Per 2 metus pabėgėliai Vokietijoje atliko daugiau nei 200 tūkst. nusikaltimų

Kaip praneša Deutsche Welle , neseniai nutekintas ir į Vokietijos dienraštį  Bild patekęs Vokietijos Federalinės kriminalinės policijos ...

Kaip praneša Deutsche Welle, neseniai nutekintas ir į Vokietijos dienraštį Bild patekęs Vokietijos Federalinės kriminalinės policijos agentūros pranešimas atskleidžia, kad 2014-aisiais ir 2015-aisiais metais atvykėliai iš Trečiųjų šalių Vokietijoje atliko daugiau nei 200 tūkst. nusikaltimų.

32 proc. šių nusikaltimų buvo susiję su turtinėmis ar kitokiomis aferomis, 33 proc. - su apiplėšimais. Tik 1 proc. visų nusikaltimų buvo susijęs su seksualiniais išpuoliais.

Skaičiuojant santykinai, daugiausia nusikaltimų darė asmenys iš Eritrėjos, Nigerijos bei Balkanų šalių. Pavyzdžiui, serbai sudarė tik 2 proc. visos atvykėlių populiacijos, tačiau buvo atsakingi net už 13 proc. visų nusikaltimų.

Dienraštis Bild pastebi, kad pranešime dar neįskaičiuoti seksualiniai nusikaltimai, atlikti Naujųjų metų naktį Kelne ir kituose šalies miestuose, o tai gerokai koreguotų pateikiamus duomenis.

Dėl itin aukštų nusikaltimų rodiklių Vokietijoje didėja įtampa, o vis didesnis skaičius žmonių yra nepatenkinti daugiau nei milijono migrantų įsileidimu į šalį. Atrodo, kad plačiai pagarsėję seksualiniai nusikaltimai Naujųjų metų naktį Kelne, vykdyti daugiausia atvykėlių iš Arabijos ir Šiaurės Afrikos kraštų, perpildė vokiečių kantrybės taurę. Neseniai vykdyta apklausa rodo, kad net 40 proc. vokiečių norėtų, kad kanclerė Angela Merkel atsistatydintų dėl prasto tvarkymosi su krize.

Parengta pagal Bild.de, Dw.com, Dailycaller.com informaciją



Susiję

Pasaulis 4896413676484771326
item