Apklausa: beveik pusė amerikiečių jaučiasi svetimi savo pačių šalyje

Viešosios religijos tyrimų instituto (angl. Public Religion Research Institute ) paviešinta apklausa parodė, jog beveik pusė amerikiečių ...

Viešosios religijos tyrimų instituto (angl. Public Religion Research Institute) paviešinta apklausa parodė, jog beveik pusė amerikiečių savo pačių šalyje jaučiasi lyg svetimi.

51 proc. amerikiečių mano, kad Amerikos kultūra nuo 1950-ųjų nepasikeitė į blogąją pusę, o 48 proc. mano, jog „pasikeitė taip stipriai, kad dažnai jaučiuosi lyg svetimas savo paties šalyje“. Tarp baltaodžių darbininkų pastarąją nuomonę turi 65 proc apklaustųjų.

Šį nusivylimą gali lemti įsigalėjusi politinio korektiškumo atmosfera ir socialinės bei finansinės bausmės už šio sukurto politinio korektiškumo nesilaikymą. Po Aukščiausiojo Teismo sprendimo visoje šalyje įteisinti vienalytes „santuokas“ JAV itin padaugėjo atvejų, kuomet smulkūs verslininkai baudžiami, nes nesutinka išduoti savo įsitikinimų, pavyzdžiui, homoseksualų „santuokos“ ceremonijai iškepdami vestuvinį tortą.

Dauguma apklaustųjų - 55 procentai - mano, jog Jungtinėms Valstijoms „gresia pavojus prarasti savo kultūrą ir identitetą“. Taip mano 68 proc. baltųjų darbininkų klasės amerikiečių.

Ankstesnių apklausų metu buvo gauti panašūs rezultatai. 2015 metais Reuters/Ispos atlikta apklausa parodė, kad 58 proc. amerikiečių „neidentifikuoja savęs su tuo, kuo Amerika tapo“, o 53 proc. „jaučiasi lyg svetimi“ savo šalyje.

Kita apklausa, likus mėnesiui iki šių metų rinkimų atlikta Kaiser Family Foundation ir CNN, parodė, jog 84 proc. baltųjų darbininkų klasės amerikiečių netiki, kad politikai Vašingtone reprezentuoja jų požiūrį.

Viešosios religijos tyrimų instituto atliktos apklausos metu telefoninių interviu būdu apklausti 3043 asmenys, gyvenantys Jungtinėse Valstijose. Apklausos duomenys gali turėti 2,1 proc. paklaidą.

Apklausos rezultatuose baltieji darbininkų klasės amerikiečiai įvardinti kaip „baltaodžiai, nebaigę koledžo ir gaunantys nustatytą atlyginimą iš darbdavio“. Apklausa finansuota Atviros visuomenės ir Ford fondų.

Parengta pagal Prri.org informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 4194445910243629896

Rašyti komentarą

item