsienio politika 9007766305839467369
item