JK Konservatorių rinkimų programoje įrašytas siekis mažinti atvykstančių migrantų skaičių

Gegužės 18 d., Jungtinės Karalystės (JK) valdančioji Konservatorių partija paskelbė priešlaikinių šalies Parlamento rinkimų programą (man...

Gegužės 18 d., Jungtinės Karalystės (JK) valdančioji Konservatorių partija paskelbė priešlaikinių šalies Parlamento rinkimų programą (manifestą), kurioje pateikiamas ir tikslas sumažinti į šalį atvykstančių imigrantų skaičių.

JK premjerė Theresa May ne kartą deklaravo tikslą sumažinti į šalį atvykstančių imigrantų skaičių nuo kelių šimtų tūkstančių iki keliasdešimties tūkstančių per metus. Nors dalis konservatorių nepritaria šiam savo vadovės tikslui, teigdami, jog lankstus imigracijos mažinimo (konkrečiai nenustatytas) skaičius leistų efektyviau plėtoti šalies ekonomiką, tačiau Th. May nusistačiusi smarkiai sumažinti imigrantų skaičių keliais būdais.

Pirmiausia, Konservatoriai savo programoje žada papildomai apmokestinti kompanijas, samdančias užsienio darbuotojus. Konservatoriai užsieniečius samdančioms JK kompanijoms ketina taikyti dvigubai didesnį „įgūdžių mokestį“ (angl. skills charge), kuris bus skirtas JK darbuotojų apmokymui. Šis mokestis bus taikomas JK darbdaviams, samdantiems darbuotojus iš trečiųjų šalių (ne Europos Sąjungos valstybių). Šiuo metu „įgūdžių mokestis“ siekia 1 000 svarų per metus už pasamdytą užsienietį, o įgyvendinus konservatorių pažadą, „įgūdžių mokestis“ padidėtų iki 2 000 svarų per metus.

JK vyriausybė įsipareigojo sumažinti imigraciją iš ES nepriklausančių šalių griežtinant vizų išdavimo tvarką. Taip pat bus stiprinama imigracijos iš ES valstybių kontrolė.

ES šalims nepriklausantys imigrantai taip pat privalės daugiau mokėti už Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) teikiamas paslaugas.

Taip pat JK vyriausybė atsisakė ankstesnių planų iš oficialios imigrantų statistikos išbraukti užsienio valstybių studentus, o tai reiškia, jog mažiau užsieniečių turės galimybę studijuoti JK aukštosiose mokyklose, jei bendras kasmet įsileidžiamų į šalį imigrantų skaičius sieks tik mažiau nei 100 000 žmonių.


Susiję

Pasaulis 4178145222375752091

Rašyti komentarą

item