JAV valstybės sekretorius NATO ministrų susitikime kritikavo Rusiją

JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas sukritikavo Rusijos intervencijas anapus jos sienų. NATO turi diskutuoti apie atsaką į „Rusij...

JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas sukritikavo Rusijos intervencijas anapus jos sienų. NATO turi diskutuoti apie atsaką į „Rusijos agresiją Ukrainoje bei kitur“, o ypač - apie savo pajėgų dislokavimą Rytų Europoje, pareiškė R. Tillersonas penktadienį Briuselyje susitikime su Aljanso kolegomis.

R. Tillersonas pirmą kartą nuo JAV prezidento Donaldo Trumpo kadencijos pradžios sausį dalyvavo NATO užsienio reikalų ministrų susitikime. Čia ruošiamasi gegužės 25-ąją įvyksiančiai NATO viršūnių konferencijai, į kurią turėtų atvykti ir D. Trumpas.

JAV valstybės sekretorius taip pat paragino NATO sąjungininkes didinti išlaidas gynybai. Dar prieš JAV prezidento rinkimus Donaldas Trumpas pareiškė JAV susirūpinimą dėl daugelio NATO valstybių narių, kurios nevykdo savo įsipareigojimų sumokėti gynybai mažiausiai 2 procentus bendrojo vidaus produkto (BVP).

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas atmetė nuogąstavimus, neva D. Trumpas yra mažiau įsipareigojęs 28 narių Aljansui nei prieš tai buvę JAV prezidentai. 

„Jis yra labai stipriai įsipareigoję NATO ir transatlantiniam ryšiui, nes suvokia NATO svarbą ne tik Europai, bet ir Jungtinėms Valstijoms“, - susitikimo išvakarėse sakė J. Stoltenbergas.


Susiję

Šiaurės Amerika 4258639342100707360

Rašyti komentarą

item