Kardinolas R. Burke: Ginant santuoką būkime pasiruošę net kankinystei

Savo kalboje Šiaurės Anglijoje vykusioje konferencijoje, kurią organizavo organizacijos Negimusių vaikų apsauga ir Šeimos balsas, kardin...


Savo kalboje Šiaurės Anglijoje vykusioje konferencijoje, kurią organizavo organizacijos Negimusių vaikų apsauga ir Šeimos balsas, kardinolas Raymondas Burke'as teigė, jog mūsų visuomenės „jau negali būti vadinamos krikščioniškomis“ ir kvietė jungtis prie nuo nieko pradedančio reevangelizacijos judėjimo.

„Šiomis dienomis mūsų liudijimas apie tiesos didybę turėtų būti kaip niekad herojiškas. Mes turime būti pasiruošę kentėti taip, kaip krikščionys kentėjo per amžius, tam, kad pagerbtume ir pasirūpintume Šventąja Santuoka“, kalbėjo kardinolas.

Jis pasiūlė pavyzdžiais laikyti Šv. Joną Fišerį, Šv. Tomą Morą bei Šv. Joną Krikštytoją, nes visi šie vyrai „buvo kankiniai, siekę apginti ištikimybės principingumą ir santuokos neišardomumą“.

„Krikščionių tikėjimas ir praktikavimas turi būti vėl iš naujo skiepijamas, lyg tai vėl būtų viso ko pradžia, kaip buvo pirmaisiais krikščionybės amžiais ar mūsų gimtųjų šalių krikštijimo metu“, teigė jis.

Kardinolo teigimu, dabartinė situacija visame pasaulyje atsirado dėl sistematiškai vykdyto lytinių santykių ir jų tikrojo tikslo - naujos gyvybės pradėjimo - atskyrimo. „Tiesiog pagalvokime apie niokojimą, kurį kasdien atneša daugiamilijardinė pornografijos industrija, ar apie ypač agresyvią homoseksualų programą, kuri gali baigtis tik visiška nelaime, net ir patiems jos skleidėjams, ir atnešti visuomenės naikinimą, kaip ji visada ir darė istorijos eigoje.“

Jis perspėjo, kad ši sumaištis jau yra ir Bažnyčios viduje. Bažnyčia, teigė kardinolas, „spaudžiama visiškai sekuliarizuotos kultūros, paniro į augančią sumaištį ir net klaidą“.

Versta iš Lifesitenews.com


Susiję

Religija 3591904462733516545
item