Vasario 17 d. - paskaita „Kaip grožio idėja keičia Vakarų civilizaciją“

Nuo pat Vakarų kultūros ištakų iki mūsų laikų grožis, šalia tiesos ir gėrio, yra viena esminių kategorijų. Ja paremta estetinė tradicij...


Nuo pat Vakarų kultūros ištakų iki mūsų laikų grožis, šalia tiesos ir gėrio, yra viena esminių kategorijų. Ja paremta estetinė tradicija patyrė rimtų sukrėtimų ir transformacijų, kurias nulėmė modernieji perversmai filosofijoje, politikoje ir ypač mene. Todėl nenuostabu, jog mūsų dienomis mąstymas apie grožį kelia visą pluoštą minčių - nuo ciniškai sarkastiškų iki nuoširdžiai susirūpinusių. Tokiame kontekste darosi sudėtinga suprasti meno prigimtį, prasmę ir reikšmę. Įnešti šiek tiek aiškumo į susidariusią situaciją mėginsime svarstydami klausimus: kuo skiriasi klasikinė ir modernioji grožio sampratos? Kodėl nuo grožio kategorijos priklauso visos Vakarų civilizacijos likimas? 

Jaunimo sambūris „Pro Patria“ kviečia prisijungti ir jus, jau vasario 17 d., 18 val. Vilniaus dailės akademijos Gotikinėje salėje (Maironio g. 6) vyksiančioje kun. Edmundo Naujokaičio paskaitoje „Kaip grožio idėja keičia Vakarų civilizaciją: klasikinė grožio samprata ir jos reikšmė Vakarų kultūros išlikimui“.

Paskaitos aprašymas socialiniame tinkle „Facebook“


Susiję

Įvykiai 4131605807456669761

Rašyti komentarą

item