Harvardo universitetas: studentai gali kasdien keisti savo lytį, o kitoks požiūris yra smurto forma

Vienu iš geriausių pasaulyje laikomas Harvardo universitetas išleido studentų vadovą, kuriame teigiama, kad žmogaus lytis gali „keistis k...

Vienu iš geriausių pasaulyje laikomas Harvardo universitetas išleido studentų vadovą, kuriame teigiama, kad žmogaus lytis gali „keistis kasdien“, o sakymas, kad tai netiesa, yra „smurto forma“.

Homoseksualų aktyvistų, dirbančių Harvardo universiteto LGBTQ studentų gyvenimo biure, su finansine universiteto parama išleistame vadove studentams šie drąsinami „kovoti su transfobija“.

Tarp kitų teiginių, kurie leidinyje pristatomi kaip neginčijami faktai, rašoma, jog „egzistuoja daugiau nei dvi lytys“. „Lytis yra nestatiška ir gali keistis“, rašoma vadove. Lyčiai apibrėžti jame vietoj tradicinės sex vartojama sąvoka gender, reiškianti „socialinę lytį“, esą galinčią besiskirti nuo biologinės lyties.

Be to, studentų vadove kritikuojami studentai, turintys tik „dvilypį“ mąstymą - pripažįstantis tik dvi lytis ir besivadovaujantys „biologiniu esencializmu“ - manymu, jog berniukas būtinai yra berniukas, o mergaitė būtinai yra mergaitė. Kaip teigiama vadove, tokie studentai „kelia pavojų transeksualių žmonių gyvenimams“.

Kreipimasis į vyrą vyrišku įvardžiu laikomas išpuoliu prieš „socialinę lytį“ ir prilyginamas rimtam nusižengimui. Tradicinis ir prigimtinis mąstymas apie lytis vadinamas „transfobiška dezinformacija, kuri yra sistemiško smurto forma“.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją

Susiję

Pažangos ideologija 2915094258307559248
item