Prie Norvegijos ambasados protestuota prieš „Barnevernet“

Sausio 21-ą dieną, ketvirtadienį, prie Norvegijos ambasados  įvyko visuomenininkų ir Tautininkų sąjungos protesto renginys prieš Norvegij...

Sausio 21-ą dieną, ketvirtadienį, prie Norvegijos ambasados  įvyko visuomenininkų ir Tautininkų sąjungos protesto renginys prieš Norvegijos vaikų teisių įstaigos „Barnevernet“ veiksmus. Aiškesnę paramą protesto akcijai savo dalyvavimu išreiškė ir Darbo partijos atstovai, tarp jų ir frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys. 

Protestai prie Norvegijos ambasadų įvairiose šalyse vyksta nuo šių metų pradžios.  Žmonės reikalauja stabdyti vadinamosios Norvegijos vaikų gerovės tarnybos „Barnevernet“ savivalę ir grąžinti užsienio piliečių šeimoms iš jų atimtus vaikus.

Išskirtinio dėmesio pastaruoju metu sulaukė ir naują protestų bangą paskatino iš Rumunijos kilusių protestantų pastoriaus Mariaus Bodnariu šeimos istorija. Penki vaikai iš tėvų buvo atimti argumentuojant jų „krikščioniška indoktrinacija“. Mokyklos direktorė tarnyboms nurodė, kad „Bodnariu šeimos vaikai yra „labai krikščioniški“ ir kad jų tikėjimas, jog Dievas baudžia už nuodėmes, „sukelia vaikų neįgalumą“. Ne vienoje šalyje pasipiktinimą sukėlusi istorija nebuvo aprašyta Lietuvos didžiojoje žiniasklaidoje.

Pasak protesto akcijos rengėjų suskaičiuoti „Barnevernet“ iš Lietuvos piliečių šeimų atimtus vaikus tampa vis sunkiau. Vien pastaraisiais mėnesiais Norvegijoje iš tėvų atimtas 2003 m. gimęs berniukas, 2006 m. ir 2008 m. gimę broliukai, 2009 m. ir 2011 m. gimusios mergaitės, net 3 mėnesių kūdikis. „Bernevernet”  iš Lietuvos piliečių yra atėmusi beveik 30 vaikų, beveik neleidžiant su jais matytis.


Susiję

Aktualijos 130554626731111155

Rašyti komentarą

item