Iš Vokietijos kovoti IS gretose išvyko per 70 moterų

Kovoti „Islamo valstybės" (IS) gretose iš Vokietijos į Siriją ir Iraką jau išvyko daugiau kaip 70 moterų. „Beveik 40 proc. mote...


Kovoti „Islamo valstybės" (IS) gretose iš Vokietijos į Siriją ir Iraką jau išvyko daugiau kaip 70 moterų.

„Beveik 40 proc. moterų yra jaunesnės nei 25 metų amžiaus. Devynios yra nepilnametės", - sakė Vokietijos slaptosios tarnybos pareigūnas Hansas Georgas Masenas (Hans-Georg Maassen). Iš viso iš Vokietijos į Siriją ir Iraką iki šiol išvyko 650 islamistų.

Jaunų merginų ir moterų išvykimas į kovų teritorijas nėra naujas reiškinys, kalbėjo pareigūnas. Tačiau jo tarnyba su nerimus stebi, kad IS propaganda vis labiau orientuota į jaunas moteris ir mergaites.

„Internete galima rasti savotišką kelionės vadovą moterims, kuris suteikia informacijos, kaip išvykti geriausiai, jei esi moteris. Su jaunomis merginomis, neslepiančiomis savo simpatijų IS, tikslingai užmezgamas kontaktas, kad jos būtų įtikintos išvykti ir vėliau susituokti su džihadistu", - pasakojo G. Masenas. Anot jo, socialiniuose tinkluose net platinami dienoraščiai, kur romantiškai vaizduojamas gyvenimas tenai. Merginoms suokiama apie idilišką gyvenimą, tačiau jos esą nenutuokia, kas iš tikrųjų jų laukia. Ten iš merginų ir moterų atimami dokumentai ir mobilieji telefonai. „Jos visiškai izoliuojamos", - pabrėžė pareigūnas.

Susiję

Pasaulis 4881647055747097522

Rašyti komentarą

item