Ministrė A. Pabedinskienė: Mums reikalingi atašė šeimos klausimais Norvegijoje ir Jungtinėje Karalystėje

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete svarstant Lietuvos šeimų probl...


Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete svarstant Lietuvos šeimų problemas užsienyje, pasiūlė dar šiais metais įsteigti atašė šeimos klausimais pareigybes Norvegijos Karalystėje (Norvegijoje) ir Jungtinėje Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystėje (Jungtinėje Karalystėje).

„Besikartojančios Lietuvos piliečių šeimų problemos šiose šalyse tiesiog reikalauja turėti atsakingus pareigūnus vietoje, kad bet kuriuo metu tėvai būtų konsultuojami šeimos, tarptautinės teisės klausimais“, - pažymėjo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Pasak ministrės, pagrindinis klausimas yra šių pareigybių finansavimas. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija neturi vidinių resursų ir galimybių pati finansuoti šių pareigybių, todėl kreipsis į premjerą ir finansų ministrą su prašymu apsvarstyti kitas finansavimo galimybes. 2015 m. tam reikėtų apie 150 tūkst. Eurų.

Norvegija nėra prisijungusi prie Hagos konvencijos. Jungtinė Karalystė yra prisijungusi prie Hagos konvencijos, tačiau joje yra gan sudėtinga, kitokia nei kontinentinė, teismų sistema ir tėvams sunku patiems ginti savo teises, be to, Jungtinės Karalystės teismai patys prašo Lietuvos vaiko teisių apsaugos pareigūnų dalyvavimo, o jų komandiravimas gana daug kainuoja.

Susiję

Užsienio politika 8477656557226501251
item