Gabrielius Landsbergis netoleruoja Vokietijos dešiniųjų viešnagės Lietuvoje

propatria.lt nuotrauka  Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis netinkamu ir netole...

propatria.lt nuotrauka 
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis netinkamu ir netoleruotinu laiko Seimo nario Lauryno Kasčiūno kvietimą į Lietuvą atvykti radikalios, prorusiškos, antieuropietiškos partijos „Alternatyva Vokietijai“ politikams Christian Wirth ir Nicole Höchst.

„Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai yra proeuropietiška politinė jėga, taip pat kaip ir Vokietijos Krikščionių demokratų sąjunga (CDU), priklausanti Europos liaudies partijos (EPP) šeimai, palaikanti gilesnę Europos Sąjungos integracijos kryptį. Tai esame ne kartą fiksavę Tėvynės sąjungos ir Lietuvos krikščionių demokratų susijungimo deklaracijoje, tai akcentavome rinkimų programoje, dar kartą pabrėžėme ir paskutinėje partijos Taryboje. Tai yra mūsų principinė vertybinė ir moralinė pozicija, kurios laikomės ir keisti neketiname. Todėl su mūsų partija siejamų politikų kvietimas į Lietuvą atvykti radikalios, antieuropietiškos, prorusiškos partijos „Alternatyva Vokietijai“ politikams yra visiškai prasilenkiantis su partijos vertybine pozicija ir politine linija. Aš suprantu, kad kartais artėjant rinkimams politikus gali „užnešti ant posūkio“. Tačiau tokiais svarbiais klausimais, kaip eurointegracija ar nebendradarbiavimas su antieuropietiškomis partijomis Europoje, skirtingų linijų nei oficialioji negali būti“, – teigia G. Landsbergis.

G. Landsbergis ragina L. Kasčiūną ir kitus šio susitikimo organizatorius kuo skubiau nutraukti visus ryšius su „Alternatyva Vokietijai“ politikais, nedalyvauti jokiuose oficialiuose ar neoficialiuose susitikimuose.

„TS-LKD pirmininko viešas raginimas kolegoms nutraukti visus ryšius su Vokietijos dešiniąja opozicija yra daugiau nei absurdiškas. Sovietmečiu šalyse po geležine uždanga panašiai buvo reaguojama į bet kokius susitikimus ar kontaktus su „Vakarų imperialistais“. Suprantama, kad totalitarinis režimas bijojo alternatyvių idėjų ir negalėjo leisti, kad jos būtų išgirstos pavergtose visuomenėse. Tačiau ką reiškia, kai kontaktai su kitų pažiūrų ES ir NATO partnerės parlamento nariais ir laisvas žodis apskritai yra varžomi nepriklausomoje ir bent formaliai demokratinėje Lietuvoje? Tikriausiai tai signalizuoja visišką idėjinį bejėgiškumą. Tokios skandalingos G. Landsbergio provokacijos akivaizdoje tiek TS-LKD frakcijos nariams, tiek ir atviro mąstymo inteligentijai apskritai susitikti su „Alternatyvos Vokietijai“ atstovais turėtų būti kone garbės reikalas“, - situaciją komentavo politologas Vytautas Sinica. 

Susiję

Pažangos ideologija 2159291593610590588

Rašyti komentarą

21 komentaras

Anonimiškas rašė...

Surenkime Gabrieliui ekskursiją už mokesčių mokėtojų pinigus į kokią Vokietijos ar Švedijos "no go" zoną. Tik be asmens sargybinių, kad pajustų visą eurointegracijos ir globalios integracijos grožį. Tokia ekskursija, kai prireikė kviestis pagalbą dėl imigrantų atakos, pakeitė Danijos integracijos ministrės pasaulėžiūrą labai greitai.

Mindaugas3 rašė...

Iš kur toks jo mąstymas? Regis, kad praėjo KGB mokyklą. Gėda.

Anonimiškas rašė...

Visai nusišnekėjo žmogus. Po tokių jo nesąmonių TS-LKD man nebeegzistuoja. Gaila tik LKD partijos, kurią "suvalgė" TS, bet patys krikdemai kalti.

Unknown rašė...

o kai jie i valdzia ateis gal reiks nutraukt santykius su vokietija glusu glusas .o jie ateis tikrai.

Anonimiškas rašė...

čia geras :)) tikrai, taip labai gali būti.

Nežiniukas rašė...

O kodėl reiks nutraukti? Politikų trumpa atmintis - jie puikiusiai rytoj gali neprisiminti to, ką sakė vakar.

O jeigu dešinieji laimės Vokietijoje, Anūkas prakalbės kitaip.

Panašiai, kaip tarybinių laikų anekdote:

Tarybų sąjungos aviacijos pulke praporščikas aiškina naujokams aerodinamikos pradmenis. Staiga vienas kareivėlis klausia:
- Ar akmuo gali skraidyti?
Praporščikas: koks durnius tau tai pasakė?
Kareivėlis: pulko vadas.
Praporščikas: na, tiesa pasakius - gali. Tik neaukštai ir netoli.

probertas rašė...

:) tarybinių laikų anekdotas. nusivažiavote visai , sovietinius terminus legalizuojate. :) Pro Putnia

Anonimiškas rašė...

joo,pritariu,dar būtų gerai,kad ir Austėją su savim į NO-GO pasiimtų :)

SmikiZ rašė...

Manau, kad pats laikas, Lietuvos krikdemams išdrįsti ir palikti nusiliberalėjusią TS. Nors visą
II Lietuvos Respublikos laikotarpį balsavau už Sajūdį vėliau konservatorius, po Gabrieliaus Landsbergio tapimo partijos vadu toliau to daryti nebegalima. TS-LKD krikdemiškos srovės atstovams, manau, reikia pagaliau išdrįsti ir atsiriboti nuo nusileberalėjusių ir nupušti (nors ir palyginti jauni dar) spėjusių konservatorių (ypač jos jaunesniosios dalies).

SmikiZ rašė...

Anūkas GL kaip ir nepriskirtas nekritikuojamų asmenų sąrašui, ar jau priskirtas?

Anonimiškas rašė...

Gabrielius ragintų boikotuoti ir Austrijos valdžios atstovų vizitą - mat Austrijos valdančioje koalicijoje yra "radikalų":)

Gabrielius jau anksčiau pasižymėjo pasišaipymais iš dabartinio JAV prezidento, o jo žmona organizavo prieš prezidentą nukreiptas eitynes - ta "antitrumpinė kampanija Lietuvoje" pradeda nebejuokinti.

Nežiniukas rašė...

Žinot, vadinu tais vardais, kurie tais laikais buvo.

O jei taip norit rusinti terminus, tai sakydami sovietinė Lietuva, derėtų vadinti sovietinė litva.

Beje, tarybiniais laikais, kolūkių kitaip niekas nevadino, kaip tik kolchozais. Leiskite paklausti, normintojai sovietinių laikų, kodėl tuos darinius palikote vadintis kolūkiais?

Pikc rašė...

Tolerastinė šitos info versija: https://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/2018/02/13/news/konservatoriaus-l-kasciuno-kvietimas-uzsitrauke-vadovybes-rustybe-4655657/
Būtų gaila, jei Kasčiūnas "paspaustų uodegą" - ne tik prieš vokiečius apsikvailintų, bet (kas dar svarbiau) ir lietuvių akyse savo reputaciją sužlugdytų, nes kas gi gerbs politiką, kuris yra Anūko pastumdėlis?

Pikc rašė...

Kasčiūnas, panašu, vis dėlto apisiš... - o D. Petkui - pagarba!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1859870407357777&set=a.934831876528306.1073741830.100000045069525&type=3&theater

Anonimiškas rašė...

Anot O.Bismarko - ,,Niekada nieko nesiimk, neturėdamas alternatyvos.'' O ribotumas politikoje, ir dargi tokiame subtiliame ir sudėtingame kontekste, kaip Europos politika, negalimas.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 12.23 ar galima Jūsų paklausti?.. - Jūs sakote: ,,Prieš prezidentą nukreiptas eitynes'' - koks prezidentas turimas omenyje?

Anonimiškas rašė...

joo,gaila,vis tik pabūgo Kasčiūnas anūko.Kaip politikas pasirodė silpnas.

Anonimiškas rašė...

o jo pasiteisinimai atrodė tiesiog graudžiai. Geriau jau būtų patylėjęs. Nors apskritai, tokiais atvejais save gerbiantys nusišaudavo. Bent jau atsistatydindavo ir išeidavo į dykumą. Bet tai buvo anie laikai

Pikc rašė...

Na, vokiečiai užtat sužinojo, kad pas mus viskas "po senovei" - yra Partijos linija ir Partijos Gensekas, kuris tą liniją nustatinėja. Antra vertus, pas vokiečius "partijos linija" dar ryškesnė: https://m.delfi.lt/uzsienyje/article.php?id=77110901

Kiemsargis rašė...

Straipsnis portale "Ekspertai EU": Visas pokalbis su Vokietijos Bundestago nariais (vasario 15 d. „PressJazz pokalbiai“)

Sodininkas Antaninis rašė...

Aš galvojau Gabriukas netoleruoja pieno. Pasirodo dar blogiau. Na, b et viskas į naudą. Pasirodė kas yra kas. Gaila Lauryno....Ech, apmaudu.
Tačiau situacijos, kurios dabar rutuliojamos ''ant Lietuvos'' diktuoja DIKTUOJA nuorodą
VEIKLAI; Lietuvoje dabar nebėra PARTIJŲ dirbančių LIETUVAI. Nebėra. Išsigrynino, atsiskleidė, IŠSIDAVĖ, o gal ir išsikvepė....TAIGI
Kol iki rinkimų dar pora metų (2020) būtina STEIGTI PAŽANGIŲ Lietuvos piliečių Sąjūdį, kurti Partiją, atstovaujančią ir ginančią Lietuvos Valstybės ir jos piliečių interesus.

item