Iš dalies atnaujintas D.Trumpo draudimas į JAV atvykti šešių musulmoniškų šalių gyventojams

Aukščiausiasis teismas pirmadienį iš dalies atnaujino Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo draudimą musulmonams iš šešių šalių at...

Aukščiausiasis teismas pirmadienį iš dalies atnaujino Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo draudimą musulmonams iš šešių šalių atvykti į JAV, kol rudenį nuodugniai išnagrinės šią bylą. Tai reiškia, kad jokių ryšių Jungtinėse Valstijoje neturintiems piliečiams iš šešių šalių, kuriose didžioji dalis gyventojų - musulmonai, nuo šiol bus draudžiama atvykti į JAV, informuoja „The Telegraph“.

JAV Aukščiausiasis teismas sutiko šių metų rudenį išklausyti argumentus dėl D. Trumpo draudimo teisėtumo ir tada priimti galutinį sprendimą. 

Tačiau šio pirmadienio teismo sprendimas - dalinė pergalė D. Trumpui, norėjusiam, kad absoliučiai visiems Somalio, Sudano, Jemeno, Irano, Sirijos ir Libijos piliečiams būtų uždrausta atvykti į Jungtines Valstijas. 

Nors Aukščiausiasis teismas atsisakė uždrausti atvykti visiems piliečiams, jis pritarė skubios priemonės taikymui, kuri draus atvykti bent šešių šalių piliečiams, negalintiems įrodyti tikrų ryšių su asmeniu, verslu ar mokslo įstaigomis Jungtinėse Valstijose. 

Po to, kai žemesnės instancijos teismai sustabdė D. Trumpo draudimą, birželio 2-ąją dieną JAV lyderio administracija perdavė bylą Aukščiausiajam teismui. Pirmadienį ryte Aukščiausiasis teismas nutarė, kad visiškai sustabdydami D. Trumpo draudimą, apeliaciniai teismai nuėjo per toli.

Susiję

Šiaurės Amerika 2763403866467123470
item