Vytautas Vyšniauskas. Mūsų nelaisvės priežastis yra baimė

propatria.lt nuotrauka  Kalba, sakyta Daukanto aikštėje prie Prezidentūros 2018 m. balandžio 25 d. vykusiame Tautos forumo mitinge „Lie...

propatria.lt nuotrauka 
Kalba, sakyta Daukanto aikštėje prie Prezidentūros 2018 m. balandžio 25 d. vykusiame Tautos forumo mitinge „Lietuva yra čia!“. Kalbos vaizdo įrašą galite peržiūrėti šioje nuorodoje.

Brangūs tautiečiai, jūs galite klausti: kur jaunoji karta, kodėl ji tyli, kodėl tiek mažai jaunų veidų tokiuose renginiuose kaip šis? Atsakymas paprastas: jie bijo! Kalbėti apie Lietuvą šiandien reiškia kalbėti apie baimę. Nes ar gali nebijoti jaunas žmogus, kada bijo jo autoritetai?

Universiteto žmonės nuolat kalba apie problemas, kurias bijo spręsti. Jie verkšlena dėl jiems nepatinkančių pertvarkų, bet bijo pasirašyti viešus pareiškimus. Jie bijo viešai kalbėti, bijo kovoti už savo idėjas. Jie bijo netekti darbo vietų, kolegų užtarimo, nes kitaip problemų turės jų studentai. Dėl to ir studentai bijo kalbėti, ir šiandienos mitinguose daugelio jų nėra, nes jie nenori rizikuoti savo ateitimi.

Kaip mes galime nebijoti, kai susidorojimas su neįtikusiu akademiku yra vienas juokas? Kaip mes nebijosime, kai vienam dėstytojui daugkartinis skundas nieko nereiškia, o kitam iš praeities iškapstyta vienkartinė pastaba beveik garantuoja bedarbystę?

Ko jaunąją kartą moko baimės pritvinkęs universitetas? Jis moko pataikavimo, savų dangstymo ir veidmainystės. Jis moko, kad trapiu atlyginimu nukirstas liežuvis yra vienintelė laisvės forma.

Ar jums tai atrodo normalu?

Kai universitete atvirai tyčiojamasi iš Lietuvai iškilių istorinių asmenybių, kai skurdinamos su lietuvybe susijusios studijos, kai mažinami iškilių akademikų etatai, atiminėjami ilgamečiai gerai lankomi autoriniai kursai, kai į universitetą įstoja vis didesni beraščiai, o studentų lygis siekia neregėtas žemumas, kai studentai darosi vis abejingesni savo šalies likimui ir nebemato joje savo ateities... ką mes darome?

Mes ir toliau svaigstame apie tai, kaip viskas mums sekasi, kaip kylame reitinguose ir kaip niekada dar negyvenome taip gerai. Tai - pasityčiojimas iš Lietuvos ateities!

Iš mūsų atėmė drąsą ir pasitikėjimą. Mes bijome savo pačių minčių, nes baimės agentais tapę studentai ėmė tyčiotis vieni iš kitų. Išdrįsti kažką pasakyti kitaip nei padiktuota konjunktūros - tai stotis skersai kelio universitetui, jo misijai ir apskritai „teisingai politikai“, kurios monopolį užėmė liberalių pažiūrų žmonės, paskelbę karą bet kam, kas nesutinka su jų liberalizmu.

Mumyse išugdyta baimė virto gailesčiu. Mums gaila savo laiką aukoti ir bent žodžiais apginti tuos, kurie už mus kadaise aukojo gyvybes. Mums gaila daryti kažką dėl kitų, mums gaila atsitraukti nuo neįpareigojančių kasdienių rūpesčių, kad tik neturėtume rimtesnių problemų, kad tik nebūtume spaudžiami, kad tik nebūtume išjuokti, kad tik nepasirodytume nepažangūs ir netolerantiški.

Mums gaila, nes patys svarbiausi dalykai, per amžius buvę žmogiškumo pagrindais, tapo dalykais, kurie neapsimoka. Universitetui neapsimoka studijos ir tyrimai, kurie tuoj pat neatsiperka ekonomiškai. Mums sakė, kad būti patriotiškiems, tautiškiems, laikytis tradicijų ir siekti Lietuvos klestėjimo paprasčiausiai neapsimoka.

Bet lygiai taip pat neapsimoka aukotis, mylėti, kentėti, dovanoti - iš tikrųjų neapsimoka tik patys svarbiausi dalykai, kurių atsisakymo kaina yra žmogiškumo, o kartu su juo - ir lietuvių Tautos išnykimas.

Tuo pačiu metu universitete bandoma steigti gėjų ir transseksualų grupę, dauginamos įvairios lyčių, feminizmo, medijų ir kitokios naujųjų komunistų darbais paremtos studijų programos - čia jau apsimoka, čia viskas pažangu ir tolerantiška! Kas nesutinka, tie yra minties nusikaltėliai.

Mes tokiai tolerancijai universitete šiandien norime pasakyti griežtą: ne!

Nėra jokios laisvės ir jokios demokratijos ten, kur žmogus negali laisvai kalbėti, kur jį kausto baimė, kur ateiti į mitingą ir stovėti už tau svarbias idėjas paprasčiausiai neapsimoka, nes rizikuoji savo ateitimi. Ne, tai ne studentai bailiai. Tai ta nesveika baimės atmosfera, kurią laikas užbaigti!

Tauta bunda, bet jaunimas vis dar miega, ir jo nepažadinus, Tautos prabudimas taps tik paskutine jos egzistencijos valanda. Kad taip nenutiktų, tereikia paprasto dalyko: Tautai ir valstybei atsidavusio universiteto, kurio pagrindas būtų laisvė.

Mūsų priešai sako, kad laisvė yra, ir kad būtent mes norime įtvirtinti vieną ideologiją. Tačiau ta laisvė ribojama kitokį jos supratimą turintiems žmonėms, kurie nemano, kad išsivaikščiojimas yra pozityvi valstybės strategija, kurie netiki, kad galima tylėti apsimetant, jog nieko nevyksta, kai Europoje vyksta transformacijos, apie kurias dar ilgai rašys istorijos vadovėliai. Formaliai laisvė egzistuoja, tačiau su žiaurių ir subtilių sankcijų baime.

Tokiai laisve dangstomai baimei mes šiandien sakome: ne!

Ne, gerbiamieji, universitetinė baimės atmosfera, palydima patyčių, marginalizavimo, etikečių klijavimo ir tyčinio sąvokų painiojimo yra visiškai priešinga laisvei, nes baimė yra vergovės ir totalitarizmo šaltinis.

Tikroji universiteto vizija yra pažangusis globalitarizmas, jau eilę metų dominuojantis ir valdžios koridoriuose. Tai šimtus tūkstančių lietuvių, ypač dar jaunų, privertė iš tiesų padaryti pažangą ir žengti anapus noro gyventi Lietuvoje. Tokia strategija yra pražūtinga, todėl privalome sugrąžinti universitetą Tautai ir valstybei tam, kad susigrąžintume jaunimą, nes be jo universitetas, kad ir koks pažangus, neturi absoliučiai jokios prasmės.

Šiandien pažangiajam globalitarizmui mes garsiai tariame: ne!

Įveikime baimę ir abejingumą, kad pelnytume laisvę, kurios vardu niekas nediktuoja, ką daryti apsimoka, o ko neapsimoka, kurios vardu niekas mums nesakys, kad stiprūs mūsų Tautos namai globaliame pasaulyje neapsimoka.

Gerbiamieji, išsklaidykime globalizmo miražą. Tegyvuoja lietuvių Tauta ir jos Laisvė!


Susiję

Vytautas Vyšniauskas 710454234178776319

Rašyti komentarą

19 komentarų

Unknown rašė...

Dar reikėtų uždrausti negrams mokyti universitetuose, o moterims nešioti kelnes. Ir vairuoti. Nes nu boba už vairo, tai netoleruotina.

Iš čia kylama į žvaigždes rašė...

Kalbos apie baimę nėra nepagrįstos. Štai, Radžvilui jau „nepaskelbtas konkursas“., t.y. jis atleidžiamas iš universiteto už pažiūras.

Anonimiškas rašė...

>09.40 .sakai, kad pozityvioji diskriminacija ir kvotos geriau? kai konkursus į darbo vietas laimi pagal odos spalvą ir tai kas yra tarp kojų.

Kaunietis rašė...

is kur tiek idiotu libkomu komentatoriu atsirado? at jau ir Lietuvoje troliu ofisas atsidsre?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Radote, su kuo diskutuoti. :)
Vis dėlto, chunveibyno anencefalų kiauksėjimai turi ir vieną privalumą: labai akivaizdžiai parodo tos faunos buką fanatizmą. Kai pradedi abejoti, ar degradavimas tikrai gali būti beribis, pasižiūri į tokius, kaip "Unknown 2018-04-30 09:40" komentarus - ir abejonės iškart išsisklaido. :)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Nemanau, kad jų daug - vis dėlto, TOKIO lygio degradavimas nėra labai dažnas reiškinys. Labiausiai tikėtina, kad čia sklaidosi vienas-du visiškai nupušę homsomolo "aktyvistai".

Anonimiškas rašė...

Panašu, kad kaip ir Mordoras turi savo fufaikinį trolių fabriką Sankt Peterburge, taip ir konservatiniai tokį įsteigę. :D

Anonimiškas rašė...

Nenustebčiau, jei Kremlius netiesiogiai remia ProPatria. Jiems tokio "naudingi idiotai" oi kaip reikalingi..

Anonimiškas rašė...

Faktas, kad Kremliaus įtakos agentas yra Junckeris ir dar visa šutvė iš ES viršūnių. Kam jiems remti ProPatria, kurie vos ne vieninteliai Lietuvoje tą Sorošo-Putino neomarksistų kuopelę ES demaskuoja?

Unknown rašė...

Ogi todėl, kad Kremliui vieniša ir nuskurdinta Lietuva būtų ypatingai skanus kąsnelis.
ProPatria agituoja už visus tuos dalykus, kad darytų Lietuvą skurdesne ir labiau atskirta nuo civilizuoto pasaulio.

Anonimiškas rašė...

Būtent - Junckeriui aiškinant apie ypatingą Rusijos civilizuotumą, galime būti nuo jos nebeatskirti, jei strateginiai partneriai susitars, kad Putinui patogiau mus administruoti. Mūsų nuomonė Briuselyje (jei tokia bus) tradiciškai bus išsakyta tyliai, nieko nepapiktinant. Visi nesutinkantys ir toliau galės emigruoti.

Pikc rašė...

Na, jeigu jau paranojinių psichų giesmelė "če vysur rusū agentaj, karoče!" prasidėjo, galima drąsiai konstatuoti, kad tas "Unknown" - iš libkoninių broilerių šutvės. :)
Akivaizdu, kad šitie nupušę teletabiai - beviltiška fauna. Kai eurosajūzo politbiuras po Breksito važiavo pagarbinti komuniagos Spinelio, sajūzo fanatikams Lietuvoje neužkliuvo. Kai politbiuras svaigo apie "ekonominę erdvę nuo Vladivostoko iki Lisabonos" - irgi ne. Kai sajūzas grasino Amerikai atsakomosiomis sankcijomis, jeigu anie rasieją "per daug paspaus" - irgi viskas tvarkoj. Net kai Junkeris Putiną pavadino draugeliu ir pradėjo aiškinti, kad reikia saugumu kartu su rasieja rūpintis, libkonų fanatikai vis tiek "tiki Europa". Smarkiai abejoju, ar šitą "tikėjimą" išjudins net to eurolatro Junkerio sprendimas pagarbinti Marksą. Įdomu, KAS turi atsitikti, kad tie kiauri fanatikai galų gale atsimerktų ir galvoti pradėtų? Nors, greičiausiai (ką liudija ir jų idiotiški komentarai), nebeturi jie su kuo galvoti - ir jau senokai. :)

Anonimiškas rašė...

Jie yra paprasčiausi troliai, sorošo pinigais šeriami. Kam jiems mąstyti kažką, kai rašo pagal šablonus. Beviltiški degenaratai, pardavę sielas...

Anonimiškas rašė...

V.Vyšniauskas savo kalba - į dešimtuką. Tikėkimės, kad tai tik pradžia. Ir jau kuris laikas nematyti Mariaus Parčiausko straipsnių - tikėkimės, kad šis autorius tuojau sugrįš.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 21.28 ir Unknown 21.53, jūsų abejų nuomonė panaši - pakalbėkime atvirai: kodėl manote, kad ProPatria - Kremliaus kūrinys? Jei - leiskite spėti - esate iš TS-LKD stovyklos, galbūt ieškote racionalios diskusijos? Mat žinant sutartinę abejų šalių kryptį, būtu galima išdėstyti argumentus. Turbūt jau pastebėjote, kad ProPatria ir Sorošo programos - diametrialiai priešingi dalykai, o žvelgiant atidžiau, dar labai neaišku, kas, kada ir kodėl iškėlė Sorošą ir kas jį aprūpino pagrindiniu kapitalu. Kremliaus niekaip nepavadintume draugišku Vakarams, o Sorošo finansuojamos programos griauna Vakarų visuomenės pamatus - vertas dėmesio sutapimas, argi ne taip? Ar Kremlių minite šiame kontekste todėl, kad ProPatria išsako atvirą kritiką kai kurioms TS-LKD nuostatoms? Jei garbingai ir racionaliai - maloniai prašome.

Anonimiškas rašė...

Kremlius visada remia radikalius nacionalistus kaip Pro Patria. Tokiu būdu skaldo tautą, o suskilusi tauta yra lengvai manipuliuojama. Čia yra Kremliaus klasikinis ėjimas, jie nori išprovokuoti konfliktą ir taip įrodyti, kad fašizmas egzistuoja vakarų valstybėse.
Čia pilna veikėjų, kurie dėl tėvynės meilės savo tėvynainius pasiruošę pakast.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 2018-05-01 00:58
Dar neatsibodo šabloninė tryda? “Radikalūs nacionalistai”, “fašistai” - dar betrūko “buržuazija” ir “proletarai” - tip top kaip iš bolševikinio vadovėlio.

Anonimiškas rašė...

Radikalizmas visada yra radikalus, ir todėl radikalai niekada nevaldys Pasaulio, vienintelis efektyvus daugumos valdymas yra jėga, ir pinigai, todėl kas turi jų bando valdyti, ir visada tik laikinai, laisvo laiko nesuvaldys niekas.

Anonimiškas rašė...

Visi,beveik, jūs skiedžiat....daugumas supranta esmę, bet vis tiek bando kitus matyt kaip puspročius....išgraužkit...žinome esmę...visada žinojome...veilokai jūs ir melagiai...tfu...

item