JAV įvyko 45-asis „Žygį už gyvybę“

www.bernardinai.lt JAV sostinėje Vašingtone sausio 19 d. dešimtys tūkstančių žmonių, pasisakančių už gyvybės apsaugą nuo jos pradėjim...


JAV sostinėje Vašingtone sausio 19 d. dešimtys tūkstančių žmonių, pasisakančių už gyvybės apsaugą nuo jos pradėjimo, susirinko į kasmetinį „Žygį už gyvybę“. Jis vyksta nuo 1973 m., kai Aukščiausiasis Teismas byloje „Roe v. Wade“ nusprendė, kad visose valstijose įteisinami abortai.

Pirmąkart per 45-erius „Žygio už gyvybę“ metus į susirinkusiuosius kreipėsi valdžioje esantis šalies prezidentas. Anot „Washington Post“, du ankstesni prezidentai respublikonai yra akcijos organizatoriams skambinę telefonu. Šįkart minią Donaldas Trumpas pasveikino iš rožių sodo Baltuosiuose rūmuose. Jo žinia buvo tiesiogiai transliuojama. Prezidentas sakė: „Žygis už gyvybę“ atsirado iš meilės. Jūs mylite savo šeimas, kaimynus, valstybę, jūs mylite kiekvieną vaiką, gimusį ir negimusį, nes tikite, kad kiekviena gyvybė šventa, kad kiekvienas vaikas – brangi Dievo dovana.“

Žygio dalyvių plakatai bylojo: „Abortas – ne vaistas Dauno sindromui“, „Kaip buvęs embrionas, prieštarauju abortui“, „Mažiau moterų darytųsi abortus, jei įsčios turėtų langus“.

Susirinkusieji laikraščiui „Washington Post“ sakė, kad prezidento pasirodymą vertina skirtingai. Vieni džiaugėsi, didžiavosi ir sakė, kad D. Trumpas teikia jiems vilties, kiti tai vadino „nelemtu dėmesio atitraukimu“. 

JAV žiniasklaida ir vėl ignoravo „Žygį už gyvybę“, nepaisant aukščiausių šalies vadovų dalyvavimo. 




Susiję

Pasaulis 1104879170997244232

Rašyti komentarą

item