Generalinis prokuroras prašo panaikinti G. Steponavičiaus teisinę neliečiamybę

Propatria.lt nuotr. Vykstant praėjusių metų gegužės 11 d. pradėtam ikiteisminiam tyrimui dėl korupcinių veikų, tarp kurių tiriamas ir i...

Propatria.lt nuotr.
Vykstant praėjusių metų gegužės 11 d. pradėtam ikiteisminiam tyrimui dėl korupcinių veikų, tarp kurių tiriamas ir itin stambaus masto kyšininkavimas, generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pasirašė kreipimąsi į Seimą dėl leidimo patraukti Seimo narį Gintarą Stepovičių baudžiamojon atsakomybėn.

Šiame ikiteisminiame tyrime surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad 2012 – 2016 metų kadencijos Seimo narys, parlamentinės politinės partijos „Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis“ pirmininko pavaduotojas ir šios politinės partijos Seime frakcijos seniūno pavaduotojas Gintaras Steponavičius, priešingais Seimo nario tarnybos interesais, piktnaudžiaudamas Seimo nario tarnybine padėtimi ir turimais konstituciniais įgaliojimais, asmeniškai ne kartą bendraudamas su vieno verslo koncerno vadovu, tarėsi dėl lėšų, kuriomis neteisėtai buvo finansuota G. Steponavičiaus atstovaujama politinė partija, viena viešoji įstaiga, Gintaro Steponavičiaus paramos fondas bei šio Seimo nario rinkiminė kampanija. Turimi duomenys taip pat leidžia pagrįstai manyti, kad šis Seimo narys yra balsavęs dėl koncernui naudingų teisės aktų priėmimo.

Dėl šioje byloje tiriamų nusikalstamų veiksmų pranešimai apie įtarimus yra įteikti dar dviems asmenims, kurie neturėjo ar šiuo metu nebeturi imuniteto nuo baudžiamosios atsakomybės, taip pat vienam juridiniam asmeniui.

Prokurorai nustatė, kad „MG Baltic“ finansiškai rėmė Liberalų sąjūdį, nors tai daryti draudžia įstatymai.  Pasak Generalinės prokuratūros atstovės Elenos Martinonienės, bylos duomenimis, buvęs Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas Gintaras Steponavičius keletą kartų susitiko su „MG Baltic“ atstovu bei tarėsi dėl pinigų pervedimo, vėliau tai ir buvo padaryta, nors įstatymai draudžia juridiniams asmenims finansuoti partijas.

Anksčiau apie bendradarbiavimą su Liberalų sąjūdžiu kaip skaidrumo siekiančia partija nuolatos kalbėjęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis jau keičia savo nuomonę. Savo socialinio tinklo Facebook paskyroje jis išplatino tokią žinutę: „Arba jie visi investavo į nekilnojamajį turtą Nidoje, arba liberalų partijos vadovybė yra sistemiškai korumpuota. Gintaras turi atsisakyti Seimo nario mandato nesiteisindamas ir nelaukdamas svarstymų Seime. O Tėvynės sąjungoje šiandien pradėsime diskusiją dėl tolimesnio bendradarbiavimo su Liberalų sąjūdžiu.“


Susiję

Politika 6417798143106485830
item