Paryžiuje aidėjo šūviai: atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“

Ketvirtadienio vakarą Paryžiaus Eliziejaus laukuose aidėjo šūviai. Nušautas mažiausiai vienas policininkas ir vienas įtariamas užpuolikas...

Ketvirtadienio vakarą Paryžiaus Eliziejaus laukuose aidėjo šūviai. Nušautas mažiausiai vienas policininkas ir vienas įtariamas užpuolikas. Kito įtariamo teroristo ieškoma. Atsakomybę dėl išpuolio prisiėmė „Islamo valstybė“ (ISIS).

Pranešama, kad pareigūnus užpuolęs 39-erių metų vyras jau anksčiau buvo atsidūręs tyrėjų akiratyje dėl numanomų ketinimų žudyti policijos pareigūnus.

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) savo ruožtu prisiėmė atsakomybę dėl šio šaudymo savo pranešime, paskelbtame jo propagandos agentūros „Amaq“.

„Atakos Eliziejaus Laukuose Paryžiaus centre vykdytojas yra Abu Yussefas iš Belgijos. Jis yra vienas iš „Islamo valstybės“ kovotojų“, – sakoma pranešime.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Pierre`as-Henry Brandet pranešė, kad policininkai buvo atakuoti 21 val. vietos laiku „karo ginklais“. Jis teigė, kad prie sustojusio policijos automobilio sustojo kita mašina, iš jos iššoko užpuolikas ir ėmė šaudyti iš automatinio ginklo. Vienas pareigūnas žuvo vietoje, kiti du buvo sužeisti.


Susiję

Pasaulis 2721361540374889579

Rašyti komentarą

1 komentaras

Info rašė...

Paryžiuje aidėjo šūviai , baisu!!

item