D.Trumpo administracija pasirengusi pritarti Juodkalnijos stojimui į NATO

Naujoji JAV administracija pasirengusi uždegti žalią šviesą Juodkalnijos priėmimui į NATO, nors tam prieštarauja Rusija. Tai pirmadienį p...

Naujoji JAV administracija pasirengusi uždegti žalią šviesą Juodkalnijos priėmimui į NATO, nors tam prieštarauja Rusija. Tai pirmadienį pranešė laikraštis „Politico“ ir kiti Amerikos leidiniai, remdamiesi savo šaltiniais Baltuosiuose rūmuose.

JAV prezidento Donaldo Trumpo padėjėjas nacionalinio saugumo klausimams Michaelas Flynnas „rekomenduos pritarti mažos Balkanų šalies Juodkalnijos stojimui į NATO“, pažymi „Politico“, remdamasis aukštu Vašingtono administracijos atstovu.

Beveik visų grandžių žemiau M. Flynno rekomendacija - „judėkime į priekį“ šiuo klausimu, sakė interneto leidiniui „Washington Examiner“ kitas pareigūnas.

„Politico“ nuomone, šis žingsnis bus svarbus naujosios administracijos politikos Maskvos atžvilgiu patikrinimas, kadangi Kremlius bet kokį tolesnį aljanso plėtimą į rytus laiko provokacija. Vis dėlto, pasak leidinio, Juodkalnijos priėmimo į aljansą idėja plačiai remiama kitose NATO šalyse ir JAV Senate.


Susiję

Šiaurės Amerika 4541167115959530025

Rašyti komentarą

item