Vilniaus savivaldybės privilegijos Lietuvos gėjų lygai

Per šiandien vykusią Daugiavaikių šeimų asociacijos organizuojamą „MES už ŠEIMĄ” eiseną tuo pačiu metu ir toje pačioje vietoje savo rengi...

Per šiandien vykusią Daugiavaikių šeimų asociacijos organizuojamą „MES už ŠEIMĄ” eiseną tuo pačiu metu ir toje pačioje vietoje savo renginį organizuoti nutarė ir „Vaivorykštės dienas” švenčianti Lietuvos gėjų lyga (LGL). 

LGL teigimu: „Asociacija LGL, norėdama atkreipti dėmesį į teisinius, socialinius ir kultūrinius iššūkius, su kuriais susiduria LGBT asmenys Lietuvoje, kviečia išskleisti 30 metrų ilgio vaivorykštės spalvų vėliavą prie pagrindinių keturių Lietuvos Respublikos valdžios institucijų – Seimo, Vyriausybės, Prezidentūros ir Katedros.” 

Dalinamės Daugiavaikų šeimų asociacijos vadovės Jurgitos Pocienės komentaru:

„Iš tikrųjų tai buvo akibrokštas. Iš pradžių, vakar, sugadino nuotaiką. Bet viskas sklandžiai įvyko. Mes ėjom sau, o jie per labai didelį atstumą ėjo iš paskos. Čia galima daug kaip tai traktuoti.

Savivaldybėje, kuomet patvirtinamas leidimas, jei toje vietoje kažkas yra gavęs leidimą vykdyti kažkokį renginį, tai kiti žmonės, kurie nori toje pačioje vietoje vykdyti savo renginį, turi derinti su tais, kurie leidimą jau gavo.

Lietuvos gėjų lyga praktiškai leidimą gavo mėnesiu vėliau negu mes ir jiems nieko su mumis derinti nereikėjo. Aš apie visa tai sužinojau tik vakar vėlai vakare. 

Savivaldybė jiems leidimą davė ignoruodami teisinę būtinybę jų leidimo išdavimą derinti su mumis. Žinant tai, kad mūsų savivaldybėje sprendžia liberalai, galima teigti, kad visgi šis veiksmas vertintinas kaip tendencingas.

Leidimas Lietuvos gėjų lygai išduotas tą pačią dieną, tuo pačiu laiku ir toje pačioje vietoje – gegužės 19 diena, 12 valanda, Nepriklausomybės aikštė. Mes 12-ą renkamės ir jie 12-ą renkasi.

Kaip vertinti šį savivaldybės žingsnį? Ar tai noras sukiršinti?”

Savo ruožtu Vilniaus miesto tarybos narys Markas Adamas Haroldas, socialiniuose tinkluose komentuodamas susidariusią situaciją, teigė (kalba netaisyta): „Pfff Miesto meras džiaugiasi kad vyksta tokių LGBT ir žmogaus teisės renginių mūsų amžinai tolerantiškame Gedimino mieste. Neišduoti leidimą prieštarautų Konstituciją. Strasbure tikrai jie laimėtų. Labai paprastas klausimas.”

Susiję

Šeimos politika 8080188394969875892

Rašyti komentarą

25 komentarai

Anonimiškas rašė...

Per kurį galą nori per tą ir tvarkosi. O mes kodėl juos turime už tai mylėt? PER PRIEVARTĄ NEI MYLYMI NEI GERBIAMI NEBUS.Ir viskas. Paradoksalu, bet taip egdamiesi jie - patys tikriausi prievartautojai. Kodėl man turi būti priimtinas jų nenormalus seksas? Jei man nemalonus koks prigėręs girtas diedas su savo pimpalu - tai normalu ir niekas manęs neverčia jo toleruoti. Tai kodėl aš tuos gėjus turiu toleruoti?

Anonimiškas rašė...

lgbt gaus ka gavo sodoma ir gomora ,cia tik laiko klausimas .Biblija yra Klasika

Sėlis rašė...

Per TV3 žinias tik apie pederastų eiseną parodyta, apie šeimų eiseną nė žodžio.

Anonimiškas rašė...

Netradicinė šeima yra taip pat šeima.

Anonimiškas rašė...

Šiandien vyko daugiavaikių šeimų renginys. Kodėl trukdėte?

Nežiniukas rašė...

O kas iš viso yra šeima? Koks jos apibrėžimas?

Anonimiškas rašė...

Dievas myli visus vienodai, o gatvės plačios, vietos visiems užtenka.

Anonimiškas rašė...

Ir vis dėlto - kodėl prireikė pasityčioti iš daugiavaikių šeimų? Jos natūralus LGBT++++++ priešas?

Anonimiškas rašė...

Prisiskaitė Markso, Engelso, Lenino, todėl ir trukdė.

Anonimiškas rašė...

Ką Dievas myli iš tiesų, paaiškėja vėlesniuose žmogaus gyvenimo metuose - pažiūrėkite į žmonių likimų statistiką. O ,,netradicinė'' niekada nebuvo, nėra ir nebus šeima. Vyro ir moters sąjunga - TIKROJI ŠEIMA - visada buvo, yra ir bus teisinga ir svarbiausia visuomenės dalis todėl, kad ji gimdo pasauliui naujus žmones, t.y. atnaujina žmoniją.

Pikc rašė...

Matant tokį elgesį, kyla štai kokios mintys: iškrypėliai negali pakęsti normalumo - jis juos alergizuoja. Užtat ir darkosi kaip gyvuliai. Jie gi "kažkur ten" supranta, kad nėra normalūs, nėra žmonės tikrąja to žodžio prasme - bet keistis nenori, todėl tą vidinį konfliktą išreiškia agresija prieš normalius žmones ir pabrėžtinu, tiesiog patologišku savo nenormalumo demonstravimu. Čia kažkas panašaus į berankį invalidą, kaišiojantį savo bigę kitiems į veidus - tik šiuo atveju invalidumas yra psichinis. Suprantama, tai grynai subjektyvios, konkrečios (nors ir standartinės) situacijos padiktuotos mintys - kitaip tariant, asmeninė nuomonė. ;)

Henrikas Miuleris rašė...

Pikc, nebūk naivus - nieko jie nesupranta. Viskas pagal planą - atimk ginklus, resursus ir tikėjimą. Dorybes paversk vertybėm. Demoralizuok ir naudok dūmų uždangas. Išardyk šeimas ir paleisk vieną prieš kitą.

Anonimiškas rašė...

Vienas žinomas ir garbingas Lietuvos kunigas paskė labai teisingai - ,,Velnias žino, ko jam reikia bijoti.'' - šiuose žodžiuose slypi gili prasmė; galima sakyti, sąlytis su tikruoju dvasiniu pasauliu, esančiu už mūsų žemiškojo suvokimo ribų. Taip, žmogiškais pojūčiais tai yra pajuntama, šitai yra išreikšta ir meninėmis priemonėmis. Geriausias to pavyzdys - du V.A.Mocarto operos ,,Don Žuanas''epizodai. Pirmasis: žinomas suvedžiotojas Don Žuanas mėgina suvedžioti kariškio Komandoro dukterį, Komandoras susikauna su Don Žuanu dvikovoje, tačiau Don Žuanas Komandorą užmuša; po eilinio Don Žuano nuotykio Don Žuanas ir jo tarnas Leporelas vakare eina per kapines ir praeina pro Komandoro kapą, ant kurios stovi akmeninė Komandoro statula. Don Žuanas tyčiodamasis kviečia akmeninę statulą vakarienės, ir staiga statula linkteli galva, sutikdama su Don Žuano pasiūlymu. Persigandę Don Žuanas ir Leporelas puola bėgti namo; Don Žuanas laukia ateinant damos, tačiau išgirsta jos klyksmą ir siunčia Leporelą pažiūrėti, kas atsitiko: Leporelas grįžta tekinas, persigandęs ir pasako matęs ateinančią akmeninę Komandoro statulą. Sulig tais žodžiais atsidaro durys, ir pasirodo akmeninis Komandoras; jis kviečia eiti Don Žuaną su savimi, primindamas, kad kaip jis sutiko su Don Žuano pasiūlymu, taip Don Žuanas turi sutikti ir su juo. Leporelas primygtinai maldauja Don Žuaną atsisakyti, tačiau Don Žuanas įžūliai sutinka; Komandoras reikalauja Don Žuano pduoti jam savo ranką ištarto žodžio patvirtinimui; Don Žuanas, paėmęs Komandoro ranką, iš siaubo surinka: ,,Kokia šalta, šaltesnė už ledą!'' - tačiau Komandoras nepaleidžia Don Žuano rankos, ir primygtinai triskart įsako jam atsiversti - ir tik tuomet, kai Don Žuanas triskart atsisako, Komandoras nutrenkia Don žuaną į pragarą. V.A Mocarto muzikos ir scenografijos dėka ši scena yra nepamirštama.

Unknown rašė...

Gal dar porą operų aprašytum?;)
O šiaip, jei jau kalbam apie dvasinį pasaulį, tai vien jų vėliavos skleidžia pragarišką dvasią.

1Chingishan rašė...

Dar kas nors rinks šimašių į Vilniaus merus? yra dar tokių pusportčių? o gal norit kokį snarglėto anūko žmogelį ten įkišt?
Kitaip sakant visi pamatė šitą vis tolerancijos reikalaujantį brūdą. Kovot su juo nuo ryto iki vakaro - iki pilnos pergalės- ką reikš šitos iškrypelių organizacijos ir ideologijos totalų draudimą, jų finansavimų šaltinių nutraukimą, esamo turto konfiskaciją, jų narių ir remėjų baudžiamąjį persekiojimą už be sustojimo laužomus Konstitucijos įstatymus. p.s. tą transvestitą iš vilniaus tarybos tai 100 proc. deportavimas iš čia be galimybės grįžti- jei gražiuoju nesideportuos tai uždaryt pradžiai į psichuškę, o vėliau atiduot jį "Lukiškių transgenderių draugams" :), kad per kameros langus (kai bus leista nueiti nuo 'parašos") matytų "Vytį" Lukiškių aikštės centre.

Paprastas Žmogus rašė...

Žinot, prisipažinsiu dalyką, dėl kurio man sarmata. Per praeitus Vilniaus burmistro ☺ rinkimus aš pats balsavau už Šimašenką. Nes konservų kandidatas Majauskas (apie kurį tada dar nieko nebuvo žinoma) man tada pasirodė toks slidus ir nesimpatiškas, o va Šimašiukas toks geras vaikutis išaugtu paltuku. Dabar man sarmata dėl to.

Nors kita vertus, o už ką tada reikėjo balsuoti? A taip a taip dabar būtų tos pačios vaivorykštės.

Anonimiškas rašė...

Kodėl LGBT yra daugiavaikių šeimų priešas? Juk tikrai atsiras ne vienas homoseksualas daugiavaikėse šeimose, o LGBT nori, kad visuomenė priimtų visus vienodai. Abi organizacijos turi tuos pat tikslus.

Anonimiškas rašė...

Niekas jo nerinko ,jie patys išsirenka kas jiems paranku,o mėro kėdę gavo matomai,kaip padeką už storo žmogėno nutyldima.

Aloyzas Brunneris rašė...

Tu kaltas! :) hahaha visi darom klaidas

1Chingishan rašė...

galėjei rink zuokmeną ar panką- ir nebūtų dabar tau gėda. Zuokmenas bent stabdė iškrypelių drąskymąsį, o pvz jei būtų Panka- tai sodomitų Vilniuje nepamatytume dar ilgai. pasirinkimas visada yra- taip kad nereikia, kad visvien būtų tos pačios vaivo- rykštės.

Anonimiškas rašė...

O juokingiausia, kad Pro Patria neišpublikavo nei vieno straipsnio apie daugiavaikes šeimas, apart to, kad jie šventė kartu su LGBT bendruomene.

Pikc rašė...

Ne tuo adresu, tamstele - liguisti pezalai čia vertinai taip, kaip jie ir verti - su panieka iš pasišlykštėjimu. Taigi, siūlyčiau rėplioti atgal į homsomolo degeneratų kloaką - ten "visi savi", tad palaikymas bus garantuotas. ;)

Pikc rašė...

O besijuokdamas būsi įsitikinęs, kad visi aplink juokiasi SU tavim, o ne IŠ tavęs, ne? ;)

Unknown rašė...

Suprasciau,jeigu ne tas idiotiskas lindimas i viesuma.Kam jus reikalingi,tai jau kitos morales ir doroves zmones,patikek kad dauguma jus niekada netoleruos,nes nuo amziu buvote,bet niekam netrukdete,tad darykite,kas jums malonu,bet neliskite su savomis problemomis.Nemaciau gamtoje gyvio ,kuris santykiautu su vienos lyties partneriu?

Anonimiškas rašė...

Deja, bet miestelėnai PATYS išsirinko ir merą, ir taryba. Taip, sprendimas šlykštus, bet tai rodo, ko verti miestiečiai išsirinkę žydrąją mimozą.

item