Niujorke už neteisingą kreipinį į „translytį“ žmogų grės iki 250 tūkst. dolerių bauda

Niujorko miesto žmogaus teisių komisija išleido naujas Diskriminacijos lytinės tapatybės pagrindu gaires , kuriose numatoma iki 250 tūks...


Niujorko miesto žmogaus teisių komisija išleido naujas Diskriminacijos lytinės tapatybės pagrindu gaires, kuriose numatoma iki 250 tūkst. JAV dolerių bauda asmenims, kurie kreipdamiesi į „translytį“ asmenį vartos klaidingą įvardį.

Gairėse išplečiami jau anksčiau egzistavę draudimai. Pavyzdžiui, anksčiau žemės valdytojui buvo draudžiama atsisakyti nuomoti žemę moterims, o dabar draudžiama ir atsisakyti ją nuomoti moterims, kurios teigia esančios vyrais, nepaisant to, kaip jos atrodo.

Gairėse taip pat draudžiama sąmoningai atsisakyti vartoti asmens pasirinktą vardą ar įvardį. Pavyzdžiui, vartoti anglų kalboje įprastus įvardžius him ir her vietoje specialiai save translyčiais laikantiems asmenims sukurto įvardžio hir.

Už bet kokį šių „žmogaus teisių“ pažeidimą grės bauda iki 125 tūkst. JAV dolerių. Jei šis pažeidimas bus daromas sąmoningai ir nuolatos, bauda gali siekti net 250 tūkst. JAV dolerių.

Parengta pagal Lifesitenews informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 8197246478846273635
item