Nyderlanduose eutanazija atliekama jau ir alkoholikams

Nyderlanduose vis augantis diagnozių, nuo kurių kenčiantiems asmenims galima atlikti eutanaziją, ratas dabar jau įtraukia ir alkoholizmą....

Nyderlanduose vis augantis diagnozių, nuo kurių kenčiantiems asmenims galima atlikti eutanaziją, ratas dabar jau įtraukia ir alkoholizmą.

Šalies žurnale Linda pasirodęs žurnalisto Marcelio Langedijko straipsnis pasakoja, kaip eutanazija buvo atlikta jokia mirtina liga nesirgusiam jo alkoholikui broliui Markui.

Po aštuonerius metus trukusios kovos su alkoholizmu Markas nusprendė, kad jam jau gana. Jis turėjo du vaikus, tačiau jo santuoka subyrėjo. Marku rūpinosi tėvai, jis jautė didžiulį šeimos palaikymą, tačiau niekaip negalėjo nustoti gerti.

Galiausiai jis paprašė eutanazijos. Pasirodo, kad Nyderlanduose tokį asmenį jau galima laikyti atitinkančiu kriterijus eutanazijos atlikimui. Klinikos darbuotoja juoda suknele ir sportiniais batais atvyko suleisti Markui mirtinos injekcijos. Ji patvirtino jo sprendimą ir suleido tris dozes. Greitai jis mirė.

Kaip pastebi portalo Mercatornet.com žurnalistas Michaelas Cookas, „Marko mirtis parodo, kiek mažai pasaulis žino apie tikruosius eutanazijos atvejus, kurie gerokai skiriasi nuo sterilių politikų kalbų. Ar tai ne dar vienas atvejis, kai visuomenė apleidžia žmogų, kuris apleido save? Kas toliau? Ar Nyderlanduose nuo narkotikų priklausomi žmonės bus skatinami pasirinkti „pigiausią kada nors vykdytą narkotikų reabilitacijos programą“? Tik vienas adatos dūris ir tu „pagydomas“ amžiams...“

Parengta pagal Mercatorner.com publikaciją

Susiję

Pažangos ideologija 4288416736447937
item