Balsavo vos 31% jaunų žmonių

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, pirmajame savivaldybių tarybų ir merų rinkimų ture balsavo 31 % jaunų žmonių. Lyginant su 20...


Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, pirmajame savivaldybių tarybų ir merų rinkimų ture balsavo 31 % jaunų žmonių. Lyginant su 2014 m. Lietuvos Respublikos Prezidento ir Europos Parlamento rinkimais, rinkiminis jaunimo aktyvumas sumažėjo 6 procentais.

Sociologė Rūta Žiliukaitė teigia, kad jaunimo aktyvumo mažėjimas per šiuos rinkimus lyginant su 2014 m. EP ir Prezidento rinkimais šiek tiek stebina. Tačiau ji primena, kad savivaldybių rinkimai visada pritraukdavo daug mažiau balsuojančių.

„Atrodytų, kad viskas kaip tik turėtų būti atvirkščiai. Vietos valdžia yra daug arčiau žmonių, todėl ir pasitikėjimas turėtų būti didesnis negu išrinktais į nacionalinės valdžios instituciją, pavyzdžiui, Seimą“, − priduria R. Žiliukaitė.

Pasak jos, šiuo metu turime skaičių, kuris rodo, kad jaunimas buvo mažiau aktyvus negu kitos, vyresnės, amžiaus grupės.

„Tačiau nereikia skubėti sakyti, kad tai reiškia jaunimo aktyvumo smukimą, tai reiškia, kad vietinė politika jaunimui tiesiog nėra įdomi. Jaunimas nematė reikalo, dėl ko gaišti savo laiką ir priimti sprendimą, už ką balsuoti savivaldos rinkimuose“, − sako sociologė.

Susiję

Politika 4730978455488660350

Rašyti komentarą

item