„Planuotos tėvystės“ organizacija kalta dėl kriminalinės veiklos

Ilgiau nei metus nacionaliniu mastu vykdytas tyrimas dėl „Planuotos tėvystės“ organizacijos veiklos atskleidė, kad organizacija su partne...

Ilgiau nei metus nacionaliniu mastu vykdytas tyrimas dėl „Planuotos tėvystės“ organizacijos veiklos atskleidė, kad organizacija su partneriais, užsiėmusi abortuotų kūdikių kūno dalių pardavinėjimu, yra neabejotinai kalti dėl daugybės valstijų ir federalinių įstatymų pažeidimų.

Tyrimą atliko JAV Atstovų rūmų Energetikos ir prekybos komiteto paskirti nariai. Pranešime pateikiama informacija apie tai, kaip aukščiausius postus PTO užimantys asmenys prisiekdami sutinka, jog abortų metodai būtų keičiami siekiant išlaikyti kūdikio kūno dalių kokybę, jog būtų naudojamos apgavikiškos ir negaliojančios sutikimo formos, pasirašomos pažeidžiamų ir sutrikusių besilaukiančių moterų, jog vaisiaus organams būtų nustatomos kainos, neatitinkančios realybės, ir sutinka, jog kompanijos kaip „StemExpress“ galėtų krautis pelną iš prekybos kūno dalimis, gautomis per PTO.

Tyrėjų grupės atrasti elektroniniai laiškai atskleidžia, kad „Nacionalinė abortų federacija“ (NAF) siekė įvesti momentines išmokas po kiekvieno sėkmingo kūno dalių paėmimo klinikose, priklausančiose NAF. Tokios veiklos yra nusikalstamos netgi pagal dabartinius JAV įstatymus ir tikimasi, jog naujoji JAV administracija galiausiai imsis veiksmų nubausti atsakingus asmenis ir nutraukti PTO finansavimą iš mokesčių mokėtojų pinigų.

Negana to, reikėtų užduoti klausimą, ar dabartinis teisinis reguliavimas, nors, kaip matoma, ir pakankamai griežtas, kad užkirstų kelią PTO siekti savo tikslų, nėra išties per daug leidžiantis.

Klausimas dėl visiško abortų uždraudimo turėtų būti nustumtas į šalį (tokiu atveju, jei nėštumo nenutraukimas keltų realią ir rimtą grėsmę moters gyvybei, abortai leidžiami), tačiau absurdiška su abortuotų kūdikių kūneliais elgtis, lyg jie būtų kieno nors nuosavybė, kurią galima pirkti, parduoti ar net „iškeisti“. Bet kurioje civilizuotoje šalyje mirusiojo palaikai, nepriklausomai nuo mirties aplinkybių, nėra „nuosavybė“ nei šeimos, kuri prarado artimąjį, nei valstybės, o juolab žudiko. Palaikai negali būti „paaukoti“ mokslui, išskyrus atvejus, kai velionis pats sąmoningai ir žinodamas taip nusprendžia. Dabartinį elgesį su vaisių kūneliais turėtų pakeisti pagarbus elgesys.

Prekyba kūno dalimis, dėl kurios PTO pripažinta kalta, rodo, kad organizacijos mentalitetas – it pardavėjų vergais ir kad jai visiškai trūksta pagarbos žmogaus orumui.

Nors nusikalstami faktai užfiksuoti JAV, jų prielaidų taip pat yra ir Europoje. Tarptautinė planuotos tėvystės federacija (toliau – IPPF) – šio pasaulinio kūdikių skerdikų sindikato atšaka Europoje – niekada nepasmerkė PTO nusikalstamų veiklų JAV ir toliau su Europos Komisija vysto bendradarbiavimą.

Ir nors organizacijos bandymas kaip trečiajam asmeniui prisijungti prie bylos tarp sėkmingos Europos piliečių iniciatyvos „One of Us“ (ang. Vienas iš mūsų) ir Europos komisijos buvo visiškai nuslopintas, vis dar išlieka nerimą keliantis artimas ryšys tarp grupės advokatų ir ES teisinių institucijų. Vienas iš dviejų teisėjų, kurie nesėkmingai „One of Us“ byloje atstovavo IPPF, Ian‘as S. Forrester‘is, jau po to paaukštintas pareigose ir paskirtas teisėjauti ES Bendrajame teisme, kuriame minėta byla ir svarstoma. Tuo tarpu, antroji atstovė Genevra Forwood yra buvusio Bendrojo teismo teisėjo Nicholas James Forwood, kurį pakeičia p. Forrester‘is, dukra.

Atėjo laikas ES ir jos institucijoms bei pareigūnams nutraukti ryšius su organizacija, kuri žudo apsiginti negebančius negimusius vaikus ir pardavinėja jų kūnus.

Susiję

Pažangos ideologija 6632069629701774413
item