Prahoje keli tūkstančiai žygiavo eisenoje už gyvybę

Šeštadienį Čekijos sostinėje Prahoje vyko jau penkioliktoji kasmetinė Nacionalinė eisena už gyvybę, kurioje dalyvavo apie 3 tūkst. žm...



Šeštadienį Čekijos sostinėje Prahoje vyko jau penkioliktoji kasmetinė Nacionalinė eisena už gyvybę, kurioje dalyvavo apie 3 tūkst. žmonių.

Pasak organizatorių, šios eisenos tikslas yra atkreipti dėmesį į besitęsiančią neteisybę, kai kasmet Čekijoje abortais nužudoma daugiau nei 20 tūkst. vaikų.

„Mes norime, kad kiekviena netikėtai nėščia tapusi moteris žinotų, jog ji nėra viena“, sakė Radimas Uchačas, renginį organizavusios organizacijos Hnuti Pro život ČR (Čekijos judėjimas už gyvybę) prezidentas.

„Mes taip pat norime, kad vyrai jaustų atsakomybę už savo veiksmus ir moterys iš jų sulauktų paramos. Norime išgelbėti daugiau nei 23 tūkst. kasmet nužudomų vaikų gyvybes ir suteikti jiems galimybę gyventi“, teigė Uchačas.

Eisena prasidėjo Šv. Mišiomis Prahos senamiestyje esančioje dominikonų Šv. Gileso katedroje, kurias celebravo Prahos arkivyskupas kardinolas Dominikas Duka.

Po Šv. Mišių eisenos dalyviai susirinko Šv. Marijos aikštėje ir senamiesčio gatvėmis žygiavo iki Šv. Vaclovo, Bohemijos globėjo, skulptūros, kur klausėsi kalbų.

Renginio organizatoriai taip pat parašė viešą kreipimąsi Ministrui Pirmininkui Bohuslavui Sobotkai, ragindami jį vystyti pagalbos nėščioms moterims strategiją, padidinti paramą šeimoms, padrąsinti vyrus prisiimti atsakomybę už savo žmoną ir šeimą bei įstatymais įteisinti gyvybės apsaugą nuo jos pradėjimo.




Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pasaulis 3021717598537852326

Rašyti komentarą

item