Italijoje - mažiausias gimstamumas per visą šalies istoriją

Italijos vyriausybė skambina pavojaus varpais dėl šalyje itin mažų gimstamumo rodiklių. Šalies Sveikatos ministrė Beatrice Lorenin siūlo...


Italijos vyriausybė skambina pavojaus varpais dėl šalyje itin mažų gimstamumo rodiklių. Šalies Sveikatos ministrė Beatrice Lorenin siūlo padvigubinti dabartines išmokas, už kiekvieną vaiką skiriamas mažiausiai uždirbantiems šalies gyventojams. Šiuo metu išmokos dydis siekia 80 eurų.

Dienraščiui La Repubblica ministrė teigė: „Jeigu tai tęsis ir mums nepavyks šios tendencijos pakeisti, tuomet per kitus 10 metų gims 350 tūkst. mažiau vaikų, 40% mažiau nei 2010 metais. Tai apokalipsė.“

BBC duomenimis, 2015 m. Italijoje gimė tik 488 tūkst. kūdikių - mažiausiai per visą modernios valstybės istoriją nuo pat 1861 m. Pasaulio Banko pateikta statistika rodo, jog vidutinis vaikų skaičius, tenkantis vienai suaugusiai moteriai, šalyje siekė vos 1,39 vaiko. 1981 m. šis rodiklis siekė 1,6.

Tačiau ministrės siūlymo kritikai teigia, kad šios išmokos iš duobės išlipti nepadės. Šeimos gynimo asociacijos prezidentė Virginia Coa Nunziante pastebi, kad išmokos yra per mažos ir nesiekiančios problemos spręsti iš esmės. Jos teigimu, mokesčių mažinimas tėvams būtų žymiai veiksmingesnė priemonė.

Ekspertė taip pat teigia, kad brangus vaikų auginimas yra tik vienas iš daugybės faktorių, prisidedančių prie mažų gimstamumo rodiklių. „Mes gyvename labai savanaudiškoje visuomenėje, kuri nėra atvira didesnėms šeimoms“, - teigė V. Nunziante. Jos teigimu, vyriausybės politika turėtų skatinti moteris likti namuose ir kurti šeimas vietoje to, kad skatintų kurti karjerą.

Be to, programos kritikai teigia, kad išmokos už vaikus bus dalinamos ir Italijoje vaiko susilaukusiems nelegaliems imigrantams, o tai paspartins šalies islamizaciją.

Parengta pagal Lifesitenews informaciją


Susiję

Pasaulis 8754249933669955379
item