Kardinolas Sarah: aukštas pareigas užimantys ganytojai siekia pakeisti krikščionišką moralę

Aukštas pareigas užimantys Bažnyčios ganytojai siekia pakeisti Bažnyčios mokymą apie gyvybę, santuoką ir šeimą, pareiškė kardinolas Rober...

Aukštas pareigas užimantys Bažnyčios ganytojai siekia pakeisti Bažnyčios mokymą apie gyvybę, santuoką ir šeimą, pareiškė kardinolas Robertas Sarah, einantis Dieviškojo kulto ir sakramentų disciplinos kongregacijos vadovo pareigas.

Belgijoje sakytos kalbos metu kardinolas apkaltino svarbias vietas užimančius ganytojus iš „pasiturinčių šalių“ bandymu pertvarkyti krikščionišką moralę ir pasmerkė grupes, kurios „didelius finansinius resursus ir ryšius su žiniasklaida išnaudoja prigimtiniam santuokos tikslui pulti ir pastangoms sunaikinti šeimą“.

Kardinolas Sarah tai pareiškė kelių svarbių ganytojų akivaizdoje, tarp kurių buvo kardinolas Josefas De Keselis bei apaštališkasis nuncijus abatas Philippe'as Mawetas.

„Kai kurie aukštas pareigas užimantys prelatai, daugiausia kilę iš pasiturinčių šalių, stengiasi pertvarkyti krikščionišką moralę, susijusią su absoliučia pagarba gyvybei nuo gimimo iki natūralios mirties, taip pat su išsiskyrusių ir civilinę sąjungą sudariusių asmenų klausimu bei kitomis problematiškomis šeimos situacijomis. Šie „tikėjimo saugotojai“ turėtų atkreipti dėmesį į faktą, kad problema, atsiradusi dėl santuokos tikslo fragmentacijos, yra prigimtinės moralės problema.

Ši kilmė tampa akivaizdi, kuomet kai kurie prelatai ar katalikai intelektualai pradeda sakyti ar rašyti „uždekit žalią šviesą abortams“ ar „žalią šviesą eutanazijai“. Nuo tos akimirkos, kai katalikai apleidžia Jėzaus ir Bažnyčios Magisteriumo mokymą, jie prisideda prie prigimtinės santuokos institucijos ir šeimos griovimo; ir dabar visa žmonių šeima yra skaldoma šios naujos išdavystės iš kunigų pusės“, teigė kardinolas Sarah.

Parengta pagal Catholicherald.co.uk informaciją


Susiję

Religija 6817523044131279596
item