JAV nutraukė paramą JT Populiacijos fondui, remiančiam Kinijos prievartinių abortų politiką

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija paskelbė nutraukianti paramą Jungtinių Tautų (JT) Populiacijos fondui, nes šis remia Kinijos...

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija paskelbė nutraukianti paramą Jungtinių Tautų (JT) Populiacijos fondui, nes šis remia Kinijos prievartinių abortų politiką. 33 milijonai JAV dolerių, kuriuos šalis skirdavo šiai agentūrai, bus nukreipti JT Tarptautinės plėtros agentūrai.

„Šis sprendimas buvo priimtas remiantis faktu, kad Kinijos šeimos planavimo politika vis dar įtraukia ir prievartinius abortus bei nesavanorišką sterilizaciją, o JT Populiacijos fondas bendradarbiauja su Kinijos šeimos planavimo politika ir su Kinijos vyriausybės agentūra, atsakinga už šias prievartines priemones“, rašoma Valstybės departamento pranešime.

„Norime padėkoti Trumpo administracijai. Tai puikios žinios pažeidžiamiausiems Kinijos žmonėms - moterims ir kūdikiams, kurie ypač kenčia nuo to, ką Kinijos vyriausybė daro jau kelis dešimtmečius“, taip sprendimą komentavo tarptautinės organizacijos Žmogaus gyvybė (Human Life International) atstovas Stephenas Phelanas.

„Džiaugiamės, kad JAV nebefinansuos prievartinių abortų ir nesavanoriškų sterilizacijų Kinijoje. Kinijos moterų ir kūdikių kraujo nebebus ant mūsų rankų“, pareiškė organizacijos Moterų teisės be sienų (Women's Rights Without Frontiers) vadovė Reggie Little.

Ekspertai pastebi, kad JT Populiacijos fondo darbuotojai Kinijoje net dirba tame pačiame ofise kaip ir šalies prievartinės šeimos planavimo politikos darbuotojai. Buvęs fondo vadovas 2002 metais net buvo gavęs Kinijos valstybinės šeimos planavimo komisijos apdovanojimą. Atsiimdamas apdovanojimą jis gyrė Kinijos populiacijos kontrolės programą, nors ši pražudė milijonus kūdikių ir sužalojo tiek pat moterų.

Vykdant Kinijos vieno vaiko (dabar dviejų vaikų) politiką moterys yra verčiamos nutraukti gyvybę net ir devintame nėštume mėnesyje. Kai kurie abortai būna tokie smurtingi, kad jų metu miršta ir moterys. Taip pat priverstinai vykdoma ir moterų sterilizacija.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją

Susiję

Šiaurės Amerika 6163018382770760423

Rašyti komentarą

item