Apeliacinis teismas atmetė prašymą atkurti D. Trumpo įsaką dėl musulmonų

Jungtinių Valstijų Apeliacinis teismas atmetė prašymą atkurti prezidento Donaldo Trumpo įsaką, draudžiantį septynių valstybių piliečiams ...

Jungtinių Valstijų Apeliacinis teismas atmetė prašymą atkurti prezidento Donaldo Trumpo įsaką, draudžiantį septynių valstybių piliečiams atvykti į šalį. Pats prezidentas teigia, kad kovą dėl imigracijos ribojimų toliau tęs teismuose.

„Pasimatysime teisme, mūsų šalies saugumas pavojuje!“, – taip į apeliacinio teismo verdiktą asmeninėje „Twitterio“ paskyroje sureagavo Jungtinių Valstijų prezidentas. Tačiau dar prieš nuosprendį neabejota, jog byla šiaip ar taip būtų buvusi perduota aukštesnės instancijos teismui.

Už tai, kad D. Trumpo įsakymas nebūtų atkurtas, pasisakė trys iš trijų San Francisko teismo kolegijos narių. Jie savo sprendimą grindė tuo, jog vyriausybė esą neįrodė, kad D. Trumpo įsako sustabdymas šaliai gali būti nepataisomai žalingas. Teisingumo departamentas anksčiau bandė įtikinti, kad ir vienas prezidentas gali nustatyti imigracijos politiką, tačiau teisėjų kolegija ir šį argumentą atmetė.

Irako, Irano, Sirijos, Jemeno, Libijos, Somalio ir Sudano piliečių atvykimą laikinai draudžiančiam D. Trumpo įsakui pasipriešino dvi šalies valstijos, pareikšdamos, jog draudimas esą prieštarauja Konstitucijai ir diskriminuoja musulmonus.


Susiję

Šiaurės Amerika 60712694303835773

Rašyti komentarą

item