Vasario 3 d. naujausios rezistento Antano Terlecko knygos pristatymas

2015 m. vasario 3 d., antradienį, 17.30 val. Genocido aukų muziejaus Konferencijų salėje (Aukų g. 2A, Vilnius) vyks naujos rezistento Anta...


2015 m. vasario 3 d., antradienį, 17.30 val. Genocido aukų muziejaus Konferencijų salėje (Aukų g. 2A, Vilnius) vyks naujos rezistento Antano Terlecko knygos „Lietuvoje iš vėjo ir šalčių žemės sugrįžus“ pristatymas.

Dalyvaus knygos autorius Antanas Terleckas, jo šeimos nariai, draugai ir bendražygiai. Bus galima įsigyti pristatomą knygą. Knygą išleido Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras. 

Knygoje pateikiamos ištraukos iš Antano Terlecko 1987 m. ir 1988 m. pradžios dienoraščio, rašyto grįžus po kalinimo ir tremties į Lietuvą. Tai buvo epochos lūžio metai. Paskutinių SSRS metų socialinė aplinka, tautos ir valdžios mąstysena ir jos kaita, Lietuvos laisvės lygos narių ir jų bičiulių bendravimas iškyla prieš mūsų akis ir leidžia suprasti, kad šiandien mes gyvename visai kitoje epochoje. Leidinys gausiai iliustruotas nuotraukomis iš Genocido aukų muziejaus rinkinių, fotografo Andriaus Petrulevičiaus, paties Antano Terlecko ir jo draugų asmeninių archyvų.


Šaltinis: www.genocid.lt

Susiję

Įvykiai 8982925770871240430
item