Lenkijos Senatas pritarė referendumui dėl vienmandačių rinkimų apygardų įvedimo

Lenkijos Senatas šiandien ryte pritarė visuotinio referendumo dėl vienmandačių rinkiminių apygardų paskelbimui. Po pralaimėjimo pirmajam...


Lenkijos Senatas šiandien ryte pritarė visuotinio referendumo dėl vienmandačių rinkiminių apygardų paskelbimui. Po pralaimėjimo pirmajame rinkimų ture, pasiūlymą dėl referendumo Senatui pateikė Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis. Tikėtina, kad taip prezidentas bando pritraukti pirmajame rinkimų ture eliminuoto Pawelo Kukizo rinkėjus (pirmajame rinkimų ture P. Kukizą parėmė 20 proc. rinkėjų).

Referendumas vyks rugsėjo 6 d. Į jį bus įtraukti trys klausimai: parama vienmandatėms rinkimų apygardoms, partijų finansavimui iš valstybės biudžeto ir teisinių neapibrėžtumų sprendimo mokesčių mokėtojo naudai.

Referendumo klausimai:

1. Ar pritariate vienmandačių rinkimų apygardų rinkimuose į Lenkijos Respublikos Seimą įvedimui?

2. Ar pritariate politinių partijų finansavimo iš valstybės biudžeto tvarkai?

3. Ar pritariate bendros taisyklės konfliktų sprendimo mokesčių mokėtojo naudai teisinio neapibrėžtumo mokesčių teisėje atveju įvedimui?

Referendumui pritarė 57 iš 100 Lenkijos senatorių.

Parengta pagal Lenkijos spaudą


Susiję

Pasaulis 3218461475258156477

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Panašu, kad abi didžiausios Lenkijos partijos nutarė galutinai marginalizuoti kitas. Tokiam tikslui pasiekti vienmandatės sistemos įvedimas yra optimalus sprendimas. Jei to reikalavo ir trečias likęs "nepriklausomas" kandidatas Kukizas, tai reiškia ypač gerą įvykių eigos režisavimą. O Lietuvoje koks nors trečiasis-ketvirtasis "nepriklausomas" Puteikis to nereikalauja. Jei dar ne, tai tik laiko klausimas. Manau, kad abi mūsų didžiausios partijos seniai to laukia, tik socdemams dėl šventos ramybės reikia darbistų ir paksistų vienmandatės sistemos nenustekentų mandatų. Tačiau liberalams pradedant užgožti anūko konservus, socdemai gali reikalą paleisti - Kuolys, Medalinskas, Kulakauskas metų metus tam pureno dirvą.

item