Rokas Gasparaitis. Vieši klausimai Austėjai Landsbergienei

propatria.lt nuotrauka  Prieš kelias dienas Rokas Gasparaitis paskelbė straipsnį , kuriame aptartos Tolerantiško jaunimo asociacijos re...

propatria.lt nuotrauka 
Prieš kelias dienas Rokas Gasparaitis paskelbė straipsnį, kuriame aptartos Tolerantiško jaunimo asociacijos rengiamos pamokėlės Austėjai Landsbergienei priklausančiose „Karalienės Mortos“ mokyklose ir jose skaitomos pasakos iš nepilnamečiams žalinga pripažintos ir iš prekybos pašalintos homoseksualios meilės pasakų knygos „Gintarinė širdis“. 

Arkivyskupui emeritui J.E. Sigitui Tamkevičiui pasidalinus šiuo straipsniu socialiniuose tinkluose, A. Landsbergienė sureagavo teigdama [kalba netaisyta], kad „Propatria.lt paskelbė nesąmonių pilną straipsnį, kurį galima vadinti tik “fake news”, nes pateikta "informacija" neatitinka tikrovės - tai šio straipsnio autoriaus spėlionės ir interpretacija, kuri neturi nieko bendro su Karalienės Mortos mokyklos filosofija, vertybėmis bei ugdymo programa. Tarptautinę tolerancijos dieną mokykloje minėjome įvairiais renginiais, kuriuose kalbėjome apie supratimą, pažinimą, pagarbą, kokiais veiksmais ir žodžiais toleranciją galime kurti kiekvieną dieną. Ir, žinau, visi bent truputį susidūrę žino, kad ugdome Meilę kitam, pagarbą, jautrumą bei tvirtumą. Juozai, gėda - blokuoju Jus, nes jau ne pirmą kartą matau skatinantį neapykantą konkrečiai man. Kiti - tiesiog pasiklydę, nes mus visada baugina tai, ko nežinome arba bepigu smerkti, kai nesi nei kalbėjęs, nei kojos įkėlęs ir vadovaujiesi “fake news”. 

Siekiant išsklaidyti abejones vien viešai prieinama informacija paremto straipsnio teiginių pagrįstumu, portale skelbiami R. Gasparaičio A. Landsbergienei užduoti klausimai, susiję su jos pozicija dėl svarbiausių LGBT reikalavimų, genderistinio ugdymo mokyklose ir neribotų abortų užtikrinimo. Kartu su autoriumi laukiame viešų ir nedviprasmiškų atsakymų į pateiktus klausimus, kurie neabejotinai išsklaidytų bet kokius galimus nesusipratimus, teoriškai galėjusius kilti dėl nepilnos informacijos Tolerantiško jaunimo asociacijos ir „Karalienės Mortos“ mokyklos paskyrose. Gautus atsakymus įsipareigojame paskelbti propatria.lt portale.

Naudodamasis išskirtine proga visgi norėčiau užduoti keletą klausimų poniai Landsbergienei. Manau, atsakymai padės visiems suprasti, jog viskas, apie ką čia kalbame, galimai tėra vienas didelis nesusipratimas.

1. Ar vienalytės poros turėtų turėti teisę sudaryti partnerystę ar vadinamąją „santuoką“?

2. Ar vienalytės poros pagrindu gali būti įsteigiama šeima?

3. Ar vaikams mokyklose vienalytės poros ir jų santykiai turėtų būti pateikiami kaip atitinkamai šeima ir šeimos santykiai?

4. Ar vienalytės poros turi turėti teisę įsivaikinti?

5. Ar per 2017 m. tolerancijos savaitę Tolerantiško jaunimo asociacija lankėsi Jūsų „Karalienės Mortos“ mokykloje?

- JEI LANKĖSI:

5.1. Ar tiesa, kad tai buvo ne pirmas Tolerantiško jaunimo asociacijos apsilankymas „Karalienės Mortos“ mokykloje?

5.2. Ar Tolerantiško jaunimo asociacija lankėsi „Karalienės Mortos“ mokyklos  kvietimu?

- JEI KVIETĖTE:

5.2.1 Kodėl kvietėte būtent atvirai ir savo veiklos esmėje LGBT ideologiją atstovaujančią Tolerantiško jaunimo asociaciją?

5.3. Ar Tolerantiško jaunimo asociacija per apsilankymą „Karalienės Mortos“ mokykloje skaitė pasakas iš knygos „Gintarinė širdis“?

5.4. Ar prieš šį Tolerantiško jaunimo asociacijos apsilankymą „Karalienės Mortos“ mokykloje  buvo gautas nedviprasmiškas ir aiškiai išreikštas tėvų pritarimas dėl vaiko dalyvavimo tokioje „pamokėlėje“?

6. Ar tiesa, kad praeitais mokslo metais „Karalienės Mortos“ mokykloje tam tikrų įstaigų aktyvistai, kalbėję apie „toleranciją“ ar „lyčių lygybę“ (angl. gender equality), lankėsi bent dukart?

7. Ar Lietuvoje galiojantis Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymas galioja ir „Karalienės Mortos“ mokyklai?

8. 2017 m. sausio 21 dieną vyko „Karalienės Mortos“ mokyklos organizuota eisena „Sister March Vilnius“. Ši eisena yra tą pačią dieną įvairiose pasaulio šalyse vykstančių eisenų „Women's March“ dalis. Joje dalyvauti savo Facebook paskyroje kvietė („Sausio 21 d. kviečiame eiti kartu"Sister March Vilnius" už visas moteris ir mergaites, už lygias teises ir galimybes! #TvirtaMergaitė #KeičiameLietuvą“) ir darželių tinklas „Vaikystės sodas“, kurio generaline direktorė tuomet buvote. Neslėpta, kad „Sister March Vilnius“ idėja yra įkvėpta Vašingtone vykstančios eisenos „Women's March“. Pagrindiniame „Women's March“ tinklalapyje anglų kalba yra pateikta skaičiuoklė, kiek žmonių visame pasaulyje jau žygiavo šiose eisenose, o į šį skaičių įtraukti ir Vilniuje žygiuosiantys žmonės. 

8.1. „Women's March“ kaip atskira teisių rūšis išskirtos ir „LGBTQIA teisės“, apimančios „gėjus, lesbieties, biseksualus, sutrikusios seksualinės tapatybės, transeksualus“. Taip pat pridedama, kad „turime turėt galią kontroliuoti savo kūnus ir būti laisvi nuo gender normų, lūkesčių ir stereotipų“.

Ar pritariate čia išvardintoms „LGBTQIA teisėms“?

8.2. „Women's March“ tinklalapyje pateiktame moterų teisių sąraše yra ir „reprodukcinės teisės“, kurios tuoj pat apibūdinamos ir kaip teisė į neštumo kontrolę, lytinį švietimą ir visiškai neribojamus abortus. Be to, „Women's March“ yra generalinė Planuotos tėvystės organizacijos (angl. Planned Parenthood), JAV atliekančios per 300 tūkstančių abortų kasmet, partnerė, o eisenose neleidžiama dalyvauti moterų organizacijoms, remiančioms gyvybės apsaugą nuo pat jos pradėjimo akimirkos.

8.2.1. Ar pritariate čia išvardintų „reprodukcinių teisių“ apsaugai?

8.2.2. Ar remiate generalinio „Women's March“ rėmėjo – Planuotos tėvystės organizacijos – veiklą?


Susiję

Ugdymo politika 3057115875576767608
item