Paul Bois. Katalikiškas domino efektas

Visi, aptakiai ar sau naudinga linkme traktuojantys Bažnyčios doktriną ir todėl atmetantys Jos mokymą, rizikuoja sugriauti Katalikų Bažny...

Visi, aptakiai ar sau naudinga linkme traktuojantys Bažnyčios doktriną ir todėl atmetantys Jos mokymą, rizikuoja sugriauti Katalikų Bažnyčios vienybę, nesvarbu, kokiame pasaulio kampelyje jie būtų.

Kai šveicaras kunigas nepaklusdamas Bažnyčiai atlieka gėjų „santuokos“ ceremoniją tam, kad vietinio vyskupo būtų sugrąžintas į savo parapiją po joje kilusio viešo protesto, JAV ir kitose šalyse esantys gėjai aktyvistai išmoksta, kad ribos buvo pastumtos dar šiek tiek toliau. Kai airis kunigas savo parapijos tikintiesiems prisipažįsta esąs gėjus, o šie atsako karštais plojimais, gėjai kunigai iš jo mokosi, kaip gerai manipuliuoti pasauliečiais. Kai Vokietijos vyskupų konferencija nusprendžia leisti aktyviems homoseksualams ir išsiskyrusiems bei antrą kartą „susituokusiems“ katalikams dirbti Bažnyčios institucijose, jie skatina progresyvias jėgas JAV reikalauti to paties.

Kai tėvas vaikui apibrėžia pagrindines taisykles, kurių šis turi laikytis, vaikas beveik niekada neklauso iš karto. Dažniausiai vaikas laužo taisyklę tol, kol tėvas imasi baudžiamųjų priemonių. Šis procesas vis kartojasi ir jeigu tėvas išlieka nuoseklus dėl savo sukurtų taisyklių, tuomet vaikas galiausiai supranta pamoką, jog ne jis pats kuria taisykles. Gudrūs ir apsukrūs vaikai niekada nepriims jiems tėvų nubrėžtų ribų ir visuomet ieškos būdo išsisukti, kad patikrintų, ar tėvai juos nubaus. Vienas dalykas, kurio tėvai tikrai neturėtų tokiu atveju daryti, tai derėtis dėl taisyklių sąlygų. Vienintelė nuolaida ir domino kaladėlės pradės kristi viena po kitos, nes vaikas vis reikalaus naujų nuolaidų, kol galiausiai tėvai taip pavargs nuo šių derybų, jog visiškai paleis vadžias iš rankų ir vaikas pradės šėlti.

O dabar šį scenarijų pritaikykite Katalikų Bažnyčios būsenai Vakaruose paskutinius 50 metų. Matome nestabdomą vaiko bandymą nepaklusniai prasiskinti sau kelią vis lėtai nuverčiant po vieną domino kaladėlę. Šis procesas ramiai nesibaigs, tai parodė praėjusiais metais vykęs Sinodas šeimos tema.

Kai arkivyskupas Bruno Forte į Sinodo preliminarią ataskaitą įrašė žodžius, kad homoseksualai turi „dovanų ir savybių“, kurias gali pasiūlyti krikščionių bendruomenei ir kad ši orientacija galėtų būti priima bei vertinama, išskiriant teigiamus tokio gyvenimo kartu aspektus, jis paskatino visus prieš Bažnyčios mokymą maištaujančius katalikus, nuo New Ways Ministry iki America Magazine, savo ideologija žygiuoti prie Romos vartų ir šturmuoti Šv. Petro Baziliką, tikintis užimti Petro sostą. Kai jie šių metų Sinode negaus to, ko nori (o taip tikrai atsitiks), to pasekmės Vakaruose bus beveik katastrofiškos.  Kiekvienas nenorintį nusileisti vaiką turėjęs tėvas pasakys, kad maištaujantis vaikas neatsitraukia pirmiausia neapvertęs aukštyn kojomis visų namų.

Kardinolas Reinhardas Marxas jau grasino Vokietijos schizma. Kardinolas Nicholsas Britanijoje rengia LGTB Mišias aktyviems homoseksualams, o kun. Jamesas Martinas jį dėl to tik pasveikina.  O Kanados vyskupai ką tik kapituliavo prieš šalies mokyklose diegiamą lytinio švietimo programą, sukurtą už pedofiliją nuteisto asmens.

Jie taip lengvai nesustos. Domino kaladėlės kris ir toliau.

Versta iš Churchmilitant.com

Susiję

Straipsniai 7732982976125955910
item