Prancūzijoje vietos valdžios rinkimuose Hollande'o socialistai patyrė nesėkmę

Prancūzijos vietos valdžios rinkimuose pergalę patyrė Nicolas Sarcozy vadovaujamas konservatorių ir centristų aljansas - jie laimėjo net...


Prancūzijos vietos valdžios rinkimuose pergalę patyrė Nicolas Sarcozy vadovaujamas konservatorių ir centristų aljansas - jie laimėjo net dviejuose trečdaliuose iš 102 Prancūzijos vietos valdžios tarybų. Tuo tarpu dabartinio prezidento Francois Hollande`o socialistų partija rinkimuose pasirodė nekaip - ji prarado net pusę iš 61 anksčiau valdytų tarybų.

Tai reiškia, kad 25 tarybų kontrolė perėjo iš kairiųjų dešiniesiems, ir tik vienoje taryboje kontrolė pasikeitė priešinga kryptimi.

Marine Le Pen vadovaujamas Nacionalinis frontas per pirmąjį rinkimų turą surinko net ketvirtadalį visų balsų, bet patyrė nesėkmę antrajame rinkimų ture ir daugumos neturės nei vienoje taryboje. Tačiau partijos atstovai sako esą patenkinti rezultatais, nes į tarybas buvo išrinkti 62 jų kandidatai, o tai didelis šuolis lyginant su praeitais vietos valdžios rinkimais, kuomet į tarybą buvo išrinktas tik 1 partijos kandidatas.

Parengta pagal Reuters informaciją



Susiję

Pasaulis 8086697959637267653

Rašyti komentarą

item