Ukrainos katalikams Gailestingumo jubiliejus yra vilties ženklas

Charkovo katedra Atverti Šventąsias duris yra vilties ženklas. Ukrainos gyventojams labai reikia gailestingumo vilties, pareiškė italų ...

Charkovo katedra
Atverti Šventąsias duris yra vilties ženklas. Ukrainos gyventojams labai reikia gailestingumo vilties, pareiškė italų katalikų žinių agentūrai „Sir“ rytinės Ukrainos katalikų vyskupijos ganytojas, Charkovo-Zaporožės vyskupas ir pranciškonas Stanislavas Šyrokoradjukas. Ganytojas priminė, kad jo vyskupijos teritorijoje tebėra karo stovis, tačiau, nepaisant sunkumų, Šventosios durys buvo atvertos tiek Charkovo katedroje, tiek Zaporožės konkatedroje. Deja, Gailestingumo durys nebus atveriamos Donecko ir Lugansko šventovėse, nes tame regione pasiliko tik labai nedaug katalikų.

Dėl karo veiksmų savo namų neteko per 600 000 pabėgėliais tapusių žmonių. Karo benamiai nuolat kreipiasi pagalbos. Vyskupija prie katedros įkūrė socialinį centrą, kuriame kasdien sušelpiama apie šimtas žmonių. Vyskupas prašė padėti centrui tęsti pagalbos veiksmus, nes daug žmonių neturi kur įsikurti. Ypač vargsta mažieji, praradę namus, draugus, mokyklas. Ganytojas patikino, kad Charkove ir Žaporožėje atveriant Šventąsias Gailestingumo duris ir per visus Šventuosius metus Ukrainos tikintieji ypač melsis už taiką ir pašaukimus. Ukrainai reikia taikos, o benamiams pabėgėliams ir ištuštėjusioms parapijoms trūksta kunigų.


Susiję

Religija 8081083679968120927

Rašyti komentarą

item